19 d'octubre de 2011

Descarregar pdf
 

Menció cap a l'Excel·lència per a cinc programes de doctorat de la UdL
audio
Universitat de Lleida (UdL)
Campus de Cappont / FOTO: UdL
El Ministeri d'Educació ha concedit la Menció cap a l'Excel·lència a cinc programes de doctorat de la Universitat de Lleida. Es tracta dels de Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària, Gestió Multifuncional de Superfícies Forestals, Enginyeria i Tecnologies de la Informació, Salut i Territori, Patrimoni i Cultura, que gaudiran d'aquesta acreditació per al cursos 2011-12, 2012-13 i 2013-14.

El Govern central ha resolt positivament la pràctica totalitat de les peticions de la UdL. L'única que n'ha quedat fora és el Doctorat en Educació, Societat i Qualitat de Vida, que de tota manera compta amb l'aval de qualitat que atorga l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i l'Acreditació (ANECA).

En l'anterior convocatòria, a l'any 2008, només el Doctorat en Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària de la UdL va aconseguir aquesta acreditació del Ministeri. La qualitat d'aquest programa ja havia estat reconeguda al 2003, així com la dels estudis de tercer cicle en l'àmbit de la salut, al 2004.

A banda dels programes propis, un altre doctorat interuniversitari que compta amb la participació de la UdL també ha rebut aquesta concessió. Es tracta del Doctorat en Electroquímica, Ciència i Tecnologia, que coordina la Universitat de Burgos.

A les universitats d'arreu de l'Estat espanyol s'ha concedit aquesta menció a un total de 442 programes, o sigui 3 de cada 4 dels que han estat aprovats per l'ANECA. D'aquests, 106 han estat per als centres públics i privats de Catalunya.