Bones pràctiques de la Facultat de Dret, Economia i Turisme

L'ACUP reconeix l'aprenentatge i servei aplicat als treballs de fi de grau

Descarregar pdf
BonesPractiquesDretUdL
Presentació d'un TFG de Dret amb metodologia ApS. FOTO: Replay

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha seleccionat com a projecte de bones pràctiques l'aplicació de la metodologia d'Aprenentatge i Servei (ApS) als treballs de final de grau de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida (UdL).

L'ACUP reconeix anualment les bones pràctiques que duen a terme les universitats públiques catalanes en quatre àmbits: metodologies innovadores, avaluació, TIC i formació fora de l'Aula. En total l'ACUP ha reconegut com a bones pràctiques un total de 41 projectes de les universitats catalanes duts a terme al 2017.

En el cas de la UdL, el projecte distingit ho ha estat en l'apartat de les metodologies innovadores, concretament en el subgrup d'ApS, juntament amb tres projectes més:

  • ApS en l’àmbit de l'optometria de la Facultat d’Òptica i Optometria (Universitat Politècnica de Catalunya)
  • Campanyes publicitàries a entitats del tercer sector amb la participació d’alumnes de comunicació audiovisual de la Facultat de Comunicació i el Centre per a la Innovació en Aprenentatge i Coneixement (Universitat Pompeu Fabra).
  • Programa UPC-Reutilitza (Universitat Politècnica de Catalunya)

L'Aps és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte amb l'objectiu que l'estudiantat es formi treballant sobre necessitats reals de l'entorn per poder millorar-lo. A la Universitat de Lleida, també es desenvolupen projectes amb aquesta metodologia a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social i l'Escola Politècnica Superior.

Notícies relacionades