Descarregar pdf

DONES DEL MARROC  Vides en blanc i negre
Fotografies de Xabier Mikel Laburu


Del 17 de setembre al 4 d'octubre de 2007

Planta -1 de l'Edifici Emblemàtic
Campus de Cappont


L'acte d'inauguració tindrà lloc dilluns 17 de setembre a les 20 hores, i comptarà amb la presència de Carme Figuerola, vicerectora de Relacions Internacionals i Coopearació de la UdL

Del 17 de setembre al 4 d'octubre de 2007 l'Edifici Emblemàtic del Campus de Cappont acollirà l'exposició fotogràfica Dones del Marroc. Vides en blanc i negre, organitzada conjuntament per UGT de Catalunya i la Fundació Josep Comaposada, amb la col·laboració del sindicat marroquí Confederació Democràtica del Treball i el Centre de Cooperació Internacional de la UdL.

L'exposició pretèn contribuir a un millor coneixement de les virtuts i els reptes de la societat marroquina a través del retrat de sis dones del nord del Marroc que treballen fora de casa, amb edats, estats civils i ocupacions diferents.

Naïma i Farida viuen en àrees rurals, a la província de Xauen; Naziha, viu a la ciutat de Xauen; Meryem a Martil; Samira i Nadia, a Tànger.

Tenen ocupacions diferents (camperola, mestra, professora de costura, infermera, administrativa), estats civils diversos (soltera, casada, divorciada) i edats diferents (des dels 18 fins als 50); però totes són dones que treballen fora de casa.

No ha estat fàcil fer aquestes fotografies perquè la societat marroquina és molt gelosa de la imatge de les seues dones. Però han estat els propis marroquins -sindicalistes de la Confederació Democràtica del Treball- els que van col·laborar i ajudat a convèncer-les perquè expliquin com viuen.

Potser, des de Catalunya, no ens sembla tan extraodinari, però al Marroc hi ha encara molt per fer, perquè arribi el dia en que les dones parlin lliurement de les seves vides i prenguin decisions pròpies.

L'exposició és fruit de la cooperació entre la UGT de Catalunya, a través de la Fundació Josep Comaposada, amb el sindicat marroquí Confederació Democràtica del Treball, però no hauria estat possible sense el finançament de divuit ajuntaments catalans i la Diputació de Barcelona.


fletxa-gris MÉS INFORMACIÓ


Galeries fotogràfiques de Mikel Laburu
Dones del Marroc. Vides en blanc i negre
Fundació Josep Comaposada
Unió General de Treballadors de Catalunya

print enrera pujar

   Darrera modificació: