Uns 2.000 nous alumnes inicien curs a la UdL

Les jornades d'acollida donen el tret de sortida a l'activitat docent

Descarregar pdf
acollidaestudiantatUdL2018
Una de les sessions d'acollida al nou estudiantat l'any 2018. FOTO: UdL
Uns 2.200 estudiants comencen aquesta setmana les classes de primer curs dels graus i dobles graus a la Universitat de Lleida (UdL), segons informa el vicerector d'Ordenació Acadèmica per delegació, Paco García. El 56 per cent són dones i el 44%, homes. Quant a la procedència, el 53% són de les comarques de Ponent i el 47% restant, de fora de la província, afegeix García.
 
Aquest dijous, 12 de setembre, tindran lloc les sessions d'acollida on el nou alumnat coneix la unitat d'Informació i Orientació, el servei de Biblioteca i Documentació, l'Institut de Llengües, el Programa Nèstor de tutories i el Campus Virtual. En alguns casos es presenten també els Consells de l'estudiantat dels centres. A la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia i a l'INEFC hi ha previstos tallers.
 
Aquesta jornada es desenvolupa simultàniament a tots els campus de la UdL, inclòs el d'Igualada, on hi haurà visites a l'edifici de La Teneria i el Centre de Simulació 4DHealth. En el cas de la Facultat de Lletres, hi haurà una xerrada a càrrec del filòsof i president de la Fundació Tàpies, Xavier Antich.
 
L'alumnat del Diploma d'Estudis Hispànics ja ha superat les sessions d'acollida, amb proves de nivell d'espanyol i d'anglès. En aquest primer quadrimestre, són 38 estudiants de tres universitats xineses: Tianjin, Binhai i Changzhou. El dia 12 començaran directament les classes. Mentre, les Aules d'Extensió Universitària escalfen motors. A la de Lleida ciutat iniciaran el calendari lectiu el 2 d'octubre, amb 1.550 inscrits.
 

L'acte d'inauguració oficial del curs acadèmic a la UdL tindrà lloc el proper 24 de setembre al Saló Víctor Siurana de l'edifici del Rectorat. L'enginyer sènior de l'Agència Espacial Europa, Manuel Martin Neira, pronunciarà la conferència La Luna, el primer paso del hombre en la colonización del espacio.