28 de juny de 2011

Descarregar pdf

Lleida, epicentre del debat entre experts medievalistes
 
. L'International Medieval Meeting pretén analitzar aquesta etapa històrica des d'un punt de vista interdisciplinari  
audio
Debat entre experts medievalistes  International Medieval Meeting de la Universitat de Lleida (UdL)
[+] AMPLIAR IMATGED'esquerra a dreta, Montse Parra, Roberto Fernández, Joan Busqueta i Flocel Sabaté / FOTO: UdL
 
Més de 500 especialistes d'arreu del món en l'Edat Mitjana participen des d'avui a la UdL en el primer International Medieval Meeting que se celebra a l'Edifici del Rectorat fins el proper divendres 1 de juliol. Aquesta iniciativa és pionera a l'Estat en aplegar sis congressos de diferents temàtiques com ara la identitat, memòria i escriptura; la influència de la concepció jueva en els textos hispànics; l'arqueologia i la ciutat medieval; les crisis, guerres i fam a l'Edat Mitjana; l'evolució de la pintura de l'últim gòtic a la Corona d'Aragó; i l'anàlisi de la transformació i adaptació del concepte de memòria que ha fet la societat al llarg del temps.

Segons el coordinador de la trobada, el catedràtic d'Història Medieval de la UdL, Flocel Sabaté, la intenció és que d'aquestes reunions científiques, on hi participen 105 conferenciants, s'avanci cap a una anàlisi més interdisciplinari d'aquesta etapa històrica, posant en comú diversos coneixements al voltant del medievalisme. En l'acte d'inauguració, on també ha participat la regidora, Montse Parra, el també director del Grup de recerca consolidat en Estudis Medievals de la UdL, ha destacat l'elevada participació d'investigadors joves com a mostra del bon "estat de salut" d'aquest tipus de temàtiques. Per la seua banda, tant el degà de la Facultat de Lletres, Joan Busqueta, com el rector de la UdL, Roberto Fernández, han coincidit en ressaltar la importància que Lleida aculli aquest esdeveniment per contribuir a augmentar el prestigi i la projecció internacional de la universitat.

La iniciativa, pionera a l'Estat, vol posar en comú coneixements de temàtiques diferents al voltant d'aquesta etapa històrica
El congrés s'ha iniciat amb la ponència del catedràtic i director del Departament d'Història de la Universitat de Princeton, Wiliam Jornan. Durant els 4 dies que s'allargarà l'International Medieval Meeting, s'han programat un total de 268 presentacions, entre conferències a càrrec dels ponents convidats i xerrades i comunicacions sobre diferents temàtiques que desenvoluparan els assistents.
Més informació

INTERNATIONAL MEDIEVAL MEETING

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 30 de maig de 2011
Lleida es convertirà en la capital de l'Edat Mitjana