21 de juny de 2012

Descarregar pdf
 

Els orígens d'Europa obren el segon International Medieval Meeting
 
. L'aprenentatge de la història a partir dels videojocs centra una de les sessions del congrés
audio
International Medieval Meeting a la Universitat de Lleida UdL
[+] AMPLIAR IMATGELa inauguració de l'International Medieval Meeting de l'any passat / FOTO: UdL
baixcorva
Una de les trobades científiques més importants al món sobre l'Edat Mitjana, l'Internacional Medieval Meeting, que tindrà lloc a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida del 26 al 29 de juny, arrenca la seua segona edició comparant la situació de l'Europa actual amb els primers vincles que es van establir entre aquests països durant l'Edat Mitjana.

Aquest serà el tema de la conferència inaugural que pronunciarà Franco Cardini, professor d'Història Medieval de l'Institut Italià de Ciències Humanes de Florència. Cardini, que ha estat assessor del Ministeri de Política Agrícola-FAO l'any 2002, parlarà de la necessitat de potenciar la unió per resoldre els problemes d'Europa. La xerrada duu per títol Europa i Edat Mitjana: identitats, arrels, confluències i distincions i s'ha programat per dimarts 26 a les 15.30 hores a la Sala d'Actes.
 
El meeting, organitzat pel grup de recerca en Estudis Medievals de la UdL: Espai, poder i cultura, acollirà una taula rodona on s'abordarà l'aportació fan els videojocs en l'aprenentatge de la història medieval. A la sessió, que tindrà lloc divendres 29 a les 13h al Saló Víctor Siurana, hi intervindran Gustavo Maeso (redactor en cap de la revista Marcaplayer), Manuel Moreno (director de màrqueting a FX Interactive), Jorge Maís (Universitat de les Illes Balears), Mercedes Abad, César San Nicolás i Miguel Ángel Ojeda (Universitat de Múrcia).
 
Més de 320 medievalistes de les disciplines d'Història, Història de l'Art, Arqueologia i de les Filologies Catalana i Hispànica, participaran en els sis congressos que aplega el Meeting
Més de 300 medievalistes de les disciplines d'Història, Història de l'Art, Arqueologia i de les filologies Catalana i Hispànica, participaran en els sis congressos que s'estructuren en sis temàtiques: la construcció d'identitats, els espais sagrats, ideologia i societat, la catedral medieval i les relacions entre Catalunya i Portugal. Entre el centenar de conferenciants hi trobem dos acadèmics de la Reial Acadèmia Espanyola: José Antonio Pascual i Inés Fernández Ordóñez (la membre més jove de la institució); Philip D. Rasico (Universitat de Vanderbilt), l'únic membre nordamericà de l'Institut d'Estudis Catalans; i Giacomo Todeschini (Universitat de Trieste, Itàlia), el màxim especialista en economia de la Baixa Edat Mitjana. A banda de les reunions acadèmiques hi haurà 185 presentacions a càrrec d''investigadors d'Oklahoma, Uzbekistan, Sidney o Budapest.

L'International Medieval Meeting inclou, a més, una taula rodona sobre la qualitat de l'ensenyament on participaran el director de l'Agència de Qualitat Universitària, Josep Anton Ferré; el coordinador de l'àrea d'avaluació d'ensenyaments i institucions de l'Agència Nacional de la Qualitat i l'Acreditació (ANECA), Laureano González; i la vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua de la UdL, Neus Vila.
 


Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

.
28 de maig de 2011
Lleida, epicentre del debat entre experts medievalistes