La matrícula dels graus, amb un màxim de 18,46 euros per crèdit

Nova rebaixa en el Decret de preus públics universitaris per al curs 2022-2023

Descarregar pdf
GestioEducativa_Practica_Oct2019_006
El període de preinscripció acaba aquest divendres / Foto: Jordi V. Pou

Aquesta imatge no pot ser arxivada ni reutilitzar-se per a qualsevol altra informació

Estudiar un grau a les universitats públiques de Catalunya costarà entre 17,69 i 18,46 euros per crèdit el proper curs 2022-2023. Així ho estableix el Decret de preus públics universitaris (128/2022) que aquesta setmana ha aprovat el Govern autonòmic i que avui publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). El nou barem suprimeix el nivell més alt d'experimentalitat (estructura docent C), equiparant el cost als d'experimentalitat mitjana (coeficient B). Els màsters que habiliten per exercir una professió també fixen el seu preu en 18,46 euros per crèdit, quan fins ara en costaven 25,04. La resta de màsters el mantenen a 27,67 euros per crèdit.
 
La Universitat de Lleida (UdL) i els seus centres adscrits ofereixen un total de 36 titulacions de grau i 17 dobles graus, així com 48 màsters i dobles màsters oficials, 6 dels quals interuniversitaris coordinats per un altre centre. Entre les principals novetats per al proper curs trobem l'estrena del grau en Enginyeria Informàtica al campus Igualada-UdL, l'ampliació de places d'Infermeria tant a la capital de l'Anoia com a Lleida; el màster en Gestió i Innovació en la Indústria Alimentària; el màster en Enginyeria del Cuir; el màster interuniversitari en Biomedical Data Science, coordinat per la URV; i l'especialitat en Geografia i Història del Màster en Formació del Professorat de Secundària i Batxillerat.
 
Els estudis amb coeficient d'estructura docent A mantenen un preu de 17,69 euros per crèdit. En el cas de la UdL serien Administració i Direcció d'Empreses, Dret, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Estudis Anglesos, Filologia Catalana i Estudis Occitans, Filologia Hispànica, Geografia, Història, Història de l'Art i Gestió del Patrimoni Artístic, Relacions Laborals, Treball Social i Turisme.

Estudis a la UdL amb coeficient d'estructura docent B i un preu per crèdit de 18,46€: Arquitectura Tècnica i Edificació, Biotecnologia, Ciència i Producció Animal, Ciència i Tecnologia d'Aliments, Ciències Biomèdiques, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Comunicació i Periodisme Audiovisuals, Disseny Digital i Tecnologies Creatives, Enginyeria Agrària i Alimentària, Enginyeria de l'Energia i Sostenibilitat, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Informàtica, Enginyeria en Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria en Organització Industrial i Logística, Enginyeria Forestal, Enginyeria Mecànica, Enginyeria Química, Fisioteràpia, Infermeria, Medicina, Nutrició Humana i Dietètica i Psicologia.
 
Pel que fa a les segones matrícules, els preus s'enfilen fins els 21,85€ per crèdit als graus de coeficient d'estructura docent A; els 28 € per als graus de coeficient B i els màsters que habiliten per a l'exercici d'activitats professionals regulades; i 34,17€ per a la resta de màsters. Quant a doctorat, el preu per la direcció, tutela i avaluació continuada de la tesi doctoral és de 401,12 euros. La lectura i defensa de la tesi costa 156,87 euros, que s'abonen en el curs en què té lloc.
MÉS INFORMACIÓ:

Decret de preus 128/2022