Impressió 3D per a la indústria agroalimentària

Jornada a la UdL sobre les aplicacions comercials i el futur d'aquesta tecnologia

Descarregar pdf

Moltes empreses lleidatanes veuen en la impressió 3D un possibilitat de dinamitzar els seus negocis i reduir els costos de producció, obtenint peces adaptades a les seues necessitats. Així s'ha posat de manifest durant la jornada 3D Print. La nova revolució industrial, que s'ha celebrat al campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) amb professionals de l'enginyeria, la construcció, l'arquitectura, l'educació, la joieria o la indústria agroalimentària.

El cap executiu de l'
start-up de la UdL INTECH3D, Joan Folguera, ha explicat que treballant per a empreses de Lleida, la implementació de la tecnologia 3D ha aconseguit reduir costos per a l'obtenció de prototips de fins un 68%, i un estalvi de temps de fins a un 73%, respecte a mètodes tradicionals com el de sol·licitar la peça en qüestió a la fàbrica d'origen.

Per la seua banda, el director del CEEILleida, Antoni Piñol, ha presentat el projecte VOLUM, que consisteix en fer possible la transferència de la tecnologia 3D al teixit productiu de la mà d'una empresa referent en el sector, com és INTECH3D.                      


Text: Comunicació CEEI Lleida / Premsa UdL