La UdL premia els 'olímpics' preuniversitaris de diferents disciplines
Una alumna del Guindàvols, primera de Catalunya en la competició de Biologia
Descarregar pdfUn total de quinze nois i nou noies de secundària han rebut aquest dilluns els guardons que els acrediten com els millors en les fases locals de les diferents Olimpíades que ha acollit aquest curs acadèmic la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta de Biologia, Economia, Geografia, Geologia, Matemàtica, Química, Enginyeria de l'Edificació i Informàtica. Són alumnes de dotze centres educatius de la capital del Segrià, Mollerussa, Raimat, Les Borges Blanques i Igualada. Entre les persones premiades, destacar la primera classificada en la fase local de l'Olimpíada de Biologia, l'alumna de l'INS Guindàvols Mariana Hnytka, que va resultar la guanyadora d'aquesta competició a nivell català.
La vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat de la UdL, Montse Rué; el director de l'Institut de Ciències de l'Educació, Xavier Carrera; i la secretària executiuva del Consell Social, Conxita Villar, han lliurat els premis en un acte al Saló Víctor Siurana del Rectorat: un diploma i un llibre a les tres persones millors de cada olimpíada, i la matrícula gratuïta de primer curs per als guanyadors i guanyadores de les proves, en cas que triïn estudiar a la UdL. Els guardons inclouen també premi per als cinc components de l'equip de l'IES Torre Vicens, que van imposar-se en l'Olimpíada d'Enginyeria de l'Edificació, l'única que es disputa en grup.
Aquest curs acadèmic, han participat en les diferents competicions coordinades per la UdL un total de 374 joves, la xifra més alta dels darrers dotze anys. La novetat d'enguany ha estat l'Olimpíada d'Informàtica on van participar quatre estudiants de les comarques de Lleida. Pel que fa a la més nombrosa, ha estat la de Geografia, on s'hi van inscriure 112 persones, seguida de la d'Economia, amb 98.
Quant a l'Olimpíada Catalana d'Història d'Espanya que havia de tenir lloc a la UdL al març, finalment no es va celebrar ja que "la proposta no complia amb el perfil mínim exigible per una universitat pública com la Universitat de Lleida, atesa la seua vinculació a entitats fortament ideologitzades i amb un biaix notori pel que fa a la visió de la Història, incompatible amb el rigor acadèmic propi de les universitats".
Les olimpíades, que es coorganitzen amb altres entitats externes, formen part de les activitats de Transició de Secundària de la UdL i tenen com a objectiu principal motivar el jovent s a millorar el seu rendiment acadèmic i a despertar-los l'interès i la creativitat en una determinada disciplina, expliquen des del vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat.
Un moment de l'acte de lliurament dels premis. FOTO: Premsa UdL