Les biblioteques de la UdL reobren a un terç de capacitat

A partir del 16 de juny, en horari reduït de matí

Descarregar pdf
biblosalut3
Imatge d'arxiu de Ciències de la Salut / Foto: UdL

Les biblioteques de la Universitat de Lleida (UdL) reobren al públic presencial a partir d’aquest dimarts, 16 de juny, després de l'aturada per l'estat d'alarma generat per la COVID-19. Ho fan a un terç de la seua capacitat i en horari reduït de matí, de 10 a 14 hores. Les instal·lacions de la capital del Segrià s’uneixen així a les del Pla de la Massa del campus Igualada-UdL, que van reprendre aquesta activitat el 9 de juny.

La directora de la Unitat de Biblioteca i Documentació de la UdL, Montse Larios, destaca que la reobertura es fa pensant en oferir "un entorn segur". Per això, "els espais es desinfecten periòdicament i els llibres passen el període de quarantena de dos setmanes", explica. A més, els usuaris han d'accedir a les instal·lacions amb mascareta, utilitzar el gel hidroalcohòlic i respectar la distància física. Els seients que es poden utilitzar estan senyalitzats.

Si hi ha molta demanda, les biblioteques de la UdL donen accés prioritari als membres de la comunitat universitària. A banda de permetre l'estudi als llocs habilitats, les biblioteques de la Universitat de Lleida ofereixen el servei de préstec.  L'accés a la col·lecció cal sol·licitar-lo al personal. El termini de devolució dels documents s'ha ampliat fins al 15 de setembre per tal d'evitar desplaçament innecessaris.

Per la seua part, el Consell de l'Estudiantat reclama més hores d'obertura atès que es troben en període d’exàmens, així com la disponibilitat de les sales d'estudis dels diferents centres de la UdL.

MÉS INFORMACIÓ:

Biblioguia reobertura de les biblioteques UdL

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Les biblioteques de la UdL reprenen el préstec presencial