Descarregar pdf
Exposició organitzada per Entrepobles, Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, i l'Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL

Els límits del creixement

Del 16 de març al 14 d'abril de 2015
Planta -1 Edifici Polivalent, Campus de Cappont

Aquesta exposició aborda les conseqüències d’un model de creixement, aparentment infinit, que s’ha desenvolupat les darreres dècades. Analitza el què això suposa per l’ecosistema del qual formem part i per a les generacions futures, a través dels dotze plafons següents: Els límits del creixement, La veritable sostenibilitat, Col·lapses: no vivim sols som part d'un ecosistema, Què està passant amb el petroli, Exprimint les últimes gotes, val la pena?, Nuclear, gas, carbó... són la solució?, Les renovables són el futur però són limitades, Adéu a la cultura d'un sol ús, Què fem amb la nostra manera de viure, De l'economia del creixement a l'economia del bon viure, Què puc fer jo?.

Tanmateix presenta l’existència d’alternatives, com les energies renovables i, sobretot, els canvis en la cultura de consum. Aquestes alternatives de futur tenen un denominador comú: es pot passar d’una economia pensada per als capitals a una economia pensada per a les persones, una economia basada en la recerca del “bon viure”.

Molts dels canvis que el món necessita comencen en tu, en la teua persona, i en les teues accions més habituals (el teu consum crític i responsable, la teua forma de transportar-te, la teua alimentació,…), però d’altres no pots fer-les sol. Això no vol dir que siguin impossibles, significa, simplement, que necessiten d’accions polítiques col·lectives.

entrepobles

 
[+] informació
[+] Entrepobles



   Darrera modificació: