Descarregar pdf
 
nuSnu
Joan Porredon
Del 10 de Gener al 8 de febrer de 2008
Centre de Cultures Campus Cappont
nuSnu. Joan Perrodan

La mostra presenta una vintena de fotografies de mitjà -60x80 cm- i gran format -90x130- en blanc i negre, que han estat impreses per la tècnica del glicée, fent servir tintes pigmentades no fotosensibles sobre un paper de cotó lliure d'àcids. Totes elles formen part del projecte anomenat "nuSnu" i algunes d'elles ja s'ha pogut veure en anteriors exposicions.

La temàtica de les imatges tal i com s'explicita en el títol de l'exposició gira entorn de la dialèctica que es crea entre el nus (d'una corda) i el nu (del cos humà) de personatges anònims, ja siguin coneguts de Porredón o persones interessades a participar en aquest projecte.

Segons l'artista, "nuSnu" visualitza la concreció d'unes converses entre la persona fotografiada i el fotògraf a partir d'unes claus ben simples: la corda representa la vida, els nusos les experiències vitals -ja siguin viscudes o desitjades- mentre que el cos nu es representa a si mateix".
10/01/08
19.00h
CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de l'exposició fotogràfica nuSnu de Joan Porredón (Cervera, 1964) a càrrec del vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, Jaume Barrull i l'artista. La mostra podrà visitar-se fins al proper 8 de febrer.

nuSnu. Joan Perrodan

El projecte nuSnu és això: visualitzar la concreció d'unes converses entre la persona participant i el fotògraf. Les claus usades per conformar la imatge són ben simples: la corda representa la vida i els nusos les experiències vitals, ja siguin viscudes, desitjades, positives, negatives... mentre que el cos nu es representa a si mateix. Per tant, som davant unes imatges que parteixen d'una veritat biogràfica per tal d'arribar a una altra veritat: la de la lectura lliurement interpretada pel receptor.

Tot aquest procès creatiu està afinant la idea d'editar un llibre. Per això, es presenta nuSnu com un projecte obert on hi tenen cabuda totes les persones que desitgin compartir algun aspecte de la seva vida, de la seva personalitat, i algunes hores de sessió fotogràfica amb l'autor del projecte. Si és del teu interès, tant com per participar-hi, només cal que t'hi posis en contacte per mitjà d'aquest qüestionari.

Viure aquest projecte és una experiència engrescadora. Haver compartit aspectes de la vida d'altres persones ha estat, i és, molt estimulant. Aconseguir fer de tot plegat una fotografia és, sens dubte, emocionant.

La nuesa i els nusos ens igualen.

Joan Porredon

MÉS INFORMACIÓ

www.joanporredon.com

   Darrera modificació: