Descarregar pdf

 


   Exposició
  L'URBANISME A CATALUNYA
   Del 9 de Novembre de 2009 al 30 d'Abril de 2010 | Biblioteca de Cappont
 
expourbanisme09
La Biblioteca de Cappont organitza l'exposició L'Urbanisme a Catalunya, amb la que pretén donar a conèixer els seus fons bibliogràfics sobre urbanisme.

L'urbanisme és la disciplina que té les ciutats com a element d'estudi; des de una perspectiva holística enfronta la responsabilitat d'estudiar i ordenar els sistemes urbans. És una disciplina molt antiga, que incorpora conceptes de múltiples disciplines i una àrea de pràctica i estudi molt àmplia i complexa. Segons alguns, seria una ciència que s'enquadraria dins de les ciències socials (geografia, sociologia,etc) i segons d'altres seria un art, associat tradicionalment a l'arquitectura, és a dir, un conjunt de sabers pràctics que proporcionen les bases fonamentals per resoldre els problemes de les ciutats; en aquesta dualitat s'entreveu el caràcter descriptiu i explicatiu de l'urbanisme com art, encara que ambdós enfocaments necessàriament es realimenten mútuament.

L'exposició comença a la primera planta on hi trobareu obres generals sobre urbanisme, altres que tracten les relacions entre l'urbanisme i l'arquitectura i també el plantejament urbanístic de dues ciutats: Lleida i Barcelona. Així podem trobar obres com Ciudades para un pequeño planeta (R.Rogers), Ecourbanismo, L'horta de Lleida, Desigualtats socials als barris de Lleida (A. Giró), o El modelo Barcelona: un examen critico (H. Capel), entre d'altres.

A la segona planta les obres fan referència al Dret Urbanístic català, com per exemple Normativa urbanística de Catalunya, Legislación urbanística o El Dret urbanístic a Catalunya, mentre que a la tercera planta  hi podem trobar una mostra de les revistes d'arquitectura i urbanisme de la biblioteca de Cappont: exemplars de la Revista DAU (Debats d'Arquitectura i Urbanisme), Revista de Derecho urbanístico y medio ambiental, Quaderns d'arquitectura i urbanisme, etc.

 

 
Av. Jaume II, 67
25001 LLEIDA
 

 

print enrera pujar

   Darrera modificació: