24 de novembre de 2009

Descarregar pdf
 

Un professor de l'EPS crea el web més complet de Catalunya sobre seguretat a Internet
 
. Ajuda els pares a impedir que els nens accedeixin a continguts inadequats amb diferents eines informàtiques 
audio 
Internet Segura. Universitat de LleidaQuins perills corre un nen si el deixem sol davant de l'ordinador? Com evitar que la nostra webcam emeti per Internet sense que ho sapiguem? Aquestes i altres preguntes es resolen al web internetsegura.udl.cat, el més complet de Catalunya sobre seguretat online, impulsat per un professor de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida. Carles Mateu, també investigador del Grup de Recerca en Intel·ligència Artificial de la UdL, l'ha creat de forma conjunta amb el director de l'empresa d'informàtica Teixidó Associats, Albert Mas. És tan exhaustiu que fins i tot el departament de Delictes Informàtics dels Mossos d'Esquadra està estudiant utilitzar-lo com a referència durant les xerrades que ofereix sobre seguretat i Internet. La pàgina ajuda a protegir el nostre ordinador, tant si som avesats a la informàtica com si no la dominem, explicant conceptes com el malware, el phising o l'spam. També facilita eines de control perquè els pares impedeixin als nens l'accés a continguts inadequats.

El web, amb continguts 100% actualitzats, informa sobre els potencials perills de la xarxa alhora que ofereix material per prevenir-los. Totes les eines són fàcilment descarregables i aptes pels diferents entorns informàtics (Windows, Linux i Mac), així com compatibles amb els els diversos navegadors. Hi podem trobar eines per al control parental, jocs per a infants, vídeos il·lustratius per conscienciar els adolescents dels perills amb els que es poden topar a la xarxa i altres informacions complementàries.

 
El web, amb continguts 100% actualitzats, informa sobre els potencials perills de la xarxa alhora que ofereix material per prevenir-los
El web internetsegura.udl.cat disposa, a més, d'un apartat en el que els usuaris poden plantejar dubtes. En el futur, la pàgina inclourà un servei complementari de DNS, que associa informació variada als diferents dominis i ens permet navegar per Internet emprant noms en comptes de números. Servirà perquè qualsevol família, afegint uns canvis mínims a la seua configuració de la tarja de xarxa, quedi protegit contra continguts pornogràfics, violents, sobre drogues... sense necessitat d'instal·lar cap software.