Ismaël Lô, en la jornada per trencar estereotips sobre el seu continent

El 'Bob Dylan africà', és un dels ponents del 'Dia D', el 15 d'octubre

Descarregar pdf
IsmaelLo-Madminutemusic
Ismaël Lô. FOTO: Madminutemusic

Juntament amb Youssou N'Dour, Ismaël Lô, és el cantant més famós del Senegal. Aquest músic, fill de mare nigeriana i pare senegalès, es va fer popular a l'Estat espanyol quan una de les seues cançons, Tajabone, es va incloure en la banda sonora de Todo sobre mi madre, de Pedro Almodovar. El proper dia 15 d'octubre, el 'Bob Dylan africà', participarà en El Dia D: Àfrica com mai no l'havies vista, una jornada per trencar amb els prejudicis i els estereotips sobre el continent d'on sorgí l'espècie humana.

Organitzada per la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la Universitat de Lleida i la Fundació Ferreruela Sanfeliu, El Dia D, aplegarà durant tot el dia, al Saló Víctor Siurana del Rectorat, una desena d'experts que, a través de breus ponències i de taules rodones, ens aproparan a la realitat humana, cultural, empresarial, tecnològica, científica, urbanística i paisatgística que bull actualment a Àfrica, en un intent -expliquen els organitzadors- de superar la visió reduccionista i catastròfica que se'n dóna, especialment des dels mitjans de comunicació.

Els seguidors de la Société des ambianceurs et des personnes élégantes, els Sapeurs; les oportunitats d'inversió més rendibles al continent; el desenvolupament d'aparells tecnològics amb productes reciclats o l'impacte de les xarxes socials en processos democràtics, són alguns dels temes que abordaran els ponents. Entre ells, el fotògraf, Héctor Mediavilla; l'antropòleg i autor del llibre “El pescador que volia anar al país dels blancs”, Jordi Tomàs; el director de R+D+I de MBI Consulting & E-­‐Engineering Worldwide, Birame Boye o el periodista, Carlos Bajo Erro.

Tancarà la jornada Ismaël Lô, que hi intervendrà d'una manera especial. "Li hem proposat que ens ensenyi a cantar per, amb la nostra veu, traslladar-­‐nos fins al Senegal i apropar-­‐nos a la seua cultura", expliquen els organitzadors. Lô, amb més d'una vintena d'àlbums, compta amb nombrosos premis no només com a cantant, sinó per la seua defensa dels drets de les dones, dels immigrants i en contra del racisme.

Cal recordar que una setmana abans del Dia D, del 9 al 13 d'octubre, de 10.00 a 19.00h, a la Plaça Víctor Siurana, totes les persones que vulguin poden participar en la cosida de la Gran Bandera de la Diversitat, sota la direcció i execució de l'artista gironina, Tere Recarens, i del col·lectiu lleidatà ZZZ. Aquesta intervenció artística serà l'aperitiu del Dia D, amb la penjada de la bandera a la façana del Rectorat, el proper 14 d'octubre.

Notícies relacionades

Oficina de Premsa UdL / 30/09/2015
Conviden els lleidatans a cosir una bandera per la diversitat cultural

Més informació

Dossier Premsa
Dossier Ponents
Programa de la Jornada
Material gràfic i fotogràfic disponible
Tots els dossiers

Més continguts