31 d'octubre de 2007

Descarregar pdf

Un guionista argentí guanya el III Concurs literari d’humor negre

 

Concurs Literari d'Humor Negre - Humoralia i Universitat de Lleida
Leonel Mauro D’Agostino, un jove guionista argentí, és el guanyador de la tercera edició del Concurs literari d’humor negre que convoca la Universitat de Lleida i Humoràlia amb El mal de Schleitheim. Aquest relat explica la història d’un periodista espanyol, resident a Buenos Aires, que és enviat per la revista “Nuestro Médico Semanal” a un poble perdut de la pampa argentina a fer un reportatge sobre el mal de Schleitheim, som al 1950. Bern Schleitheim té una malaltia única que li ha fet patit les pitjors conseqüències per haver-se negat a rebre transfusions, més per una qüestió de principis que de religiositat. L’estada del periodista a casa del malalt, així com el contacte amb el seu minúscul entorn, li faran descobrir que darrera un simple cas clínic s’amaga un obscur personatge que l’espanta i al fascina al mateix temps.

Leonel Mauro D’Agostino, de 32 anys d’edat, és guionista de cinema i de programes i sèries de televisió. Entre els seus treballs més coneguts destaca el guió que va realitzar conjuntament amb Lucia Puenzo de la pel·lícula argentina A través de tus ojos, (2006), dirigida per Rodrigo Fürt i protagonitzada per Pepe Soriano i Adriana Aizemberg, guanyadora del Premi al Millor Llargmetratge a la 13a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida.

El jurat d’aquesta edició ha decidit atorgar els 3.000 euros del premi únic del III Concurs literari d’humor negre a El mal de Schleitheim per l’originalitat de la història, la subtilesa del seu humor, la qualitat en la construcció literària i l’estratègia narrativa en l’ús de la intriga. A més a més, s’han concedit tres accèssits a L’ascesi del carnisser, presentat sota el pseudònim de Ferran Amargós; Somriures d’ultratomba, de Joan Adell i Zócalo, d’Héctor Sánchez Minguillán, de Barcelona, Blanes i Castelló, respectivament.

El lliurament dels premis tindrà lloc el migdia de divendres 2 de novembre, Dia de Difunts, al cementiri vell.

MÉS INFORMACIÓ


NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 28 d'octubre de 2005
II Concurs Literari d'Humor Negre Humoràlia 2005. Relació de premiats


ACTIVITATS PASSADES

Del 13 de novembre de 2006 al 13 de juliol de 2007
Bases del III Concurs Literari d'Humor Negre Humoràlia 2007


ALTRES INFORMACIONS RELACIONADES

www.mostradelleida.com
www.atravesdetusojos.com
www.humoralia.cat

 

print enrera pujar