25 de juliol de 2012

Descarregar pdf
 

Primer doctorat honoris causa a la UdL de l'àmbit de l'economia i l'empresa
 
. Vicenç Navarro ha estat assessor dels governs cubà, xilè, nord-americà, espanyol i català en polítiques socials i sanitàries
audio
Vicenç Navarro, honoris causa / Universitat de Lleida UdL
[+] AMPLIAR IMATGEVicenç Navarro.
baixcorva
El catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, Vicenç Navarro, serà investit Doctor Honoris Causa de la Universitat de Lleida el proper mes de febrer, coincidint amb la commemoració del 25è aniversari dels estudis d'Empresarials. Proposat per la Facultat de Dret i Economia, el Consell de Govern ha aprovat avui atorgar-li aquesta distinció en reconeixement a la seua trajectòria professional, docent i de recerca, a més del seu compromís en defensa dels valors democràtics i de justícia social.

Navarro, que també és professor de Polítiques Públiques a la The Johns Hopkins University, a Baltimore (EUA), va haver d'exiliar-se d'Espanya per raons polítiques. Ha viscut i treballat a Suècia, Gran Bretanya i als Estats Units i ha estat assessor de les Nacions Unides, l'Organització Mundial de la Salut, a més dels governs d'Unitat Popular de Xile, el cubà (en la seua reforma sanitària), el govern socialdemòcrata suec, el govern socialista espanyol, els governs tripartits catalans, així com el govern federal nord-americà, havent estat membre del grup de treball sobre la reforma sanitària de la Casa Blanca que dirigí Hillary Clinton.

Les seues àrees d'investigació són l'Economia Política, l'Estat del Benestar i els Estudis Polítics. Entre les seues publicacions hi ha el llibre Bienestar Insuficiente, Democracia Incompleta. De lo que no se habla en nuestro país, guardonat al 2002 amb el premi d'assaig de la Editorial Anagrama. Navarro, que ha estat catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, es convertirà en el primer honoris causa de la UdL de l'àmbit de l'economia i l'empresa. Les seues darreres anàlisis posen sobre la taula qui han estat els vertaders culpables de l'actual situació econòmica i alerten sobre el desmantellament de l'estat del benestar i les conseqüències negatives que tindran els rescats i les retallades en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment, de les classes populars.