26 de febrer de 2009

Descarregar pdf

La UdL es converteix en escenari pels joves músics catalans amb el I Cicle Acústics al Campus, que es farà del 5 al 26 de març

Cesc Freixas actuarà als Acústics al Campus de Cappont de la UdL
Cesc Freixas
Cesk Freixas, Meritxell Gené, Xaviss i Túrnez&Sesé conformen el cartell d'aquesta primera edició, organitzada pel Vicerectorat d'Activitats Culturals. Tots ells són joves músics de la màxima actualitat en l'escena musical catalana. Les actuacions, que tindran lloc a partir de la setmana que ve a l'auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont, són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania. L'única limitació és l'aforament de la sala. Els concerts tindran lloc en dijous, a partir de les 20.00h.

L'encarregat d'obrir foc el 5 de març serà Xaviss, ex de Mai Toquem Junts. El cantautor presenta el seu primer disc en solitari, Un petit viatge, que compta amb col·laboracions de gent com el productor Jordi Armengol, Jordi Mena de Jarabe de Palo o el mallorquí Jaume Anglada. El 12 de març prendran el relleu els nois de Túrnez&Sesé, guanyadors del Sona 9 al 2001, amb el seu treball Sol blanc, que musica poetes com Màrius Torres, Maria Mercè Marçal, Joan Barceló o Dolors Miquel. Els cinc membres de la formació de T&S embolcallen la veu d’en Túrnez amb instruments acústics com el llaüt, la bandúrria, les guitarres, el cello i el violí.

La setmana següent, el 19 de març, serà el torn de la lleidatana Meritxell Gené. Inesperadament, el seu primer treball autoeditat, fusiona dolces melodies amb una visió personal i particular les coses que ens envolten, que es recrea en paraules claus inspirades en poetes del nostre país.

El darrer concert del I Cicle Acústics al Campus, el 26 de març, anirà a càrrec de Cesk Freixas, guanyador del Premi Enderrock 2008 al millor artista de cançó d'autor per votació popular. El cantautor de Riudebitlles (Alt Penedès) presentarà el seu segon treball discogràfic, El camí cap a nosaltres. Aquest disc reflecteix la seua reivindicació nacional i social amb cançons carregades d'optimisme, amb lletres tan intimistes com crítiques i uns arranjaments musicals molt més minimalistes.


MÉS INFORMACIÓ


PROGRAMA ACÚSTICS AL CAMPUS