Augmenta la participació en les eleccions de l'estudiantat

Sobretot a les Juntes de centre, tot i que en 11 departaments no hi ha representació

Descarregar pdf
eleccions estudiants
Un moment de les votacions a la Facultat de Lletres/ Foto: UdL
Un total de 8.624 estudiants de la Universitat de Lleida (UdL) estaven aquest dimarts cridats a les urnes per escollir els seus representants al Claustre, les Juntes de centre i els Consells de departament, que es renoven cada dos anys. La participació ha augmentat una mitjana de dos punts respecte els anteriors comicis, sobre tot a les Facultats on es presentaven dos candidatures: Lletres i Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS). Malgrat això, 11 departaments es queden sense representació de l'alumnat en no haver-ne cap interessat.

Segons les dades facilitades per la Secretaria General de la UdL, un 7,31% de l'estudiantat censat va anar a votar pel Claustre, un 7,83% ho va fer per les Juntes de centre, i un 2% pels Consells de Departament. Tot i l'augment de participació, el percentatge encara queda lluny de l'11,3% registrat en les eleccions al Claustre l'any 2012.


Els estudiants que més han votat al màxim òrgan representatiu de la UdL - en el que cobreixen 65 places - han estat els de la Facultat de Lletres, un 15%; seguits pels de la FEPTS, amb un 11,43%; i la Facultat de Medicina, amb un 9,12%. A la cua trobem l'alumnat de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), amb un 2,07% de participació; la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, amb un 2,82%; i l'Escola Politècnica Superior (EPS), amb un 3,01%.

En el cas de les Juntes de centre en les que hi havia dos candidatures, Alternativa d'Estudiants s'ha imposat tant a la Facultat de Lletres, davant de Lletres Republicana; com a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, contra Membres del Consell de l'Estudiantat de la FEPTS units per la representació estudiantil.

El dia 20 es proclamaran els resultats definitius. En la mateixa data està prevista la votació per tal d'escollir els representants del professorat (PDI) i del personal d'administració i serveis (PAS), només a les juntes de centres i els consells de departament.


MÉS INFORMACIÓ:

Eleccions UdL