La protecció de la població civil en conflictes bèl·lics, en una jornada de la UdL

Organitzada conjuntament amb Creu Roja Lleida amb motiu del seu 150è aniversari

Descarregar pdf
creurojaucraïna
La protecció de la població civil centra la jornada. FOTO: Creu Roja Ucraïna
La protecció de la població civil: un dels reptes actual del Dret Internacional Humanitari, és el títol de la jornada que el proper 13 de desembre, dia que es compleixen els 150 anys de la constitució de l'Assemblea de Creu Roja a Lleida, tindrà lloc a la Universitat de Lleida (UdL). Organitzada conjuntament per aquesta ONG i la UdL, pretén visibilitzar i sensibilitzar aquesta desconeguda branca del dret internacional destinada a limitar i evitar el patiment humà de la ciutadania en els conflictes armats.
 
La jornada, que obrirà la presidenta de Creu Roja Lleida, Dolors Cuirà, i la professora de Drets internacional públic i relacions internacionals de la UdL, Núria Camps, inclou dos conferències de dos especialistes en aquest àmbit. Es tracta de Ruth Abril Stoffels, professora Dret internacional públic de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València i al Centre d’Estudis de Dret Internacional de la Creu Roja Espanyola, i Raquel Regueiro Dubra, llicenciada en Dret per la Universitat de Ginebra i professora a Universitat Complutense de Madrid (UCM).
 
Stoffels, autora de llibres com La asistencia humanitaria en los conflictos armados (Tirant lo Blanch, 2001) o La proteccion de los niños en conflictos armados (Tirant lo Blanch, 2001), parlarà dels límits de la guerra i el seu marc jurídic; mentre que Reguerio, membre del grup de recerca Globalització, Drets Humans i Dret Internacional, abordarà els reptes actual del Dret internacional humanitari envers la població civil.
 
La jornada es clourà amb una taula redona, moderada per la presidenta del Consell Català de Cooperació i professora de la UdL, Carme Campoy, on hi participaran representants de diverses entitats que treballen en l'atenció de les persones refugiades, com ara Lleida pels Refugiats, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, la Fundació Apip-Acam i Creu Roja Lleida. Oberta al públic en general, l'estudiantat del grau de Dret que hi assisteixi podrà obtenir un crèdit. Amb aquesta activitat Creu Roja finalitza els actes que durant tot el 2022 s'han dut a terme per celebrar el seu 150è aniversari.
 
TEXT: Comunicació Creu Roja/ Premsa UdL