L'envelliment, les noves tecnologies i l'escalfament global, als premis de recerca

Les noies 'arrasen' com a millors investigadores de secundària

Descarregar pdf
premisrecercaUdL1718b
El Saló Víctor Siurana ha acollit l'acte de lliurament dels Premis / Foto: UdL
L'efecte de la restricció de metionina en el procés d'envelliment, l'impacte de les TIC en el màrqueting, els aliments funcionals o l'efecte de les emissions dels GHG al cultiu del panís són només alguns dels temes que han estudiat els guanyadors dels 14ens Premis a Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles formatius de grau superior que atorga la Universitat de Lleida (UdL). En total, el jurat ha reconegut 23 projectes, entre premis (14) i mencions (9), de 16 centres de les comarques de Ponent i Barcelona. El lliurament tindrà lloc aquesta tarda, a partir de les 18.00h al Saló Víctor Siurana del Rectorat.

Convocats pel Vicerectorat d'Estudiants amb el suport del Consell Social, aquests guardons estan dividits en vuit àrees: salut i nutrició, juridicoeconòmica, educació i treball social, tecnològica, agroalimentària i forestal, humanitats, gènere i cooperació i desenvolupament. Aquest darrer ha quedat desert. Les noies han arrasat com a millors investigadores de secundària, amb 12 dels 14 premis (dos per a nois) i 7 de les 9 mencions (dos per a nois). 

L'Institut Guindàvols de Lleida és el que compta amb més treballs reconeguts: quatre premis i tres mencions. També hi ha guanyadors dels instituts Maria Rúbies i Josep Lladonosa de la capital del Segrià; els col·legis Lestonnac i Mater Salvatoris; i els instituts de Seròs, Francesc Ribalta (Solsona), La Serra (Mollerussa), Joan Solà (Torrefarrera), Joan Brudieu (La Seu d'Urgell) i Ribera del Sió (Agramunt). 
 

L'estudiantat amb premi obté matrícula gratuïta al primer curs d'un grau als centres propis de la UdL, a més d'un ajut de 200 euros.  Els que no es matriculin a la Universitat de Lleida rebran un diploma. També s'atorguen sengles premis de 200 euros als tutors dels treballs i als respectius centres, així com als tutors del Programa Itínera de la Universitat de Lleida.

Carregant el reproductor...