Descarregar pdf

 


   Concert de jazz:
  JERRY BERGONZI TRIO
   Dijous 4 de març de 2010 | 22.30h Auditori del Centre de Cultures (Cappont)

Concert del Jerri Bergonzi Trio a la Universitat de LleidaEl saxofonista nordamericà Jerry Bergonzi compta amb un gran reconeixement internacional com a instrumentista, compositor i pedagog. Alguns dels més destacats especialistes musicals l’han considerat un artista visionari, destacant la seva gran tècnica i subtil lirisme. 

Nascut a Boston, el seu interès per la música comença quan encara és un nen. S'inicia amb el clarinet als set anys, un moment de la seva vida en que les seves passions musicals són Duke Ellington, Count Basie i Lester Young. Quan als dotze anys tria el saxo com el seu instrument principal, les seves predileccions ja resulten més modernes, destancant la seva predilecció per la música de Miles Davis i John Coltrane.

Jerry Bergonzi ja era un músic professional als tretze anys, però la part més consistent de la seva carrera comença a la dècada dels setanta, quan fixa la seva residència a la ciutat de Nova York. En aquesta època es relaciona i treballa amb talents com Joe Lovano, John Scofield, Tom Harrell o Victor Lewis,. També treballa com a membre fixe de Generations, el grup del mític pianista Dave Bruceck.

La seva impecable tècnica, el seu domini dels llenguatges moderns i tradicionals del jazz, la seva gran capacitat per impregnar d’elements propis i altament singulars cadascun dels temes que interpreta, el poder del seu so i la innegable condició d’hereu dels grans del saxo tenor, fan d'aquest mestre un dels referents més clars d'una modernitat del jazz que s’'difica amb respecte pel passat del gènere.
 
Jerry Bergonzi - saxo tenor
Dave Santoro - contrabaix
Andrea Michelutti - bateria
La carrera musical de Bergonzi és llarga i ha estat plena de reconeixements, destacant com un dels líders del jazz contemporani. Ha tocat al costat de grans mestres com Paul Desmond, Gerry Mulligam, Dave Holland o John Abercrombie, alguns exemples de músics que han buscat la col.laboració de Bergonzi.

Jerry Bergonzi acumula una discografía de gran qualitat i ha fascinat al públic d'arreu actuant als escenaris i festivals musicals més importants del món. Els seus mètodes de saxo són una eina imprescindible per a tots els estudians d’aquest instrument, i les seves classes a Boston són la meca de molts joves saxofonistes.

 

 

 

 

 

print enrera pujar

   Darrera modificació: