Més de 320 participants a la 8a First Lego League

L'exploració de l'espai centra la competició de robòtica coordinada per l'EPS

Descarregar pdf
first lego 2018
Un moment de la competició l'any passat Foto: EPS-UdL
Uns 320 alumnes de 32 escoles i instituts de les comarques de Ponent, Barcelona, Osca, Saragossa i el Principat d'Andorra participaran aquest dissabte, 16 de febrer, en la fase territorial de la First Lego League i la Junior First Lego al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL), sota la coordinació de l'Escola Politècnica Superior (EPS). Enguany la temàtica dels reptes gira al voltant de l'exploració de l'espai. La competició es podrà seguir en directe en streaming a través del web de la UdL.
 
Un total de 31 equips de joves d'entre 10 i 16 anys s'enfrontaran  al repte d'Into orbit; i 10 equips de júniors, d'entre 6 i 9 anys, al Mission Moon. Han de reflexionar sobre temes com ara què es necessita per viatjar a un altre planeta,  viure en una estació espacial o crear una base a la lluna. A més del projecte científic, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO® MINDSTORMS® per resoldre les missions del Joc del Robot, en tres rondes de dos minuts i mig.
 
Els guanyadors d'aquesta fase tindran accés a la Gran Final de la First Lego Espanya, que se celebrarà a Costa Adeje (Tenerife) els dies 23 i 24 de març. Els tornejos internacionals als quals podran anar els equips espanyols del repte Into orbit són el WORLD FESTIVAL de Detroit (Estats Units), a l'abril; el FLL Razorback Invitational d'Arkansas (Estats Units), al maig; el FLL Turkey Open i el FLL Plan Ceibal Uruguay International Open, també al maig; i el FLL Open Invitational Lebanon, al juny.

Centres participants:

* Lleida ciutat - Col·legi Episcopal, Jesuïtes-Col·legi Claver, Col·legi Santa Anna, Escola Príncep de Viana, Escola Camps Elisis, Col·legi Joan XXIII, Escola Magraners, Institut Samuel Gili i Gaya, Institut Maria Rúbies, Institut Màrius Torres, Institut Ronda, Institut La Mitjana, Col·legi Mater Salvatoris.

* Comarques de Ponent - INS Terres de Ponent (Mollerussa), La Salle (Mollerussa), Institut Públic Mollerussa, Escola Vedruna (Balaguer), FEDAC Guissona, Escola Francesc Feliu (Aitona), Institut Ermengol IV (Bellcaire d'Urgell), Institut Els Planells (Artesa de Segre), STEM Pallars (La Pobla de Segur), Escola Mossèn Albert Vives (La Seu d'Urgell), Escola Antònia Simó i Arnó (Almacelles).

* Resta de Catalunya - St. Peter's School (Barcelona), Jesuïtes Sant Gervasi (Barcelona).

* Resta de l'Estat - Colegio Santa Ana (Fraga, Osca), AMPA Colegio Público Gascón y Marín (Saragossa).

* Andorra - Col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella),  Escola Andorrana de Segona Ensenyança (Santa Coloma), Escola Andorrana de Segona Ensenyança (Ordino), Escola Andorrana de Segona Ensenyança (Encamp).
 
 
A banda de la competició, l'EPS ha programat diferents activitats complementàries com ara tallers de robòtica, un planetari digital multimèdia del Parc Astronòmic del Montsec, un circuit de cotxes elèctrics o una ludoteca LEGO. Més de 120 voluntaris treballaran en aquesta vuitena edició de la First Lego League. 
 
Text: Premsa UdL 
Carregant el reproductor...