Prop de 900 matriculats a la 25a Universitat d'estiu de la UdL

A manca de tres cursos programats pel setembre

Descarregar pdf

Salardú tanca aquest divendres el darrer curs d'estiu de la Universitat de Lleida (UdL), Les aigües termals i mineromedicinals dels Pirineus Centrals: aplicacions terapèutiques, a l'espera de les tres ofertes programades pel mes de setembre. Un total de 872 persones han participat ja en alguna de les 43 propostes de la vint-i-cinquena edició de la Universitat d'estiu de la UdL des del passat 28 de juny. Són un centenar més que els registrats en tota l'edició del 2016.

El Pont de Suert acollirà els dies 7 i 8 de setembre el curs Acer, ciment i aigua: el patrimoni hidroelèctric de l'Alta Ribagorça. Els participants realitzaran sortides a l'embassament d'Escales i el complex Escales-Sopeira, i l'embassament de Cavallers, amb el complex de canalització fins al Pont de Suert. 

Mentre, al Baix Segre es desenvoluparan entre els dies 18 i 28 de setembre dos cursos sobre la importància del patrimoni històric, amb visites al jaciment de la Serra del Calvari (La Granja d'Escarp), el Centre d'Arqueologia d'Avinganya (Seròs), Massalcoreig, Aitona i Almacelles. 

En aquesta edició de la Universitat d'Estiu s'han ofert un total de 46 cursos, 6 més que al 2016, distribuïts entre Lleida ciutat  (21), La Seu d'Urgell (6), Tremp (2), La Granja d'Escarp-Seròs (2), Salardú (1), Isil (1), Agramunt (1), Alcoletge (1), Grandella-Torrebesses (1), Arbeca (1), Balaguer (1), Les Avellanes (1) i El Pont de Suert (1). Cal sumar-ne 6 de virtuals. 

Com és habitual,  les temàtiques han estat variades, des de literatura a tecnologia, passant per les Identitats sexuals subversives, els alumnes amb altes capacitats o la indústria musical. Pel que fa al professorat, la 24a edició de la Universitat d'Estiu de la UdL ha comptat amb professorat com els escriptors i premis Nadal 
Care Santos i Víctor del Árbol; o l'activista LGTBQ i investigador de la Universitat Complutense de Madrid, Lucas Platero