Descarregar pdf

Un mestre, Pau Farrús. Un quadern de rotació 1935-1936

Exposició del 15 al 31 d'octubre de 2014
Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (Campus de Cappont)

Presentació: dimecres 15 d’octubre, a les 19.00h.

Mestre de Linyola del 1934 al 1937, Pau Farrús fou uns dels mestres catalans de la Republica. La lluita contra l'analfabetisme i la implantació d'una escola nova, laica i mixta el va portar, com molts altres, a l'exili. Per una banda, l'exposició mostra i recorda la innovació pedagògica que va viure el nostre país a partir de 1931. Per altra, fa incidència en el Quadern de rotació del curs 1935-36, una mena de dietari on els alumnes apuntaven les activitats del dia com les conferències que ells matreixos feien, dictats, problemes.

A través de nou plafons i dotze enrotllables els autors d'aquesta exposició, Pol Galitó, Ton Solé, Esteve Mestre i Roser Martí, amb la col·laboració de la pintora Mariona Millàs, fan un repàs de la trajectòria professional de Pau Farrús, centrada especialment en la seva actuació docent durant el curs 1935/36 a les escoles de Linyola, i emmarcada en el moviment de renovació pedagògica impulsada pel règim republicà, i es reprodueix bona part del material elaborat pels alumnes sota el mestratge de Farrús. Una petita mostra original d'aquest material es pot veure en dos vitrines que acompanyen l'exposició.

Cedida per l'ajuntament de Linyola, l'exposició és pot visitar a la planta -1 del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont (C/Jaume II, 67).

 
Autors: Pol Galitó, Ton Solé, Esteve Mestre i Roser Martí.

Hi han col·laborat amb material i informació: Isabel Pujadas, família Farrús de Mèxic, Jaume Farrús, Arxiu Històric de Lleida, Josep M. Granollers, Assumpció Jové.

Organització: Departament de Cultura de l’Ajuntament de Linyola.
   Darrera modificació: