La UdL forma fisioterapeutes als camps sahrauís d'Algèria

Un nou projecte de cooperació, en col·laboració amb la Complutense de Madrid i Creu Roja

Descarregar pdf
professoresfisioterapiaUdLalSahra
Les professores de la UdL, amb els estudiants / FOTO: FIF-Ud
La Universitat de Lleida (UdL) ha iniciat un nou projecte de cooperació al Sàhara, per formar fisioterapeutes que puguin donar assistència a les més de 170.000 persones refugiades dels campaments de Tindouf (Algèria), amb la col·laboració de la Universitat Complutense de Madrid i el Comitè d'Ortopèdia de Creu Roja Internacional. Dos professores de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF) de la UdL, Carme Campoy i Aida Monge, imparteixen aquests dies classes a 10 alumnes que estudien a l'Hospital Nacional Rabouni.
 
Sàhara Fisio és "hereu" del projecte Fisiàfrica, iniciat el 2013, i impulsat per la Unitat de Desenvolupament i Cooperació (ODEC) de la UdL i la Xarxa Vives d'Universitats, que s'ha desenvolupat a Moçambic i Gàmbia. En aquest cas, l'ODEC hi aporta 3.480 euros. La iniciativa també compta amb el suport de l'Escola d'Infermería sahrauí a Smara (Universitat de Tifariti) i el Ministeri de Salut Sahrauí.
 
La formació, dimensionada en dos anys, va adreçada a estudiantat graduat de formació secundària i a professionals de diferents disciplines que exerceixen actualment com a fisioterapeutes als campaments. L'objectiu és proveir la RASD d'un cos professional de fisioterapeutes que permetin establir una ràtio fisioterapeuta / habitant suficient per a donar resposta a les necessitats assistencials de la població sahrauí.

Notícies relacionades