20 de juny de 2008

Descarregar pdf

Les universitats catalanes reclamen un sistema de taxes i beques més solidari


. Durant la presentació a Lleida del Llibre Blanc de la Universitat de Catalunya, els rectors de la UdL i la URV reivindiquen un model de justícia social

Presentació a la UdL del Llibre Blanc de la Universitat de Catalunya
[+] AMPLIAR IMATGEJoan Viñas i Xavier Grau, rectors de la
UdL i la URV respectivament
L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) demana al Govern central que modifiqui el sistema de beques de cara al curs 2009-10 per garantir l'equitat en l'accés a l'ensenyament superior. En la mateixa línia, l'ACUP reclama que les taxes que paga l'alumnat s'adaptin al poder adquisitiu de cada família. Tot plegat, per aconseguir un model universitari més just. Així ho han plantejat el rector de la UdL, Joan Viñas, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Xavier Grau, durant la presentació a Lleida del Llibre Blanc de la Universitat de Catalunya. Estratègies i projectes per a la universitat catalana.

"Volem que ningú amb talent es quedi sense estudiar", ha explicat Viñas. El rector de la UdL considera que "els que tenen més recursos no han d'estar tan finançats com els que no en tenen. És de justícia". De la seua banda, Grau ha assegurat que actualment la Universitat "desaprofita talents per qüestions sòcio-econòmiques" perquè "el sistema espanyol no està adaptat i no funciona amb prou equitat".

 Volem que ningú amb talent es quedi sense estudiar; els que tenen més recursos no han d'estar tan finançats com els que no en tenen. És de justícia
El Llibre Blanc de la Universitat de Catalunya vol obrir un debat social sobre el futur del sistema d'ensenyament superior dins del context europeu. El document pretén ser un full de ruta comú pels vuit centres que formen part de l'ACUP, amb 64 estratègies i 73 projectes concrets. Entre les iniciatives més immediates, destaca la creació d'un observatori conjunt del sistema universitari català, un sistema compartit d'assegurament de la qualitat i una plataforma interuniversitària de postgraus. L'ACUP també reclama a la Generalitat que aprovi definitivament el Pla d'Infraestructures de Recerca per poder tancar una planificació a llarg termini.


MÉS INFORMACIÓ


Llibre Blanc de la Universitat de Catalunya (RESUM EXECUTIU)

NOTÍCIES RELACIONADES 

noticia 12 de juny de 2008
Les universitats catalanes presenten el seu Llibre blanc