La UdL commemora els 50 anys de l'arribada de l'home a la lluna

Amb una conferència d'un excontrolador de l'estació de la NASA a Madrid

Descarregar pdf
Apolo11
L'enlairament de l'Apol·lo 11 / Foto: NASA
L'excontrolador de vehicles espacials a l'estació INTA-NASA de Robledo de Chavela (Madrid), José Manuel Grandela, rememorarà aquest divendres, 28 de juny, a la Universitat de Lleida (UdL) el cinquantè aniversari de l'arribada de l'home a la lluna. Serà amb una conferència a la Sala d'Actes del Rectorat, en el marc del cicle La Missió Apol·lo XI: 50 anys després que organitza la Societat Astronòmica de Lleida en el que col·laboren el vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària i l'Escola Politècnica Superior de la UdL.

Grandela, enginyer tècnic de telecomunicacions, ha participat a tots els programes espacials tripulats de la NASA. El 20 de juliol de 1969 va ser un dels primers en escoltar la veu de l'astronauta nord-americà Neil Armstrong pronunciant la famosa frase "That's one small step for man; one giant leap for mankind (aquest és un petit pas per a un home, un gran salt per a la humanitat)" després de l'allunatge del mòdul Eagle.
 
El conferenciant també ha estat membre dels equips de control a les missions interplanetàries (Mariner, Pioneer, Viking, Magellan, Voyager, Helios, Cassini), així com a les missions dels transbordadors espacials Space Shuttle (Columbia, Challenger, Discovery, Atlantis i Endeavour). La xerrada, amb el títol El primer home a la Lluna, començarà a les 19.00h.