Prop de 900 famílies participen als primers campus oberts virtuals de la UdL

Superen en una sola jornada les dos sessions presencials realitzades al 2019

Descarregar pdf
campus oberts equip
Part de les persones que atenien el xat, amb la vicerectora / Foto: Consell de l'Estudiantat UdL

Un total de 1.615 persones de 887 nuclis familiars han participat en la primera Jornada Virtual de Portes Obertes de la Universitat de Lleida (UdL), superant així el rècord de les dos sessions presencials celebrades al 2019, que van registrar una suma de 830 famílies. L'estat d'alarma arran de la pandèmia de COVID-19 ha obligat la UdL a modificar la presentació de la seua oferta de titulacions a l'alumnat de Batxillerat i cicles formatius de grau superior i els seus pares i mares. La jornada s'ha articulat al voltant d'una web amb sessions informatives virtuals, vídeos amb testimonis d'alumnat i un xat de consultes.

Pel que fa a l'origen, les famílies "visitants" s'han connectat des d'arreu de Catalunya – incloses les comarques de Ponent-, Aragó, el País Valencià, les Illes Balears, el País Basc, Navarra, Madrid, Andalusia, Castella-Lleó i les Illes Canàries. De fora de l'Estat espanyol, als habituals participants del Principat d'Andorra (48 famílies enguany), en aquesta ocasió s’han afegit com a assistents un parell de famílies de França i el Regne Unit.

La vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de la UdL, Montse Rué, es mostra molt satisfeta amb els resultats, tant pel que fa a la xifra d'assistents com al nivell de participació al final de les presentacions dels equips de direcció, que ha estat força alt. "Hem complert l'objectiu d'apropar la UdL a les famílies, proporcionat informació detallada dels estudis i activitats de cada centre", destaca.

Desglossant les dades, el centre  el que ha tingut més participants ha estat la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, amb 236 famílies; seguida per l'Escola Politècnica Superior (EPS), amb 200; i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF), amb 169. Cal tenir en compte que tant l'EPS com la FIF i la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) han realitzat xerrades des de Lleida i des del campus UdL-Igualada, que ha rebut la visita virtual de 147 famílies de Catalunya, Aragó, Balears, el País Valencià i França.  

Completen el llistat l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), que ha atès 149 famílies en les seues presentacions; la FDET, amb 123; l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC-Lleida), 112; la Facultat de Medicina, 94; la Facultat de Lletres, 60; i l'Escola de Relacions Laborals, 12.

A banda de les xerrades de presentació, els participants en aquesta primera Jornada Virtual de Portes Obertes han pogut veure 24 vídeos protagonitzats per alumnat de totes les titulacions de la UdL explicant la seua experiència. Editats per un grup de 6 estudiants de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat creu que són "molt adequats per aproximar la Universitat de Lleida a l'estudiantat de secundària".  

L'alumnat també ha respost, juntament amb personal de la unitat d'Informació i Orientació Universitària (IOU), el xat de consultes. N’han atès una seixantena en les 8 hores que va estar funcionant. Al darrere, 9 alumnes -un per cada centre propi, un pel campus UdL-Igualada i un coordinador – i el personal d'IOU per respondre sobre temes com ara les beques i ajuts de la UdL o l'allotjament.

MÉS INFORMACIÓ:

Web Portes Obertes UdL

Canal de YouTube Experiències a la UdL

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

La UdL celebra dissabte la primera jornada virtual de campus oberts

Rècord de participants en els campus oberts per a famílies (2019)