Premi internacional per a una professora de Turisme de la UdL

Per una tesi sobre 'Big data' en plataformes d'allotjament

Descarregar pdf
evamartinUdLpremi
Eva Martín, amb el guardó i el diploma acreditatiu / Foto: UdL
La professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL) Eva Martín Fuentes ha rebut el premi de la International Federation for Information Technologies and Travel & Tourism (IFITT) a la millor tesi doctoral. El guardó, que s'ha lliurat en un congrés celebrat a Nicòsia (Xipre), valora l'excel·lència de la seua recerca, amb el títol de Tourism Surveying from Social Media: The Validity of User-Generated Content (UGC) for the Characterization of Lodging Rankings.

La tesi analitza quaranta milions de ressenyes (Big data) sobre hotels de tot el món descarregades des de TripAdvisor i Booking.com per comprovar si el contingut en línia generat pels usuaris valida els sistemes de classificació dels establiments i les plataformes d'allotjament. Posteriorment, a través de tècniques d'intel·ligència artificial, Martín ha dissenyat un model per classificar-los i harmonitzar els diferents sistemes de categorització de tot el món.
 
El treball, dirigit pel professor de l'Escola Politècnica Superior de la UdL Cèsar Fernández, formava part del programa de Doctorat en Enginyeria i Tecnologies de la Informació de la UdL i va obtenir la qualificació d'Excel·lent cum laude.

L'Excellence Award for a Doctoral Thesis de l'IFITT s'ha lliurat durant l'ENTER 2019 PhD Workshop, un congrés que és el fòrum de referència a nivell mundial per als representants de l'acadèmia, les administracions, la indústria i altres organitzacions per intercanviar, compartir i generar nous reptes en la investigació i anàlisi que l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació tenen sobre l'àmbit turístic.
 
Aquest premi a la tesi de l'IFITT s'ha lliurat en 7 ocasions des del 2013. Només dos doctores espanyoles l'han rebut i totes dos són de la UdL. A banda d'Eva Martín, la també professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL Estela Mariné el va recollir l'any 2015.