5 de maig de 2009

Descarregar pdf
 
versió en català

La Universitat d'Estiu de la UdL ofereix per primer cop un curs virtual amb Algèria
 
. La 17a edició incorpora el Parc Astronòmic del Montsec a les seus habituals 
audio
Presentació de la Universitat d'Estiu de la UdL 2009 [+] AMPLIAR IMATGE Jaume Barrull i Eva Martín, durant la presentació de l'oferta 2009
La Universitat de Lleida (UdL) ofereix per primer cop un curs virtual dins la seua oferta d'estiu. Migracions a la Mediterrània: Algerians entre dos ribes s'emmarca en el Programa Algèria Universitats de la Xarxa Vives i la Conferència Regional de les Universitats de l'Oest d'aquest país del Magrib. Els matriculats podran seguir part de les classes de forma presencial i la resta, per Internet. La UdL organitza aquesta activitat a proposta de tots els centres que formen part de la Xarxa Vives.

La dissetena edició de la Universitat d'Estiu de la UdL oferta un total de 41 cursos, 7 més que l'any passat. Així ho han explicat el vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Jaume Barrull, i la tècnica de la Universitat d'Estiu, Eva Martín. La majoria, com és habitual, tindran lloc a la Seu d'Urgell. També se'n faran a Lleida ciutat, Seròs, Tremp, Erill la Vall, Solsona i Arbeca. Enguany, a més, s'afegeix una nova seu. Àger acollirà el curs Un cop d'ull a l'Univers, que es desenvoluparà al Parc Astronòmic del Montsec.

Coincidint amb la celebració aquest 2009 de l'Any Internacional de l'Astronomia, el firmament també serà protagonista de la lliçó inaugural, que tindrà lloc al Centre Cívic El Passeig de La Seu el proper 14 de juliol, a les 20.00h. El director científic del Parc Astronòmic del Montsec, Salvador J. Ribas pronunciarà la conferència Astronomia: una imatge, més que mil paraules. Paral·lelament s'inaugurarà l'exposició La Seu del Món, sobre la immigració a la capital de l'Alt Urgell, amb fotografies realitzades pels alumnes del curs que va impartir la fotoperiodista Sandra Balcells al 2008.

El període de matrícula de la Universitat d'Estiu s'obre aquest dijous, 7 de maig. Fins el dia 29 d'aquest mes, els inscrits aconseguiran un 15% de descompte en el preu dels cursos. Entre els dies 1 i 19 de juny, la reducció és del 10%

Dins del programa de la Universitat d'Estiu destaquen altres novetats, com ara un curs sobre Internet i nous mitjans de comunicació, que comptarà amb primeres figures com ara l'exdirector del diari Público, Nacho Escolar, o Benjamí Villoslada, fundador d'un sistema web de promoció de notícies que forma part dels 1.000 webs més visitats de tot el món. També hi ha activitats relacionades amb Els conflictes internacionals actuals, La producció ecològica de cultius, El paper del joc com a element de socialització o L'Educació emocional. Els organitzadors tampoc han oblidat una opció de cultura, formació i lleure adreçada, prioritàriament, a la gent gran. El curs porta per títol Dos segles de música: un recorregut per la música del barroc i el classicisme.

La 17a Universitat d'Estiu de la UdL obre el seu període de matrícula aquest dijous, 7 de maig. Fins el dia 29 d'aquest mes, els inscrits aconseguiran un 15% de descompte en el preu dels cursos. Entre els dies 1 i 19 de juny, la reducció és del 10%.

 

MÉS INFORMACIÓ