Analitzar les causes de l'ictus redueix les recaigudes

Segons una recerca d'investigadors de la Facultat de Medicina

Descarregar pdf

Realitzar estudi d'imatge cerebrovascular precoç i exhaustiu dels pacients que han patit un ictus transitori redueix significativament el risc de recurrència, gràcies a la individualització del tractament de prevenció secundària. Aquesta és la principal conclusió d'una investigació del Grup d'Investigació Consolidat de Neurociències Clíniques de la Universitat de Lleida (UdL), publicada a la revista Cerebrovascular Diseases de Karger Medical and Scientific Publishers. El risc es redueix a només el 3,4% al cap de tres mesos de seguiment del pacient.

L'equip, liderat pel professor de la Facultat de Medicina de la UdL i especialista de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova Francesc Purroy, ha realitzat una metanàlisi de quinze estudis científics, amb un total de 14.889 pacients, per establir el risc de recurrència de patir un ictus després d'un atac isquèmic transitori (AIT) quan es fa un estudi exhaustiu i ràpid.

Es tracta d'analitzar la imatge cerebral, a través d'una tomografia computada o una ressonància magnètica, i de fer un estudi vascular mitjançant una ecografia arterial per conèixer si la causa de l'AIT és un estrenyiment (estenosi) o un tancament de la caròtida, o bé té un origen intracranial.


Text: Comunicació IRBLleida / Oficina de Premsa UdL

Notícies relacionades