La dona i els reptes del treball 4.0, en la jornada 8M de la UdL

Bretxa salarial, digital i intel·ligència artificial i discriminació, temes que es tractaran

Descarregar pdf
banner_8M
La digitalització centra la jornada
El futur laboral de les dones davant la creixent digitalització de l'economia, el que es coneix com la Quarta revolució industrial, serà el tema central de la jornada que el Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida (UdL) ha organitzat per commemorar la diada del 8 de març. Tindrà lloc dimecres, 2 de març, en modalitat mixta (presencial i en línia), i es retransmetrà en directe pel canal de la UdL.
 
Amb el títol La dona davant els reptes del treball 4.0, aquesta jornada té com a objectiu abordar l'impacte del desenvolupament tecnològic, les desigualtats i bretxes de gènere que se'n deriven -com ara la salarial i la digital- o les conseqüències de l'aplicació de la intel·ligència artificial en el mercat laboral, en particular, la discriminació dels algoritmes.
 
També pretenen analitzar si l'ordenament jurídic-laboral està abordant aquest fenomen des d'una perspectiva de gènere o si, per contra, es limita a contemplar l'impacte de les noves tecnologies en les relacions laborals sense tenir en compte les diferències d'afectació en dones i homes, fet que perpetuaria la bretxa de gènere, expliquen des del Centre Dolors Piera. "Una transformació d'aquesta magnitud impacta d'una manera específica en el treball de les dones i, per això, la igualtat de gènere esdevé un dels grans reptes que posa sobre la taula aquesta revolució tecnològica", afegeixen.
 
La jornada s'inicia amb la conferència Intel·ligència artificial i discriminació a la feina, a càrrec del professor de Dret del treball i de la seguretat social de la Universitat Oberta de Catalunya Antonio Fernández García;  a la qual seguirà una xerrada sobre la Bretxa salarial i la bretxa digital de gènere, que impartirà la catedràtica de Dret del treball i de la Seguretat Social de la Universitat d'Oviedo, Carolina Martínez Moreno. La secretària d'Igualtat i Formació d'UGT Catalunya, Eva Gajardo Rodríguez, serà l'encarregada de cloure el programa amb Una mirada de gènere al paper dels agents socials en l'empresa 4.0.

Més informació:

Continguts relacionats: