"Les dones hem de revisar ara on estem i cap on anem"

Vanessa Monfort presenta la seua darrera novel·la a la UdL

Descarregar pdf
monfortUdL
Monfort durant la presentació. FOTO: UdL
"Les dones ens trobem actualment en un punt d'inflexió, hem de revisar on estem i cap on anem". Així ho afirmava aquesta tarda Vanessa Monfort (Barcelona 1975) durant la presentació del seu darrer llibre Mujeres que compran flores (Plaza & Janés, 2016) a la Universitat de Lleida.

L'escriptora ha advocat perquè la lluita pels drets de les dones no pot ser una batalla contra el sexe oposat, "millor dit sexe complementari" ha precisat. "Ara és la societat la què ha de donar els passos". "Estem davant un moment de crisi, no una crisi en sentit negatiu, perquè les crisis per a mi són canvis i oportunitats i el que hem de fer ara és assentar els nostres drets, més que lluitar, una drets que altres dones han conquerit abans que nosaltres", ha afegit.

Vanessa Monfort ha estat convidada per l'Equip ICE de llengua i literatura castellanes de la UdL per presentar el seu darrer llibre Mujeres que compran flores (Plaza & Janés), una radiografia de dones contemporànies on es reflexiona que significa ser dona avui, ha explicat el filòleg Anton Not. "No has de ser dona per gaudir-lo ni tampoc és literatura feminista".

Monfort, graduada en Ciències de la Informació, està considerada com una de les veus més destacades de la recent literatura espanyola. Compta amb tres novel·les premiades: El ingrediente secreto (Premi Ateneu Jove de Sevilla, 2006), Mitología de Nueva York (Premi Ateneu de Sevilla, 2010) i La leyenda de la isla sin voz (Premi Ciutat de Saragossa a la millor novel·la històrica de 2014. Plaza & Janés, 2014).

Quant a teatre, destaquen Flashback, La cortesia de los ciegos i Tierra de tizas escrites per al Royal Court Theatre de Londres; La Regenta (Teatros del Canal, 2012), o Sirena negra, duta al cinema per Elio Quiroga. Des de 2015 dirigeix ​​la companyia teatral Hijos de Mary Shelley, la primera a Espanya dedicada al teatre fantàstic i al 2016 funda BEMYBABY Films amb la què produeix Nuestros amantes de Miquel Àngel Lamata.