Inauguració virtual de les aules d'extensió universitària

La UdL ofereix enguany als participants activitats culturals en línia

Descarregar pdf
concert aules gent gran
El Quartet Altimira protagonitza l'actuació musical / Imatge: UdL
Les Aules d'Extensió Universitària vinculades a la Universitat de Lleida (UdL) inauguren aquesta tarda el curs 2020-2021 de forma virtual. Algunes comencen les classes presencials el proper mes d'octubre i altres preveuen fer-ho al gener, tot depenent de l'evolució de la pandèmia de COVID-19. Per pal·liar aquesta situació, la UdL els oferirà a través d'internet continguts i activitats culturals com ara conferències, concerts i obres de teatre, amb el programa Mentrestant... de casa estant.
 
L'Aula de l'Anoia, amb més de 600 socis, emetrà totes les seues sessions a través de la televisió local, com ho va fer durant el confinament. Igualada també havia d'acollir l'acte d'inauguració de les Aules que finalment es retransmetrà aquesta tarda de manera telemàtica amb intervencions del rector de la UdL, Jaume Puy; el vicerector de Cultura i Extensió Universitària, Joan Busqueta; el delegat pel campus universitari Igualada-UdL, Carles Capdevila; l'alcalde d'Igualada, Marc Castells; i el president de l'Aula d'Extensió Universitària de l'Anoia, Jaume Ortínez.
 
La sessió inaugural, que comença a les 18.00h, comptarà amb l'actuació musical a càrrec del Quartet Altimira - Maria Florea (violí), Luis Peña (violí), David Andújar (viola) i Mariona Tuset (violoncel)- que interpretaran peces del violoncel·lista i compositor català, Gaspar Cassadó (Barcelona, 1897- Madrid, 1966). 
 
"Hi ha aules que comencen a l'octubre l'activitat amb normalitat, però altres no poden fer-ho ara perquè, atès l'elevat nombre de participants, a les respectives poblacions no hi ha els espais adequats per poder garantir les distàncies de seguretat o complir els protocols de seguretat", explica el coordinador de les Aules a la UdL, Màrius Bernadó. Les que inicien les seues sessions el proper mes d'octubre són les de l'Anoia, la Val d'Aran, Mollerussa, Agramunt, el Baix Segre, Bellpuig, el Pallars Sobirà, Tàrrega i Vilanova de Bellpuig.
 
El curs 2019-2020, les 22 Aules d'Extensió Universitària vinculades a la UdL van sumar 5.559 matriculats. El gruix principal, a la de la capital del Segrià amb 1.539 inscrits. Enguany la major part de les Aules no matriculen en bonificar les persones inscrites del curs passat.

MÉS INFORMACIÓ:

Aules d'extensió universitària