La UdL, contra l'acord entre la UE i Turquia sobre refugiats

El Consell de govern aprova les primeres places de professorat de Veterinària

Descarregar pdf
Camp de refugiats a Turquia. Foto: Fabio Sola Penna (CC BY-NC-ND 2.0)

El Consell de govern de la Universitat de Lleida ha aprovat avui per assentiment un manifest de rebuig contra l'acord anomenat Declaració UE-Turquia, de 18 de març de 2016, a proposta de l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació i la comissionada de la UdL per les persones refugiades, Núria Camps.  

El manifest considera que la declaració consolida una "Europa-fortalesa" que es mostra insensible davant el patiment de les persones que arrisquen les seues vides fugint dels horrors de la guerra, tot allunyant la UE dels seus valors fundacionals i contravenint de forma flagrant els principis basals enunciats en els seus Tractats constitutius.

L'acord entre la UE i Turquia representa per a la UdL un frau de llei, resultat d’un exercici de recargolament del dret fins a acomodar-lo a la intencionalitat política subjacent. És el resultat -afegeix el manifest- d’una gestió ineficaç dels fluxos migratoris derivats d’una crisi humanitària per part de la Unió Europea, planteja seriosos interrogants sobre la seva viabilitat i incorre en omissions clamoroses com ara no aclarir com quedaran les persones arribades abans de l'acord o com tractarà Turquia els refugiats kurds.

Finalment, el text aprovat avui expressa el condol per totes les víctimes que han perdut la seua vida buscant refugi, ofereix la col·laboració de la UdL per l'acolliment de persones refugiades i l'accés als estudis superiors dels que siguin estudiants universitaris i exigeix a la UE i els seus Estats que actuïn d’acord amb el més estricte respecte als Drets Humans.

El Consell de govern també ha aprovat la convocatòria de les tres primeres places de professorat per al doble grau de Veterinària i Ciència i Producció animal. Aquestes places, assignades a l'àmbit del porcí, d'aus i d'anatomia animal, formen part d'una partida extraordinària de 8 places de professorat permanent, dotada de forma extraordinària per la Direcció General d'Universitats a la UdL per a la implantació de la nova titulació.

D'altra banda, també s'ha donat llum verda, amb tres abstencions, a la incorporació d'un nou centre adscrit, ubicat a Madrid. Es tracta del centre privat Next Internacional Business School, presidit pel periodista Manuel Campo Vidal, que ofertarà un cop superats tots els requisits legals un màster oficial en Comunicació política i màrqueting digital. Next IBS s'afegeix així a l'Escola Universitària de Turisme Ostelea, amb seu a Barcelona, i els altres dos centres adscrits a la capital del Segrià: l'Escola Universitària de Relacions Laborals i l'INEFC Lleida.

A banda del màster en Comunicació política i màrqueting digital, que es preveu oferir el curs vinent presencialment i en línia, la proposta acadèmica inclou els títols propis: màster en comunicació política avançada, màster internacional en creació i acceleració empresarial (MICAE), postgrau en international business (EIB) i l'especialista/postgrau en creació i acceleració empresarial.

Més continguts

Manifest aprovat al Consell de Govern a proposta de l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació i la comissionada de la UdL per les persones refugiades, Núria Camps.