Els orígens i la situació actual de la COVID-19 obren el curs a la UdL

La doctora Magda Campins, de la Vall d'Hebron, pronunciarà la conferència inaugural

Descarregar pdf
dracampins
Magda Campins / FOTO: Hospital Universitari Vall d'Hebron
Pandèmia de SARS-CoV-2. Lliçons apresses i reptes de futur és el títol de la conferència que inaugura oficialment aquest divendres, 2 d'octubre, el curs acadèmic 2020-2021 de la Universitat de Lleida (UdL) i del Campus d'Excel·lència Internacional Iberus, que des de fa deu anys integren la UdL i les universitats de Saragossa, la Rioja i Pública de Navarra.
 
La cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i professora de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, Magda Campins Martí, serà l'encarregada de desgranar els orígens de la COVID-19 i la situació actual de la pandèmia. En la seua conferència parlarà també de la transmissibilitat del virus, l'impacte de les mesures de prevenció no farmacològiques i l'estat de desenvolupament de les vacunes.
 
Campins és especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i en Pediatria. A més de la seua feina en l'àmbit hospitalari, dirigeix el grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron de Barcelona. També és membre del Comitè d'Experts en Vacunacions del departament de Salut de la Generalitat.

L'acte d'inauguració del curs acadèmic 2020-2021 tindrà lloc de forma presencial a partir de les 12.00h al Saló Víctor Siurana, a l'edifici del Rectorat, però amb aforament limitat i extremant les mesures de prevenció per la COVID-19. Hi prendran part els rectors de les universitats que formen part del Campus Iberus, així com autoritats de les quatre comunitats autònomes. Es retransmetrà en directe per Internet al següent enllaç: http://www.udl.cat/ca/serveis/oficina/agenda/Inauguracio-del-curs-academic-2020-21-de-la-UdL-i-del-Campus-Iberus/#
 
El programa inclou la interpretació d'una peça musical per part de la coral Unicorn i el grup musical Ensemble, de la Universitat de Lleida, i clourà amb una versió del Gaudeamus igitur al piano per part d'Antoni Tolmos, reconegut músic i professor de la UdL.