La UdL, amb 332 estudiants forans, s'apropa a xifres anteriors a la pandèmia

El curs passat va acollir 104 alumnes de mobilitat pels 413 del curs 2019-2020

Descarregar pdf
mobilitat2
L'estudiantat de mobilitat. FOTO: UdL
Tot i que la COVID-19 continua activa, la Universitat de Lleida (UdL) s'apropa aquest curs 2021-2022 a les xifres de mobilitat d'estudiantat anteriors a la pandèmia. Així, enguany rep 332 alumnes forans, entre el primer (167) i el segon semestre (165), nombre que supera de bon tros l'assolit el curs passat, quan la UdL va acollir un total de 104 estudiants, pels 413 del curs 2019-2020 i els 414 del 2018-2019.

Durant el primer semestre del curs van arribar 167 alumnes de 40 països, essent l'alumnat del programa SICUE (per a estudiantat de la resta l'Estat espanyol), el segon grup més nombrós (22) darrera l'italià (47). L'afluència d'estudiantat d'altres universitats estatals es va multiplicar aquest curs per 4 respecte el que arribava abans de la crisi sanitària i ha estat clau en la recuperació d'estudiantat de mobilitat durant el primer semestre. 
 
Quant al segon, han arribat 165 joves de 19 països -cap del programa estatal SICUE-, i com és habitual, els procedents d'Itàlia són els més nombrosos, amb 51, seguits pels de Mèxic, amb 42, Xile, 13, i França, 10. La resta són d'altres països europeus i de l'Amèrica Llatina, més dos persones de Turquia i una de Corea del Sud, a l'Àsia.
 
Aquest segon semestre s'estan recuperant les xifres anteriors a la pandèmia corresponents al mateix període, ja que el febrer de 2020 van arribar a la UdL 179 alumnes de mobilitat. Mentre que el col·lectiu asiàtic continua sent reticent a venir, s'estan recuperant sobretot els estudiants del programa de mobilitat propi de la UdL, que data del curs 2002-2003, amb 66 estudiants enguany, la majoria dels quals, com ja és habitual, són mexicans. Quant a les diverses modalitat d'Erasmus, han arribat 96 estudiants, mentre altres 3 ho han fet en qualitat de visitants.
 
Els centres de la UdL que acullen més alumnat estranger són l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, amb 32; l'Escola Politècnica Superior, amb 30; i la Facultat de Medicina, amb 26. Els segueixen les facultats de Dret, Economia i Turisme, amb 25; Lletres, amb 20; Educació, Psicologia i Treball Social, amb 18; l'INEFC, amb 8, i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, amb 6.
 
L'alumnat de mobilitat de la UdL ha participat en diferents activitats d'integració a la universitat i la ciutat que tenen lloc les dos setmanes prèvies a l'inici de les classes: cursos de català inicial, visites a la Seu Vella i el Castell de Gardeny, així com una gimcana per la capital de Segrià, que va acabar amb un tast de coca de recapte. Aquest vespre seran rebuts pel vicerector d'Internacionalització, Antoni Granollers i Saltiveri, el vicerector de Cultura i Extensió Universitària, Joan Busqueta Riu, i la directora de l'Institut de Llengües de la UdL, Montserrat Casanovas Català, i podran gaudir d'una actuació de la colla castellera Los Marracos. L'acte de benvinguda comença a les 20.00h al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, a Cappont.

Continguts relacionats

Galeria fotogràfica