Premi Zapping per al videojoc contra l'assetjament escolar de la UdL

El projecte liderat per Gemma Filella s'imposa com a millor contingut online positiu per menors

Descarregar pdf
videojocUdL
El joc proposa diferents respostes sobre les emocions
El videojoc de la Universitat de Lleida (UdL) per prevenir l'assetjament escolar i resoldre conflictes a l'aula a través de les competències emocionals ha guanyat un dels 25ens Premis Zapping que atorga l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya. Happy 8-12 (primària) i Happy 12-16 (secundària), desenvolupats amb Kaneda Games, s'han imposat a la categoria de "Millor contingut online positiu per menors", a proposta de la plataforma PDA Bullying. Els guardons es lliuraran el proper 26 de març en una gala al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona.
 
El projecte dirigit per la professora de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL Gemma Filella treballa eines bàsiques com la consciència emocional, la regulació de les emocions, l'autoestima i la comunicació assertiva. L'equip de Filella el va desenvolupar amb un ajut del programa RecerCaixa i el va  avaluar amb gairebé 1.500 alumnes d'11 instituts i 7 escoles de les comarques de Ponent. La resolució dels premis Zapping assenyala que ajuda "en la resolució assertiva de conflictes i la prevenció de l'assetjament escolar a través de l'educació emocional".
 
Els Premis Zapping són el reconeixement més directe del públic català ja que els vots són populars, ponderats segons criteris de qualitat. Els usuaris trien els tres finalistes en cadascuna de les categories televisives, d'internet i videojocs. Després un jurat de professionals escull els guanyadors.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Efectivitat del videojoc educatiu de la UdL contra el 'bullying'