Inauguració de curs del Campus Iberus d'Excel·lència

Amb conferència del paleontòleg Juan Luis Arsuaga

Descarregar pdf
inauguracioIberusUdL2015
Els rectors de les quatre universitats d'Iberus i altres autoritats Foto: Unirioja

El Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre (campus Iberus) ha celebrat avui a Logronyo  el primer acte conjunt d'obertura del curs acadèmic, amb una conferència del catedràtic de Paleontologia de la Universitat Complutense de Madrid, co-director  de l'equip de recerca dels jaciments de la Serra d'Atapuerca i Premi Príncep d'Astúries 1997, Juan Luis Arsuaga.

En la lliçó inaugural El llindar de la consciència, Arsuaga ha assenyalat que "la Universitat està per generar i transmetre el coneixement, i ha de ser un lloc en el qual la gent s'expressi amb llibertat i sense por. És l'únic recinte en el qual la por a expressar les idees no pot tenir cabuda".

També s'ha preguntat si és possible que "la consciència sorgeixi d'una computadora, que és el mateix que preguntar-se: Necessita la consciència un suport orgànic? o és indiferent el material que li doni seient, sigui de la química del carboni o del silici?" per després afegir que hauríem de definir el que s'entén per consciència, ja que "hi ha un matís diferenciador que es relaciona més aviat amb la moral…".

De la seua banda, el rector de la UdL ha assenyalat que "avui és un dia històric que simbolitza com quatre universitats que viuen en diferents Comunitats Autònomes han estat capaces de posar-se d'acord durant diversos anys amb una economia de plom a través d'una idea estupenda com és un campus d'excel·lència". Roberto Fernández  ha conclòs afirmant que Campus Iberus "no és un projecte que posa fronteres. Està obert a la col·laboració d'altres universitats, empreses i institucions, perquè l'objectiu és ajudar a crear coneixement per poder transferir-ho al desenvolupament dels nostres territoris".

L'amfitrió de l'acte, el rector de la Universitat de La Rioja, ha destacat que aquesta aliança persegueix "tenir múscul per poder competir a nivell europeu i mundial amb una oferta integrada a les quatre universitats". En aquest sentit, José Arnáez Vadillo ha afegit que "treballem per avançar en una aliança cada vegada més integrada i positiva amb normes comunes i serveis integrats".

Text: Comunicació Campus Iberus / Oficina de Premsa UdL

Contingut relacionat

Memoria: Campus Iberus. Una alianza que nos hace más fuertes
Lección: El umbral de la conciencia / Juan Luis Arsuaga
Galeria fotogràfica