30 de març de 2011

Descarregar pdf

La Guia de contingut digital accessible, disponible en paper
audio
Amb l'objectiu d'adequar la docència universitària a les necessitats de les persones que tenen algun tipus de discapacitat, la Universitat de Lleida, a través de la Unitat destinada específicament a aquest alumnat, la UdLxTothom, i el Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades (GRIHO) han elaborat una guia adreçada al professorat per millorar l'accessibilitat dels materials docents, ja siguin produccions escrites, presentacions multimèdia o web. Disponible via web des del passat mes de juny, avui s'ha presentat en paper a càrrec del rector, Joan Viñas, el responsable de la Unitat UdLxtothom, Jordi Coiduras, el director del GRIHO, Toni Granollers, i el vicerector d'Estudiantat, Xavier Gómez. Se n'han editat 1.500 exemplars.

La Guia, que explica com crear documents digitals accessibles per usuaris amb discapacitat -documents de Microsoft Office, OpenOffice, en format text i pdf- també serà d'utilitat a tots els usuaris editors de contingut per a millorar el disseny i fer documents i continguts accessibles. Amb la voluntat que sigui oberta a tothom, la Guia s'ha publicat sota la llicència Creative Commons.

Aquest curs acadèmic hi ha matriculats una cionquantena d'estudiants amb alguna discapacitat a la UdL. Segons ha explicat el vicerector, Xavier Gómez, en els darrers cinc anys i mercès al programa Unidsicat de la Generalitat, la Universitat ha invertit 120.000 en accions adreçades a aquest col·lectiu.

 
Guia de contingut Digital Accesible de la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEEls responsables de la Guia amb el rector