"Una universitat es construeix com un canal, per a generacions futures"

El rector inaugura el congrés internacional, amb el director general de Desenvolupament Rural

Descarregar pdf
congrescanalsUdL
Les autoritats, durant l'inici de la trobada científica / Foto: UdL

El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, ha inaugurat aquest matí el Congrés de Canals Industrials i Agrícoles, que aplega 120 especialistes de 10 països al campus de Cappont. "Una universitat es construeix com un canal, pensant en el territori i les generacions futures", ha subratllat el rector en el seu discurs. Per a Roberto Fernández, "les polítiques hidràuliques són rendibles a llarg termini i les infraestructures són un exercici de solidaritat intergeneracional".

De la seua banda, el director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat, Jordi Sala, ha anunciat per aquest any la Llei d'Espais Agraris i un nou pla de regadius amb 115.000 noves hectàrees, passant del 29% al 36% de superfície útil. Mentre, la directora general de la Societat d'Aigües de les Conques d'Espanya, Aranzazu Vallejo, ha assegurat que el canal Segarra-Garrigues s'acabarà en el termini d'un any i la presa de l'Albagés, a l'any 2017.

A la inauguració del congrés de canals, organitzat per la Fundació UdL, també han participat la presidenta d'honor i doctora honoris causa de la UdL, Maria Jesús Prieto Laffargue; i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

Més informació

Congress on industrial & agricultural canals - Programme

Notícies relacionades

Especialistes internacionals en canals es donen cita a la UdL