Agenda Arxiu 2011

 Descarregar pdf

Agenda Setmanal de la Universitat de Lleida
gener
febrer
març
abril
maig
juny
juliol
agost
setembre
octubre
novembre
desembre
baixcorva

  dataAGENDA   Del 10 al 16 de GENER  
    

DILLUNS 10 de gener

16.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inici del col·loqui internacional La femme aux défis de l'histoire (La dona enfront dels desafiaments de la història), que comptarà amb professors de la UdL i la Universitat de Tunis del 10 al 12 de gener.


DIMARTS 11 de gener

16.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Lliçó inaugural del 1r Postgrau Expert i Especialista Universitari en Lideratge: Centralitat+transversalitat al màrqueting, a càrrec de Lluís Martínez Ribes (director de l'Executive Master in Marketing and Sales d'ESADE).

19.00h
SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES. PLANTA -1 (CAPPONT)
Inauguració de l'exposició fotogràfica Shadows on the cliff d'Ester Jové, que es podrà veure fins el proper 4 de febrer.


DIJOUS 13 de gener

19.30h COOPERATIVA DE BELLCAIRE D'URGELL
Conferència: L'impacte de la crisi ens els sectors econòmics de Lleida, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), dins de la 3a Setmana Agrària Cultural de la Cooperativa de Bellcaire.


DIVENDRES 14 de gener

12.00h SALA CINME - 1er PIS DE L'EDIFICI CREA (CAMPUS DE CAPPONT)
INAUGURACIÓ  de la segona fase de l'edifici, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Ferran Badia (director de l'Escola Politècnica Superior de la UdL), els investigadors Lluïsa Cabeza i Joan Ignasi Rossell, i Àngel Ros (alcalde de Lleida).
A les 12.00h tindrà lloc la visita a les instal·lacions. Després, els parlaments de les autoritats i a les 12.30h, l'ATENCIÓ ALS MITJANS.

13.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
RODA DE PREMSA per presentar el Màster en Hisenda Local i Autonòmica, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL), els professors Xavier Cors i Juan Manuel Perulles (coordinadors del Màster) i Josep Presseguer (vicepresident segon de la Diputació de Lleida i tinent d'alcalde de l'Ajuntament).

18.00h SALA MARIA RÚBIES. FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Conferència inaugural del curs d'Expert Universitari en Intel·ligència Emocional
a les Organitzacions: Comunicació i Emoció, a càrrec de Sebastià Serrano (catedràtic de lingüística general i de teoria de la comunicació de la Universitat de Barcelona).

Print Enrere Puja

 
  dataAGENDA   Del 17 al 23 de GENER  
    

FINS EL DIA 4 de febrer

SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES. PLANTA -1 (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició fotogràfica Shadows on the cliff d'Ester Jové


FINS EL DIA 11 de febrer


VESTÍBUL I PASSADISSOS DE LA PLANTA BAIXA DEL RECTORAT
Exposició Lleida segle XIX. Fotografies.


DILLUNS 17 de gener

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de La edad del sol (Sílvia Subirós, 2009, 25 min, C. V.O.) i Mañana... (José María Nunes, 1957, 96 min, B/N, V.O), dins el cicle Flashback Homenatge a José María Nunes (El fons de la Filmoteca) de la Filmoteca Terres de Lleida.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 24 al 30 de GENER  
    
 
DILLUNS 24 de gener

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Sexperiencias (José María Nunes, 1969, 100 min, B/N, V.O), dins el cicle Flashback Homenatge a José María Nunes (El fons de la Filmoteca) de la Filmoteca Terres de Lleida.

Una obra emblemàtica del nostre cinema més underground i experimental rodada amb una llibertat i espontaneïtat envejables que gira entorn d'una relació d'amor entre una parella d'edats distintes amb el maig francès com a teló de fons.

DIVENDRES 28 de gener

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de la 2a Jornada d'actualització
sociosanitària i residencial de les terres de Lleida.

16.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Taula rodona, en el marc de la jornada de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina:
El sector porcino español. Problemática actual y vías de solución, amb Antonio de Barrio (ANPROGAPORC), Miguel Ángel Higuera (INTERPORC), Alberto Herranz (ANCOPORC), Mateo del Pozo (ANAPORC), Javier Gracia (Diputación General de Aragón), Quim Porcar (conselleria d'Agricultura), Ramon Armengol (FCAC), Josep Sala (UP), Jaume Bernis (JARC) i Joan Graells (URAPAC-ASAJA).


FINS EL DIA 4 de febrer

SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES. PLANTA -1 (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició fotogràfica Shadows on the cliff d'Ester Jové


FINS EL DIA 11 de febrer


VESTÍBUL I PASSADISSOS DE LA PLANTA BAIXA DEL RECTORAT
Exposició Lleida segle XIX. Fotografies.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 31 de GENER al 6 de FEBRER  
    
 
DILLUNS 31 de gener

16.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Conferència: Informació geogràfica per a tothom. Accés als productes i recursos de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) a Catalunya, a càrrec de Joan Capdevila (director del servei regional de l'IGN a Catalunya).

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Los cuatrocientos golpes (François Truffaut, 1959), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 1 de febrer

09.00h SALA DE GRAUS. EDIFICI 1 DE L'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici del 15è Curs d'especialització en tècniques de reconeixement de plàntules i diàspores de males herbes, a càrrec de Rosa Teira (directora de l'ETSEA) i Jordi Recasens (coordinador del curs).

16.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència: The societal impact of nursing research / L'impacte en la societat de la recerca en infermeria, a càrrec de Jan Hamers (Facultat de Salut, Medicina i Ciències de la Vida de la Universitat de Maastricht, Holanda)


DIMECRES 2 de febrer

19.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Apertura i internacionalització de l'economia espanyola, a càrrec de José Antonio Alonso (catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid), dins el cicle Espanya dins la Unió Europea. 25 anys després.

20.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Retransmissió en directe des del Liceu de l'òpera Iphigénie en Tauride, de Christoph Willibald Gluck, dins del programa Òpera Oberta: El Liceu a la UdL.


DIJOUS 3 de febrer

10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de les Jornades Gestió i Organització de la Ciència, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Ana Romero (secretària general de la UdL) i Daniel Pastor (president de l'Associació per a l'Estudi del Dret Universitari).


DIVENDRES 4 de febrer

09.00h INSTITUT MANUEL DE MONTSUAR
Inauguració de la XII Jornada d'Orientació Universitària a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

11.30h SALA DE GRAUS DE LA UNITAT DOCENT (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Inauguració del Curs d'especialització en senologia, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Edelmir Iglesias (coordinador del curs) i Antoni Mateu (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida).

12.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Jornada de Benvinguda a l'estudiantat de mobilitat del segon quadrimestre, a càrrec de Joan Viñas. 

Print Enrere Puja

 
  dataAGENDA   Del 7 al 13 de FEBRER  
    
 
DILLUNS 7 de febrer

11.00h DEGANAT DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ. PLANTA BAIXA (CAMPUS DE CAPPONT)
RODA DE PREMSA per presentar les jornades territorials entorn el Projecte del compromís ètic del professorat, impulsat per la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRP); a càrrec de Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació), Raül Manzano (president de la
FMRP), Judith Surroca (presidenta del Moviment d'Innovació Educativa de Lleida) i Anna Gené (professora de la UdL).

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA

Projecció de La piel suave (François Truffaut, 1964), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMECRES 9 de febrer

09.00h INSTITUT MANUEL DE PEDROLO (TÀRREGA)
Inauguració de la XXVI Jornada d'Orientació Universitària i Professional, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Teresa Pijuan (directora general d'ESO i Batxillerat), Miquel Àngel Cullerés (director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida), Joan Amézaga (alcalde de Tàrrega) i Joan Planes (director de l'INS Manuel de Pedrolo).

12.00h PARC CIENTÍFIC i TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA - PCiTAL (TURÓ DE GARDENY)
INAUGURACIÓ del Centre de Processament de Dades i Viver TIC del PCiTAL, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL i vicepresident del PCiTAL) i Àngel Ros (alcalde de Lleida i president del Parc).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La situació social a Espanya 25 anys després, a càrrec de Rafael Muñoz del Bustillo (catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Salamanca), dins del cicle Espanya dins la Unió Europea. 25 anys després.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliçó inaugural del 8è Curs de Pensament Polític Catalanista Contemporani, a càrrec de Ramon Usall (historiador i professor de secundària). 


DIJOUS 10 de febrer

12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
RODA DE PREMSA per presentar el portal interuniversitari per a l'ensenyament de l'anglès Quantum Leap, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Enric Llurda i Lourdes Armengol (professors de Filologia Anglesa de la UdL) i Elisabet Arnó (professora de la UPC).

12.00h SALA DE GRAUS EDIFICI 1 DE L'ETSEA
Conferència: Biologia de la conservació del tritó del Montseny, Calotriton arnoldi, a càrrec de Salvador Carranza (Institut de Biologia Evolutiva.) i Félix Amat (Museu de Granollers).

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Celebració del 20è aniversari de la creació de l'Escola Politècnica Superior (EPS), amb Antoni Castellà (secretari d'Universitats  i Investigació de la Generalitat), Joan Viñas (rector de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL) i Ferran Badia (director de l'EPS). Intervencions de Jaume Porta (exrector de la UdL) i Josep Maria Miret (exdirector de l'EPS). 


DIVENDRES 11 de febrer

DE 09.00h A 12.00h i DE 16.00h A 19.00h. PLANTA BAIXA DEL RECTORAT
Recollida de firmes en homenatge a José Antonio Labordeta. Organitzen Lleida Camina i Peus Solidaris.


DISSABTE 12 de febrer

09.00h SALA MARIA RUBIES. FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Inici de la Jornada Exercir èticament la docència avui, amb Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat de Ciències de l'Educació), Raül Manzano (president de la FMRP) i Judith Surroca (presidenta del Moviment d'Innovació Educativa de Lleida)

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 14 al 20 de FEBRER  
    
 
DILLUNS 14 de febrer

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Fahrenheit 451 (François Truffaut, 1966), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 15 de febrer

11.00h SALA D'ACTES. EDIFICI CeDiCo DEL PCiTAL (TURÓ DE GARDENY)
Inauguració de l'assemblea de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència del cicle Espanya dins la Unió Europea. 25 anys després: Infraestructures, productivitat i activitat econòmica, a càrrec de Germà Bel (catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona i membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de la Generalitat).

19.00h SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de l'exposició fotogràfica Aigua i Emocions, de Ricard Tortosa, que es podrà veure fins el proper 19 de març.

19.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Conferència: El sistema de salut cubà i la solidaritat amb els pobles, a càrrec d'Aleida Guevara (pediatra i filla del revolucionari Che Guevara).

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Conferència: La visualització de la música, a càrrec de Carles Santos (pianista, cantant i compositor), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIJOUS 17 de febrer

09.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inici de les V Jornades Visions d'Amèrica Llatina. Recursos Naturals: riquesa o espoliació?, amb Natalia Uribe (psicòloga i antropòloga social, responsable de la línia de Dret Humà a l'Aigua d'UNESCO Etxea).

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES ( CAPPONT)
Inici de les Jornades Tecnològiques Lleida.

10.30h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura del conveni de col·laboració entre la UdL i Microbank, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i José Francisco de Conrado (president de Microbank).

12.00h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Conservación de la vida silvestre. El caso de Aragón, a càrrec de David Guzmán (Dpt. Medi Ambient del Govern d'Aragó).


DIVENDRES 18 de febrer

09.30h TOTS ELS CAMPUS
Inici de la
18a Jornada de Campus Oberts per a estudiantat de 2on de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior amb la rebuda a l'alumnat. Espais:
  • Rectorat - Plaça Víctor Siurana
  • Cappont - Escola Politècnica Superior, Facultat de Dret i Economia, Facultat de Ciències de l'Educació i Edifici Polivalent (Relacions Laborals)
  • Ciències de la Salut -  Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut
  • ETSEA - Sala d'Actes de l'edifici principal (10.00h)
  • INEFC - Vestíbul de la piscina (10.15h)

10.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)

Benvinguda al professorat de Secundària, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat de la UdL), dins de la Jornada de Campus Oberts.


DISSABTE 19 de febrer

De 09.00h a 14.00h CLUB TENNIS TAULA (BALAGUER)
Proves de la fase final de tennis taula del Campionat Universitari de Catalunya.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 19 al 27 de FEBRER  
    
 
DISSABTE 19 de febrer

De 09.00h a 14.00h CLUB TENNIS TAULA (BALAGUER)
Proves de la fase final de tennis taula del Campionat Universitari de Catalunya.

09.30h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la Jornada divulgativa del 15è aniversari del Policlínic Lleida.

10.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs de representació estudiantil a la UdL, amb una quarantena d'inscrits, a càrrec de Xavier Gómez (vicerector d'Estudiantat).
De 12.00h a 12.30h Pausa-cafè


DILLUNS 21 de febrer

TOT EL DIA. SALA D'EXPOSICIONS. PLANTA -1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Exposició del 14è Concurs de Cartells de la Universitat d'Estiu de la UdL, que es podrà veure fins el 16 de març.

18.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència: Un abordatge sensible per la humanització de la vida en els serveis de salut, a càrrec de Victor Flusser (Universitat Marc Bloch d'Estrasburg).

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA

Projecció de El pequeño salvaje (François Truffaut, 1969), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 22 de febrer

11.00h PAVELLÓ MUNICIPAL DE BALAGUER
Inici de les semifinals de bàsquet femení i masculí dels Campionats Universitaris de Catalunya.

13.00h PAVELLÓ INPACSA DE BALAGUER
Inici de la final de voleibol femení dels Campionats Universitaris de Catalunya. A les 15.00h, inici de la final masculina.

18.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Projecció del documental El medicament, un dret segrestat, de Farmacèutics Mundi.

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: El teatro de calle, con inmigración, a càrrec d'Adrian Schvarzstein (director de Kamchàtka Teatre), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 23 de febrer

11.00h PAVELLÓ MUNICIPAL DE BALAGUER
Inici de la final de bàsquet masculí dels Campionats Universitaris de Catalunya. A les 13.00h, inici de la final femenina.

11.00h PAVELLÓ INPACSA DE BALAGUER
Inici de les finals de futbol sala i handbol masculí dels Campionats Universitaris de Catalunya. A les 13.00h, inici de la final femenina de futbol sala. A les 14.00h, lliurament de medalles a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Miquel Aguilà (alcalde de Balaguer).

11.00h CAMP DE FUTBOL DE BALAGUER
Inici de la final de futbol masculí dels Campionats Universitaris de Catalunya.

11.30h PARC CIENTÍFIC- PCiTAL (TURÓ DE GARDENY)
Inauguració de l'edifici del Centre de Difusió del Coneixement (CeDiCO), a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL i vicepresident del Parc) i Àngel Ros (alcalde de Lleida i president del Parc).

12h i 18h AULA 1.12 EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Xerrada sobre participació estudiantil al sistema universitari, a càrrec de Richard Merhi (expresident del Consell d'Estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló), en el marc del Curs de Representació Estudiantil a la UdL i les activitats de presentació de l'Estatut de l'Estudiant Universitari.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Obertura de la jornada De caixes a bancs, la fi del compromís amb la societat?, organitzada per CCOO.
20.30h Lectura del manifest En defensa de la seva funció d'impuls econòmic i social del territori i del país.

19.00h SALA D'ACTES DEL RECTORAT
Concert de la XVIII Temporada Musical de la UdL, a càrrec de The North Sea Ensemble: Colette Overdijk (violí), Anna Puigdemasa (flauta), Fernando Santiago García (violoncel) i Alessandro Scorssi (piano). Interpretaran obres  de J.S. Bach, W. A. Mozart i J. Turina.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència del cicle Espanya dins la Unió Europea. 25 anys després: Canvi estructural i reptes de futur del sistema financer espanyol, a càrrec d'Antoni Garrido (catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona).


DIJOUS 24 de febrer

12.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Conferència: Los peces de agua dulce como grupo modelo en planes de conservación, a càrrec d'Anabel Perdices (Museo Nacional de Ciencias Naturales del CSIC).

14.00h PAVELLÓ MUNICIPAL DE MOLLERUSSA

Inici de la final de hoquei patins mixt dels Campionats Universitaris de Catalunya.

14.30h PISCINA MUNICIPAL DE MOLLERUSSA
Inici de la final de waterpolo masculí dels Campionats Universitaris de Catalunya.

18.30h SALA SUNKA (C/BISBE RUANO, 12)
Conferència: L'alimentació de la gent gran, a càrrec de José Serrano (professor i investigador de la UdL) i Anna Casanyé (investigadora de Nutren-UdL).


DIVENDRES 25 de febrer

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la jornada La prostitució: cap a la legalització?, amb Ramon Canela (vicerector de Política Científica i Tecnològica), Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia), Antoni Vaquer (responsable del Centre d'Estudis Jurídics Euroepus i Mediació de la UdL) i Carolina Villacampa (coordinadora de les jornades).

19.30h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència: Tabac i publicitat, a càrrec de Xavier Samper (subdirector del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l'Hospital de Santa Maria).


DISSABTE 26 de febrer

09.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la 11a Jornada d'actualització sobre factors de risc de la malaltia vascular, amb Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL), Antoni Mateu (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida), Rosa Pérez (presidenta del Col·legi de Metges a Lleida) i Felip Infiesta (gerent de GSS).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 26 de FEBRER al 6 de MARÇ  
    
 
DISSABTE 26 de febrer

09.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la 11a Jornada d'actualització sobre factors de risc de la malaltia vascular, amb Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL), Antoni Mateu (director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida), Rosa Pérez (presidenta del Col·legi de Metges a Lleida) i Felip Infiesta (gerent de GSS).


DILLUNS 28 de febrer

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de La noche americana (François Truffaut, 1973), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 1 de març

13.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència: Prevenció de caigudes en la gent gran, a càrrec de Koen Milisen (Catholic University Leuven, Bèlgica).

17.00h
AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de les Jornades del Son i Subconscient, a càrrec de Francisco Purroy (coordinador del Grau de Medicina de la UdL) i Carmen del Hoyo  (Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut).

18.30h AULA 1.16 (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del llibre Antropología social, desarrollo y cooperación internacional, de Mònica Martínez (UdL) i Cristina Larrea (UB), a càrrec d'Albert Roca (UdL) i J.M. Comelles (URV).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)

Conferència del cicle Espanya dins la Unió Europea. 25 anys després: Ensenyances de la integració per a la modernització de l'economia espanyola, a càrrec d'Antón Costas (catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona).

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Conferència: La història de la fusta, a càrrec de Jango Edwards (clown, director i actor), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 2 de març

09.00h SEU DE REGSEGA (AVDA. ONDARA, 3, TÀRREGA)
Presentació del Centre de Regs de la Mediterrània (REGMED), a càrrec de Josep Maria Pelegrí (conseller d'Agricultura) i Joan Viñas (rector de la UdL), dins la
Jornada inaugural de l'equipament.

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Cine fòrum amb la projecció de Network (Sidney Lumet, EUA, 1976, 116')

DIJOUS 3 de març

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració del 1r Simposi de Tractament d'Inducció en Càncer de Pulmó


10.00h SALA DE GRAUS DE L'ESCOLA POLITÈCNICA (CAPPONT)
Primera sessió de les Jornades de Foment de l'Emprenedoria: Emprèn!, amb José Alonso (UdL), Miquel Àngel Carnicé (PCM Ponent) i Àlex Surroca (USE IT), empresaris i exalumnes de la UdL. 

12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura del conveni marc de col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Fundació per la Innovació i el Desenvolupament en l'Educació i l'Emprenedoria - IDee, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL) i Josep Giné (president de la Fundació IDee).

12.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA
Conferència
: El anillamiento de aves, a càrrec d'Eva Banda (Oficina d'Espècies Migratòries del Ministeri de Medi Ambient).

18.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Mostra de curtmetratges de l'assignatura de Narratives Audiovisuals dels estudiants de Comunicació Audiovisual.

19.30h CAFETERIA DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Inauguració del cicle Cafè Lletres, dins del VI Festival Internacional de Poesia de Lleida Mahalta, a càrrec de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres de la UdL) i Pere Rovira (director de l'Aula de Poesia Jordi Jové de la UdL).


DIVENDRES 4 de març

09.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Obertura de la 2a Jornada d'Actualització Diagnòstica i Terapèutica en Fibromiàlgia, a càrrec de
Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL).

12.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Presentació de l'Estatut de l'Estudiant Universitari, a càrrec de Mercedes Chacón (directora general d'atenció, participació i empleabilitat d'estudiants universitaris del Ministeri d'Educació).


DISSABTE 5 de març

10.00h VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de la VII Jornada de Campus Oberts per a pares i mares.

13.15h BAR DEL RECTORAT
Comiat a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 7 al 13 de MARÇ  
    
 
DILLUNS 7 de març

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de El último metro (François Truffaut, 1980), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 8 de març

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora a la UdL, amb Joan Viñas (rector), Maria Ángeles Calero (directora del Centre Dolors Piera de la UdL) i Emili Baldellou (director de l'Espai de Teatre de la UdL).
18.10h Conferència: Les veus de dona en la narrativa de Maria Barbal, a càrrec de Maria Barbal (escriptora).
18.30h Taula redona amb Lurdes Barba (directora de l'adaptació teatral de Pedra de Tartera) i tres de les actrius de l'obra de teatre: Marina Barberà, Rosa Cadafalch i Anabel Castan.

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Retransmissió en directe de l'òpera Parsifal, de Richard Wagner, dins del programa Òpera Oberta: El Liceu a la UdL.


DIMECRES 9 de març

12.00h VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Presentació de l'exposició Camp de la Bota: Entrevistes, de Francesc Abad, a càrrec de Juan Vicente Aliaga (comissari de la mostra Exercicis de Memòria). Es podrà visitar fins el 24 d'abril.

19.30h SALA JAUME MAGRE DE L'INSTITUT MUNICIPAL D'EDUCACIÓ (LLEIDA)
Presentació del llibre Memòries de Jean Monnet. Arquitecte de la Unió Europea, a càrrec d'Antoni Blanc (catedràtic de Dret Internacional Públic de la UdL).


DIJOUS 10 de març

09.20h SALA DE GRAUS, EDIFICI 1 D'ETSEA
Inici de la VI Jornada de Millora Genètica Porcina, dins el Programa de Portes Obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina.
11.50h PAUSA

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAPPONT)

Inauguració de les 22es Jornades Catalanes de Dret Social, a càrrec d'Ana Romero (secretària general de la UdL), Lídia Castell (presidenta de l'Associació Catalana d'Iuslaboralistes) i els codirectors de les jornades, Ascensió Solé i Josep Moreno (UdL).

12.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL DE L'ETSEA
Conferència: La situació del llop a Catalunya, a càrrec de Joan Àlas (Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent), en el marc de l'assignatura Gestió i conservació de la fauna.

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Procés creatiu de l'espectacle, a càrrec de Joan Baixas (creador multidisciplinar), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIVENDRES 11 de març

09.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici de la 6a Jornada de Tabaquisme: Recursos, estratègies i habilitats dels professionals.

20.30h SALA 1 AUDITORI ENRIC GRANADOS
Musicolors, concert per a piano i aquarel·les homenatge a Màrius Carretero, a càrrec d'Antoni Tolmos.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 14 al 20 de MARÇ  
    
 
DILLUNS 14 de març

10.00h. SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Rebuda del rector de la UdL, Joan Viñas, al rector, Saliou Ndiaye, i vicerector de Recerca, Ben Sikina Toguebaye, de la Universitat Cheikh Anta Diop (UCAD) de Dakar (Senegal) amb motiu del Projecte de cooperació UdL Compromesa que tenen ambdós universitats.

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament de credencials als becaris dels programes de mobilitat amb Llatinoamèrica JADE i JADE PLUS a càrrec de Joan Viñas (rector) i José Manuel Moreno (sostdirector general adjunt de Banco Santander).

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Vivamente el domingo  (François Truffaut, 1983), dins la Filmoteca Terres de Lleida.

19.30h ALIBRI LLIBRERIA (C/ BALMES, 26, BARCELONA)
Presentació del llibre Una mirada femenina hacia la cocaína, de Joan Pallarés (professor d’Antropologia de la UdL) i David P. Martínez Oró (psicòleg i coordinador de recerca de la Fundació IGenus) a càrrec de Josep Espluga (sociòleg i professor de la UB).

22.30h SALA D'ACTES (EDIFICI DEL RECTORAT)
Concert de jazz amb Jonathan Kreisberg Quartet:  Jonathan Kreisberg (guitarra), Will Vinson (saxo i piano), Matt Penmann (baix) i Mark Ferber (bateria).  


DIMARTS 15 de març

TOT EL DIA. VESTÍBUL DEL RECTORAT
Exposició Recordar des del cor: les víctimes en la memòria, que es podrà veure fins l'1 d'abril, en el marc de l'activitat Mirades al Sud.

12.00h. SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT
Signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa i la Universitat de Lleida per a beques de postgrau. Signen: Joan Viñas (rector) i Salvador Garcia Ruiz (director de l’Àrea de Coneixement, Educació i Recerca de l’esmentada Fundació)

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Cabo San Roque o l'art d'inventar instruments,  a càrrec de Laia Torrents  (component del grup de creació sonora Cabo San Roque), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 16 de març

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la II Jornada d'Actualització Multiculturalitat i Salut, a càrrec de Joan Viñas (rector), Antoni Mateu (delegat de Salut a Lleida) i Francesc Álvarez (director de Medicus Mundi Catalunya).

10.15h ARBORÈTUM
Inauguració de l’Arborètum

19.00h SALA D'ACTES DEL RECTORAT
Concert de la XVIII Temporada Musical de la UdL, a càrrec del Trio Atanassov: Perceval Gilles (violí), Sarah Sultan (violoncel) i Pierre-Kaloyann Atanassov (piano). Interpretaran obres  de L. van Beethoven i J. Brahms.DIJOUS 17 de març

TOT EL DIA. PLANTA 1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Exposició 15 anys de l'Agenda Llatinoamericana Mundial, que es podrà veure fins l'1 d'abril.

09.15h AULES DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Realització de les proves Cangur de matemàtiques que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques on participen 902 alumnes d'ESO i Batxillerat.

12.00h. SALA DE GRAUS, EDIFICI 1 DE L’ETSEA
Conferència: El retorn del voltor negre (Aegypius monachus) a Catalunya, a càrrec de Aleix Millet (CatalunyaCaixa-Territori i Medi Ambient) i Marc Gálvez (Reserva Nacional de Caça de Boumort).

19.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES. CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Sessió informativa: Vols viatjar al sud en clau de solidaritat?, amb representants de l'Associació Catalana per la Pau, l'Assemblea de Cooperació per la Pau, el Servei Civil Internacional de Catalunya i Sodepau.

 
DIVENDRES 18 de març

12.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del Congrés de la Societat Catalana de Medicina de l'Esport.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 18 al 24 de MARÇ  
    
 
DILLUNS 21 de març

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de  La ronda  (Max Ophuls, 1950), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 22 de març

9.30h AULA 3.20 EDIFICI DEL RECTORAT
Inici del seminari “Gent nova: els processos de colonització de la Catalunya Nova (segles XII-XIII) a càrrec d’Antoni Virgili (Universitat Autònoma de Barcelona)

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: Viatges sense dreceres, a càrrec de Toni Miras (ballarí, coreògraf, actor i director de la companyia NatsNus), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 23 de març

10.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT).
Inauguració de la Jornada 20 anys de l'Associació Antisida de Lleida.

16.00 h CENTRE D'ESTUDIS CATALANS DE LA QUEEN MARY UNIVERSITY OF LONDON
Presentació del Corpus Literari Digital de la Càtedra Màrius Torres, a cura de Jordi Malé i JR Veny (UdL)


DIJOUS 24 de març

11.15h SALA MARTINA CASTELLS, LA LLOTJA
Inauguració del I Congrés d'Intel·ligència Emocional a les Organitzacions, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Jaume Gilabert (president de la Diputació de Lleida) i Àngel Ros (alcalde de Lleida) que organitza la UdL i el CEEI Lleida.

12.00h SALA DE GRAUS EDIFICI 1 (ETSEA)
Conferència: El Projecte Estany, una oportunitat per la recuperació de les espècies autòctones de l’Estany de Banyoles, a càrrec de Quim Pou (Consorci de l'Estany de Banyoles), en el marc de l'assignatura Gestió i conservació de la fauna.


DIVENDRES 25 de març

9.30 h. SALA MARTINA CASTELLS DE LA LLOTJA
Conferència: Intel·ligència emocional a les organitzacions i benestar, a càrrec d'Eduard Punset, dins el I Congrés d'Intel·ligència Emocional a les Organitzacions.

11.00h SALA D'ACTES DEL RECTORAT
Inici de la 8a Setmana de la Comunicació  2.0 de la UdL, amb Àlex Villagrasa (director i realitzador audiovisual, responsable dels efectes especials de Buried, Rec i Rec 2).
12.00h. Projecció del curt d’animació Get Stuffed, d’Àlex Villagrasa.

17.00h AULA 1.16 (RECTORAT)
Conferència: Discursos y prácticas del desarrollismo en los Andes, a càrrec de Pablo Palenzuela (antropòleg de la Universidad de Sevilla), dins el Màster Oficial en Desenvolupament i Cooperació Internacional.

18.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament del Premi Alfons de Borja de l'Associació d'Antics Alumnes i Amics de la UdL a la Fundació Vicente Ferrer, a càrrec del president de l'Associació, Raül Vallès. Recull el premi el director general de la Fundació Vicente Ferrer a Espanya, Jordi Folgado Ferrer.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Presentació del llibre El Secreto, a càrrec de Mario Sabán (filòsof especialista en judaïsme).

DISSABTE 26 de març

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de les XV Jornades Tècniques de la Federació ALLEM: Enfocaments centrats en la persona.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 26 de MARÇ al 2 d'ABRIL  
    
 
DISSABTE 26 de març

09.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de les XV Jornades Tècniques de la Federació ALLEM: Enfocaments centrats en la persona.

DILLUNS 28 de març

16.00h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT)
Conferència: Estratègies de direcció i gestió del Museu de Lleida a cura de Montse Macià (directora del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració de la Setmana de la Comunicació 2.0

19.30h.
Conferència inaugural : Per què un milió de girafes no poden estar equivocades, a càrrec de Josep M. Ganyet (col·laborador del programa El món a Rac 1).

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Madame de... (Max Ophuls, 1953), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 29 de març

17.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Taula rodona sobre noves tècniques periodístiques
, amb Laura Balcells (editora de Lamalla.cat), Oriol Bosch (delegat ACN Lleida) i Josep Ramon Ribé (director del diari Bon dia). Modera: Josep Lluís Cadena (president del Col·legi de Periodistes de Lleida), dins la Setmana de la Comunicació 2.0.

19.00h SALA D’EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de l’exposició Paisatges interiors. Connexions II, de l’artista Aurembiaix Sabaté, que es podrà veure fins al 27 d’abril.

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Conferència de Ramon Salaverría (doctor i professor de Periodisme de la Universitat de Navarra): 15 años de prensa digital: tendencias y desafíos, dins la
Setmana de la Comunicació 2.0.

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: El sentit del caos creatiu, a càrrec de De Mortimers, dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 30 de març

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del 5è Fòrum del Management: Noves tendències del màrqueting.
11.30h DESCANS

17.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Taula rodona sobre nous mitjans audiovisuals amb
representants de Llull TV, Globb TV, Fes TV i Waita TV. Modera: Gerard Martínez. Dins la Setmana de la Comunicació 2.0.

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Conferència de Ferran Clavell (director de continguts de la CCRT Interactiva): La TV a Internet, Internet a la TV, dins la
Setmana de la Comunicació 2.0.

19.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Presentació de la GUIA DE CONTINGUT DIGITAL ACCESSIBLE DE LA UdL a càrrec de Joan Viñas (rector), Jordi Coiduras (responsable de la Unitat UdLxtothom), Toni Granollers (responsable del Grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades de la UdL) i Xavier Gómez (vicerector d’Estudiantat)


DIJOUS 31 de març

09.45.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES (CENTRE DE CULTURES-CAMPUS CAPPONT)
Inici de la jornada “Innovar per competir” a càrrec de Maribel Palau (directora de l’Oficina de Suport a la R+D+i de la UdL) i Rafael Peris (president de PIMEC Lleida)

17.30h SALA DE JUNTES 3r PIS (RECTORAT)
Conferència de Marie Reig (
coordinadora de projectes audiovisuals): Pot un mur ser una porta?. Dins de la Setmana de la Comunicació 2.0.

16.30h SALA DE JUNTES 2n PIS (RECTORAT)
Inici de les II Jornades sobre turisme cultu
ral i patrimoni: "Turisme i museus: estratègies de dinamització", amb la xerrada Museus turístics: entre l'enveja i la perdició, a càrrec de Daniel Solé (sotsdirector general de Museus de la Generalitat de Catalunya).

18.00h CASAL DE LA DONA (PL. FANALETS DE SANT JAUME S/N)
Conferència: Separació, divorci i nul·litat, a càrrec de Mercè Serrano i Dolors Toldrà (professores del Departament de Dret Privat de la UdL).

19.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES (CENTRE DE CULTURES, CAMPUS CAPPONT)
Xerrada: La cooperació al desenvolupament en el moment actual, a càrrec d’Arcadi Oliveres (president de Justícia i Pau). Traducció en llenguatge de signes per Deixan’ns Signar. Dins de: “Objectiu 0,7%. Jornada UdL Solidària”.

19.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Conferència d’Àlex Terés: Noves formes de comunicació política i institucional. Dins la
Setmana de la Comunicació 2.0.

20.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Cloenda de la
Setmana de la Comunicació 2.0, a càrrec de Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres)

20.30h. AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Concert acústic de Cesk Freixas. Presentació del seu 3r disc La ma dels qui t’esperen. Dins de: “Objectiu 0,7%. Jornada UdL Solidària”.

abril
DIVENDRES 1 d'abril

09.45h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la Jornada d'acompanyament al dol i la malaltia.
11.30h DESCANS

16.00h. SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Conferència de Carme Galán (UCM): Las previsiones en materia de escisión parcial en la nueva Ley de Modificaciones Estructurales.

17.00h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Asociaciones y foros de accionistas a cura de Carmen Alonso (UCM).

18.30h SALA DE JUNTES 2n PIS, EDIFICI DEL RECTORAT
Inici del Seminari Antoni Gaudí, l'home i l'artista. Impartit per Jordi Bonet (arquitecte director de les obres del temple de la Sagrada Família)
.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 2 al 10 d'ABRIL  
    
 
DISSABTE 2 d'abril

18.30 PLAÇA VÍCTOR SIURANA
Actuació de la colla castellera de la UdL Los Marracos, amb motiu del seu 10è aniversari


DILLUNS 4 d'abril

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Lola Montes (Max Ophuls, 1955), dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 5 d'abril

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La recerca del fracàs, a càrrec d'Àlex Serrano (director i dramaturg) i Pau Palacios (dramaturg), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 6 d'abril

11.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Jornada de Foment de l'Emprenedoria: Emprèn a la Facultat de Lletres, amb JM Alonso (professor de la UdL) i exalumnes emprenedors d’aquest centre.

16.00h. AULA MAGNA CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència de Josep M. Comelles (URV): Medicalització i malalties inventades.

19.00h SALA D'ACTES DEL RECTORAT
Concert de la XVIII Temporada Musical de la UdL, a càrrec de Néstor Bayona (clavicèmbal), que interpretarà obres  de J. S. Bach.


DIJOUS 7 d'abril

09.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del VIII Mercatec Lleida

12.00h-14.00h i de 16.30h-19.00h EXTERIOR BIBLIOTECA DE CAPPONT
Primera Acció del Grup Universitari d'Amnistia Internacional a la UdL contra la violència sexual contra les nenes a Nicaragua.

12.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Conferència de Joan Rosell (president de la CEOE) amb motiu de la creació de la Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat de Lleida.

16.30h SALA DE JUNTES 2N PIS (RECTORAT)
Conferència de Pepe Serra Villalba (director del Museu Picasso de Barcelona): El museu. Espai de diàleg i participació. Dins les II Jornades sobre turisme cultural i patrimoni: Turisme i museus: estratègies de dinamització.

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Conferència: Èxit a internet. Amb Pau Garcia-Milà (cofundador d'EyeOS, premi Impulsa Empresa 2010 que atorga la Fundació Príncep de Girona) i Joan Carles Piñol (Jove Cambra Internacional de Lleida).

19.30h CAFETERIA (EDIFICI DEL RECTORAT)
Debat: Revoltes populars al Nord d'Àfrica i al Pròxim Orient, amb Núria Camps i Antoni Jové (professors de la UdL). Organitza: Cafè-Lletres (estudiants de la Facultat de Lletres)


DIVENDRES 8 d'abril

09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la VI Jornada Down Lleida: Com afavorir la inclusió de les persones amb Síndrome de Down i/o discapacitat intel•lectual en els nostres centres educatius, amb Joan Viñas (rector UdL), Miquel Cullerés (director serveis territorials d’Ensenyament a Lleida), Jesús Castillo (regidor d’Educació i Atenció i a la Infància), Conxita Vendrell (directora de l’ICE-IFC de la UdL) i Pilar Sanjuán (presidenta Down Lleida).


DIUMENGE 10 d'abril

18.00h. NAU CENTRAL DE LA SEU VELLA
Pregó de la Festa de Moros i Cristians a càrrec del rector de la UdL, Joan Viñas.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   De l'11 al 17 d'ABRIL  
    
 
DILLUNS 11 d'abril

13.00h PLANTA -1, EDIFICI PRINCIPAL ETSEA
Inauguració de la Sala d’estudis d’ETSEA i visita a l'Edifici 5 d'ETSEA a càrrec del rector Joan Viñas.

17.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Inauguració de la Setmana en memòria de Joan Solà:
"El llegat, l'estela i l'obrador de Joan Solà (1940-2010) a càrrec de Joan Viñas (rector) i Joan Julià (catedràtic de Filologia catalana de la UdL). Conferència inaugural de Gemma Rigau (UAB, IEC): El llegat de Joan Solà.
 

DIMARTS 12 d'abril

09.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del 1r Congrés Internacional de Patologia de la Postcollita, amb Joan Viñas (rector), Domènec Vila (director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries), Concepció Royo (directora del Centre IRTA de Lleida), Paloma Melgarejo (sotsdirectora de Prospectiva i Coordinació de Programes de l’INIA), Dov Prusky (International Society for Plant Pathology), Immaculada Viñas (UdL) i Josep Usall (IRTA).

10.00h AULA 2.27 DE LA FACULTAT DE LLETRES
Jornada “Què cal saber per crear una empresa?”, adreçada a l’estudiantat, amb JM Alonso, Ramon Saladrigues i Ramon Borjabad (professors de la UdL).

12.30h EDIFICI H3, 2N PIS. PARC DE GARDENY
Inauguració del Centre d’Art d’Època Moderna (CAEM) de la UdL a càrrec del rector, Joan Viñas.

19.00h AULA MAGNA CIÈNCIES DE LA SALUT
Projecció dels documentals: Fam i model alimentari-LATITUDS i La poderosa agricultura europea.

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: De la observación del cotidiano a lo universal y viceversa, a càrrec de Pako Merino i Diego Lorca (actors de Titzina Teatro), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.

 
DIMECRES 13 d'abril

16.00h SALA MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ)
Conferència de Rupert Wegerif (Universitat d’Exeter): Pensamiento creativo en la Educación Secundaria: el rol de las tecnologías de la información y la comunicación.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presentació de l'obra guanyadora del I Premi Joan Solà: La morfologia verbal del català nord-occidental: descripció i anàlisi dels segments velar i palatal a cura de Laia Querol (autora), MR Llobet (UB) i Lluís Pagès (editor). Dins la Setmana en memòria de Joan Solà.

19.00h AULA MAGANA CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència de José Serrano (Centre Nutren UdL): Nutrición en crisis: seguridad alimentaria nutricional en países en vias de desarrollo.

19.30h SALA D’ACTES AJUNTAMENT D’ALGERRI
Presentació del llibre Arqueologia Medieval. La prospecció i el territori, dirigit per Flocel Sabaté (UdL), a càrrec de Dolors Bramon (UB)

20.00h SALA D'ACTES DEL RECTORAT
Retransmissió en directe de Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni, i Pagliacci, de Ruggero Leoncavallo, dins del programa Òpera Oberta: El Liceu a la UdL.


DIJOUS 14 d'abril

12.00h SALA DE GRAUS MARIA RÚBIES (FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ)
Lliurament del XXIII Premi literari sant Jordi i el VII Premi de fotografia. Tot seguit minuts musicals amb Miquel Abella, Ramon Camps, Silvia Florensa, Eva Gili, Adrià Miquel, Rubèn Satorra.

16.00h SALA DE GRAUS EDIFICI 1 (ETSEA)
Taula rodona: Alimentación y exigèncias del mercado, amb: kiko ABenia (Vall Companys), Domingo Carrión (PIC Espanya), Clemente López (UCM), Xavier Serrano (Setna Nutrición), dins el Màster en Sanitat i Producció Porcina.

19.00h AULA MAGANA CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència d’Ester Comas (Veterinaris sense Fronteres): Mengem transgènics sanitàriament segurs?


DIVENDRES 15 d'abril

11.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència-col·loqui sobre les últimes obres de Joan Solà amb Jordi Mir (coeditor amb Joan Solà de les Obres completes de Pompeu Fabra), Miquel Pueyo (UdL) i Joan Julià (UdL). Dins la
Setmana en memòria de Joan Solà.

20.00h SALA MULTIFUNCIONAL DE BELL-LLOC D’URGELL
Cloenda de la Setmana en Memòria de Joan Solà amb les conferències d’Imma Creus (UdL): Joan Solà: l’home, el mestre i el lingüista, i Jordi Mir (filòleg): L’experiència de treballar amb Joan Solà i les seves darreres publicacions.

 

DISSABTE 16 d'abril

12.00h BIBLIOTECA MUNICIAL DE BELL-LLOC D’URGELL
Acte de nomenament de la nova biblioteca municipal com a Biblioteca pública Joan Solà.
Setmana en memòria de Joan Solà.

17.00h SALA CULTURAL DE BELL-LLOC D’URGELL
Lliurament dels premis del VII Concurs de narrativa breu Joan Solà.
Setmana en memòria de Joan Solà.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 16 al 22 d'ABRIL  
    

Continuen les exposicions

SALA D'EXPOSICIONS CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Paisatges Interiors/Connexions II, d'Aurembiax Sabaté /

FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Camp de la Bota/ Entrevistes, de Francesc Abad

BIBLIOTECA DE CAPPONT
Intel·ligència emocional: mostra bibliogràfica

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 23 al 28 d'ABRIL  
    
 
DISSABTE 23 d'abril

18.30h SALA D’ACTES AJUNTAMENT D’ÀGER
Presentació del llibre de Francesc Fité (professor d’Història de l’Art de la UdL): Arnau Mir de Tost, un senyor de frontera al segle XI  (volum IX de la col•lecció Comtat d’Urgell que editat la UdL), a càrrec de Prim Bertran (UB) i Flocel Sabaté (UdL)


DIMARTS 26 d'abril

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència: La creació pròpia teatral, a càrrec de Quim Masferrer (director i autor de Teatre de Guerrilla), dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.


DIMECRES 27 d'abril

12.00h CAFETERIA CAMPUS CAPPONT
Acte de tancament de campanya de la candidatura de Jaume Lloveras al rectorat de la UdL.

18.30h VESTÍBUL DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Acte de tancament de campanya de la candidatura de Roberto Fernández al rectorat de la UdL.

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inauguració del Cicle de primavera de conferències sobre la Xina: “El neoimperialisme xinès: cap a la sinoglobalització? (I)” a càrrec del rector de la UdL, Joan Viñas. Conferència inaugural de Joaquín Beltrán (professor d’estudis de l’Àsia oriental a la UAB): Demografia i migracions a la Xina d’avui.

DIJOUS 28 d'abril

11.00h CAMPUS DE CAPPONT
Trabucada que inicia els actes de la Festa Major de l'Estudiantat de la UdL 2011.

12.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Lectura de poemes a càrrec de l’estudiantat de la UdL, dins de l'activitat "Sant Jordi té vuitada".

21.30h CLAUSTRE (RECTORAT)
Espectacle de dansa amb Esbós-Dansa UdL, Muvmetics-INEFC, Grup de Dansa UdL, dins Set de Dansa 2011, XXIII Mostra de Dansa de Lleida.

Print Enrere Puja

 
  dataAGENDA   De l'1 al 8 de MAIG  
    
 
DILLUNS 2 de maig

SALA D'EXPOSICIONS DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició:
Un crit a la paret!! Els orígens del cartell publicitari. Art i publicitat, que es podrà visitar fins al proper 20 de maig, dins les XXII Jornades Universitat-Empresa.

09.30h AULA 2.13 DE L'EDIFICI DEL RECTORAT
Classe magistral de Ricardo García Cárcel (catedràtic d'Història Moderna de la UAB):
La llegenda negra espanyola.

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les XXII Jornades Universitat-Empresa.
El màrqueting avui: com arribar al teu client de manera efectiva, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL), Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Eduard Cristóbal (coordinador de les Jornades Universitat-Empresa).

12.00h SALA DE JUNTES 2N PIS (RECTORAT)
Acte de la Setmana Universitària per a la recerca de l'Esclerosi Múltiple amb la intervenció de Vicens Oliver (president de la Fundació GAEM) i Xavier Leon (director general de la companyia AUA MUSIC) i actuació musical a cura de Permiso de la Dama i Patxi Leiva.

15.00h UNIVERSITAT DE NÀPOLS FEDERICO II
Presentació d'El Corpus Literari Digital de la UdL:
Un projecte de gestió, difusió i estudi del patrimoni literari català, a càrrec de Jordi Malé i Joan Ramon Veny (professors de la Universitat de Lleida).

19.00h I 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció d’Irma la Douce (Billy Wilder, 1963) dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 3 de maig

10.00h-18.00h TOTS ELS CAMPUS
Votacions de les Eleccions a Rector de la UdL.

10.00h SALA D'ACTES, EDIFICI PRINCIPAL ETSEA
Jornada Universitat dels nens i les nenes de Catalunya que a la UdL es dedica a:
Per què són tant diferents les hortalisses i fruites que mengem? Els 5 sentits a les hortalisses i fruites. Seguidament inici de diferents tallers.

17.00h AULA MAGNA CIÈNCIES DE LA SALUT
Projecció de la pel·lícula-documental:
Living in Emergency: Stories of Doctors Without Borders (2009) i col·loqui posterior amb Toni Luna (delegat de Metges Sense Fronteres a Catalunya).

20.00h AULA 2.02 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència:
Reinventar com a procés de producció, a càrrec d'actors de la companyia La Baldufa, dins del XI Seminari d'Escriptura Dramàtica i Dramatúrgia Escènica.

22.30h CAFÈ DEL TEATRE
Insomnia: XIII Festa de la creació, que organitzat el Consell de l'Estudiantat de Lletres de la UdL i "La tertúlia del dimecres"

22.00h SALA DE REUNIONS (2N PIS) EDIFICI DEL RECTORAT
RODA DE PREMSA per presentar els resultats electorals a càrrec de Xavier Gómez (president de la Junta Electoral).

 

DIMECRES 4 de maig

18.00h SALA MARIA RÚBIES, FACULTAT CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Presentació del material didàctic
Tot un món a les aules, amb Maria Pau Cornadó (degana de la Facultat de Ciències de l’Educació), Carles Solà (director del programa Tot un Món de Televisió de Catalunya), Ismael Palacín (director de la Fundació Jaume Bofill), Miquel Àngel Essomba (autor del material didàctic) i Judith Surroca (presidenta del Moviment d’Innovació Educativa).


DIJOUS 5 de maig

EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició fotogràfica:
Català Roca a Isil, que es podrà visitar fins al proper 10 de juny.

09.00h AULA MAGNA CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració del II Congrés d’Estudiants de Ciències de la Salut a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), M.
Luisa Guitard (degana de la Facultat d'Infermeria de la UdL) i Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina de la UdL).

10.00h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA 
Inauguració de la Jornada d'associacionisme, democràcia i participació, a càrrec de Rosa Palau (secretària general de la UGT Terres de Lleida) i Jesús Cienfuegos (responsable AVALOT-UGT Terres de Lleida).

16.00h CAMPUS DE L'ETSEA
Inici de la gimcana Agrònom de Ferro.

20.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència-col·loqui:
Déu i l'Univers. El debat d'Stephen Hawking, a càrrec de David Jou (catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la UAB).


DIVENDRES 6 de maig

09.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del Simposi de Dret Agroalimentari a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural, Josep Maria Pelegrí i Joan Viñas (rector de la UdL).

12.00h SALA DE REUNIONS (2N PIS) EDIFICI DEL RECTORAT
Signatura de convenis entre la Universitat de Lleida-Càtedra de Periodisme i Comunicació, Waita TV i Nova Veranda 2010 SL, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Ivan Fernández (director comercial de Waita TV) i Carles Gené (administrador de Nova Veranda 2010).

13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Cloenda del curs per a estudiants estrangers:
Certificado de Estudios Hispánicos, a càrrec de Joan Viñas (rector de la UdL), Carme Figuerola (Vicerectora de Relacions Internacionals) i Xavier Terrado (director del curs). Durant l'acte hi haurà una actuació del grup de teatre que han format els alumnes del curs i de la Coral d'estudiants de mobilitat.


DISSABTE 7 de maig

09.00h AULA MAGNA CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici de XI Festival Nacional de Videoftalmologia, amb Rafael Ferreruela (director mèdic Institut Lleida d'Oftalmologia).

 

DIUMENGE 8 de maig

19.10h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del XII International Congress on Molecular Systems Biology amb la conferència:
Challenges for Systems Biology in Personalize Cancer Medicine (Reptes per a la biologia de sistemes en la medicina personalitzada del càncer), a càrrec d'Alfonso Valencia (director del Programa de Biologia Estructural i Computacional del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 9 al 15 de MAIG  
    
 
DILLUNS 9 de maig

EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Exposició fotogràfica: Català Roca a Isil, que es podrà visitar fins al proper 10 de juny.

09.00h-15.00h EXTERIOR CAMPUS CAMPUS ETSEA (DAVANT EDIFICI 5)
Celebració del Dia d'Europa amb la instal·lació d'un estand informatiu i visites guiades al Centre de Documentació Europea de la UdL.

18.00h ESGLÉSIA VELLA DE SANT MARTÍ
Acte d'investidura com a doctor Honoris Causa de la UdL a Michael A. Savageau (d
istinghished professor del Departament of Biomedical Engineering de la Universitat de Califòrnia Davis), apadrinat per Albert Sorribas (catedràtic d'Estadística i Investigació Operativa de la UdL).

19.00h I 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció Kiss me, Stupid (Billy Wilder, 1964) dins la Filmoteca Terres de Lleida.

 

DIJOUS 12 de maig

09.45h AULA MAGNA CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la Diada Mundial de la Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, a càrrec d'Alexandra San Martin (presidenta de Fibrolleida), Joan Ribera (degà de la Facultat de Medicina).

10.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del XIII Congrés d’Història Agrària, a càrrec de Jaume Barrull (vicerrector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària), Domingo Gallego (president de la Societat Espanyola d'Història Agrària), Enric Vicedo (coordinador XIII Congrés d'Història Agrària).

16.00h AULA MAGNA CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici dels actes del Dia de la Infermeria: Més enllà dels procediments, a càrrec de Luisa Guitard (degana de la Facultat d'Infermeria) i Isabel del Arco (vicerrectora de Docència de la UdL).

17.30h AUDITORI ENRIC GRANADOS
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la XXXIXa Promoció de l'alumnat de la Llicenciatura de Dret, la XXIIa Promoció de la Diplomatura de Ciències Empresarials i la XVa de la Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses, apadrinades per Almudena Castro-Girona Martínez (notària de Barcelona i directora de la Fundació Aequitas).

18.30h TEATRE DE LA LLOTJA – SALA RICARD VIÑES
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la XVIIa Promoció de l'alumnat de les Diplomatures de Mestre i d'Educació Social, la VIIIa Promoció de la Diplomatura de Treball Social i la XVa de la Llicenciatura en Psicopedagogia, apadrinades per Amparo Miñambres Abad (catedràtica de l'Escola Universitària del Departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL).

 

DIVENDRES 13 de maig

11.00h SALA DE GRAUS MARIA RÚBIES FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ
Conferència
Vulneració i promoció de Drets de la infància: el cas dels nens talibés a Mauritània, a càrrec d'Omar Sally Dia (coordinador del Projecte Talibés. Association Enfants et Developpement en Mauritanie).

11.30h PLAÇA SANT JOAN
Inici del
Rastro solidari amb la població refugiada de Costa d'Ivori, Líbia i Japó, a càrrec de l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut.

18.30h LA SEU VELLA
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la XXIXa Promoció de l'alumnat de la Llicenciatura de Medicina i la IVa Promoció de la Diplomatura en Nutrició Humana i Dietètica, apadrinades per Rosa Maria Pérez Pérez (presidenta del Col·legi Oficial de Metges de Lleida).


DISSABTE 14 de maig

11.30h AV. BLONDEL (DARRERE DE L'IEI)
Obertura del Racó del CDOCS-Oficina de Cooperació i Solidaritat de la UdL, dins la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 16 al 24 de MAIG  
    
 

DILLUNS 16 de maig

12.00h AULA 1.03, EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
RODA DE PREMSA per presentar la Carpeta ICE núm 10 de materials didàctics: Picacurts. Jocs i recursos per educar amb i la sardana, a càrrec de Conxita Vendrell (directora de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL), Montserrat parra (regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida) i Jordi Vives (editor i membre del grup sardanista Montserrat)

13.30h DESPATX DEL RECTOR
Signatura del conveni entre la Universitat de Lleida i l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu província d’Aragó-Sant Rafael. Signen: Joan Viñas (rector en funcions) i Pascual Piles
(Germà Provincial de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, província d’Aragó-Sant Rafael)

17.00 SALA DE JUNTES 2N PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Lliurament del premi del I Concurs de projectes d’emprenedoria d’estudiants universitaris, que convoca el Vicerectorat d’Estudiantat en col·laboració amb el Trampolí Tecnològic, la Facultat de Dret d’Economia de la UdL i el Ministeri d’Educació.

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció The fortune cookie  (Billy Wilder, 1966) dins la Filmoteca Terres de Lleida


DIMARTS 17 de maig

PLANTA -1, EDIFICI POLIVALENT, CAMPUS DE CAPPONT
Inici de l’exposició Bombay en blanc i negre, de l’ONG Sonrisas de Bombay, que es podrà veure fins al 31 de maig.

12.00h SALA DE REUNIONS DEL RECTORAT (2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT)
Signatura del Concert en l’àmbit docent, assistencial i investigador entre la Universitat de Lleida i Gestió de Serveis Sanitaris. Signen: Joan Viñas i
Josep Santamaria (president del Consell d’Administració de Gestió de Serveis Sanitaris).

13.15h ATRI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la pista poliesportiva i adequació de l’estany del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont.


DIMECRES 18 de maig

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Taula rodona: Perdre l’habitatge i continuar pagant?, amb Edduard Enrech (degà dels jutges de Lleida i titular del Jutjat mercantil), Marti Batllori (advocat i col·laborador de la Plataforma afectats per les hipoteques), Xavier Becerra (representant de CCOO), Miquel Àngel Escobar (representant d’UGT). Modera: Neus Cortada (professora de Dret Civil de la UdL).

19.00h SALA D’ACTES, EDIFICI CEDICO (PARC DE GARDENY)
Lliurament del II Premi a la Innovació Tecnològica de les Terres de Lleida, a càrrec de Joan Viñas i Josep Presseguer (vicepresident de la Diputació).

 

DIJOUS 19 de maig

16.15h AULA 0.35 FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Conferència: La libertad de testar, a càrrec de María Paz García Rubio (catedràtica de Dret Civil de la Universitat de Santiago de Compostela).

17.00h SALA MARIA RÚBIES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ
Conferència: L'impacte del tren d'alta velocitat en el desenvolupament de les destinacions turístiques, a càrrec de Marc Cannavagia ( expert en desenvolupament turístic i soci de TANGIBLE,SL assessoria turística) i Joan Baigol (professor associat de la Facultat de Dret i Economia de la UdL, membre del comitè executiu de la Red Española de Ciudades AVE i gerent de Turisme de Lleida).

17.00h SALA DE JUNTES, FACULTAT DE DRET I ECONOMIA
Conferència: L’adopció internacional, a cura de Santiago Álvarez (catedràtic de la Universitat de Santiago de Compostel·la)

18.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Conferència: La nova comptabilitat de cooperatives, a cura de José Luis Gallizo i Ramon Saladrigues (professors de la UdL) i Vicente Cebollero (membre de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció). 

19.30h CAFETERIA DEL RECTORAT

L’Exorcisme, una Possessió Diabòlica o una Malaltia Mental
, amb Carles Feixa (antropòleg), Josep Pifarré (psiquiatre), Ramón Prats (teòleg)


21.00h CLAUSTRE DE LES HEURES, EDIFICI DEL RECTORAT

Vesprada musical a càrrec dels cors Unicorn (UdL) i Coral Shalom


DIVENDRES 22 de maig

15.00h AULA 3.1.06 ETSEA
Conferencia de Bernardo de Sus: Calidad y organización en la indústria alimentaria.

Print Enrere Puja

 
  dataAGENDA   Del 23 al 29 de MAIG  
    
 

DILLUNS 23 de maig

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció The private life of Sherlock Holmes (Billy Wilder, 1970) dins la Filmoteca Terres de Lleida.

20.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Pregó Oficial d'Inauguració del XXXII Aplec del Caragol
, a càrrec d'Antoni Siurana (exalcalde de Lleida i director general AquaEbro).

 

DIMARTS 24 de maig

12.30h SALA DE JUNTES 2N PIS (RECTORAT)
Conferència Igualtat en la desigualtat, a càrrec de Rosa Maria Calaf (periodista).

18.00h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT)
Conferència
An introduction to modeling the dynamics of fisheries (Introducció a la modelització de pesqueries), a càrrec d'Octavian Agratini (professor Departament de Càlcul Numèric i Estadística a la Universitat Babes Boulyai, Romania).

19.00h SALA DE JUNTES 3N PIS (RECTORAT)
Conferència
El col·leccionisme de pintura gòtica i la dispersió de retaules al Pirineu de Lleida, a càrrec d'Alberto Velasco (conservador del Museu de Lleida), dins el I Cicle de conferències Museu-Universitat.

19.00h SALA VIDEOCONFERÈNCIES CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència
Creació deMarketplaces digitals, a càrrec de David Martínez (CEO i fundador Rentamus) i Esteve Nadal (CEO i fundador Smartise.com).

 

DIMECRES 25 de maig

13.00h MÒDUL I EDIFICI DE BIOMEDICINA CAMPUS DE LA SALUT
Inauguració del Mòdul I de l'Edifici de Biomedicina, a càrrec d'Andreu Mas-Colell (conseller d'Economia i Coneixement).

17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Acte solemne de presa de possessió del Dr. Roberto Fernández com a rector de la Universitat de Lleida, a càrrec d'Andreu Mas-Colell (conseller d'Economia i Coneixement).

19.00h SALA D'ACTES (CAMPUS ETSEA)
Xerrada-Taller Com cultivar espirulina, a càrrec de Joan Solé, Elena Guàrdia i Ina Herráiz (membres de la Xarxa Internacional de Cultivadors d'espirulina per la sobirania alimentària).

 

DIJOUS 26 de maig

12.00h SALA MARIA RÚBIES FACULTAT CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ
Inici de les Jornades de Foment de l'Emprenedoria: Emprèn!, a càrrec de José M. Alonso (professor del Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals), Silvia Ruiz (llar d'infants Nuvolet) i Joan Escolar (director tècnic Fundació Aspros).

20.00h CAFETERIA DEL RECTORAT
"Books in the twlight (Some sort of literary Pilgrimage)", lectura dramatitzada de textos en anglès en homenatge a Maria O'Neill

 

DIVENDRES 27 de maig

10.00h SALA DE JUNTES EDIFICI 5 (CAMPUS ETSEA)
Conferència: Forage Near Infrared applications for animal production and bio-energy, a càrrec de Paolo Berzaghi (Application Technological Manager - Unity Scientific Professor of the Padova Unversity. Department of Animal Science Manager of the USA (NIRS consortium).

18.00h AULA MAGNA CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Presentació de la novel·la
Nos recibirá la tierra de Gloria Marín, dins el Dia Internacional per a l'Acció de la Salut de les Dones, a càrrec de Gloria Marín (escriptora i autora de la novel·la), Joan Viñas (exrector de la UdL), M. Luisa Guitard (degana Facultat d'Infermeria), Francesc Abella (coordinador àrea de cultura Facultat de Medicina), Cristina Rodríguez (gestora en gènere Centre Dolors Piera), Javier León (editor-representant Editorial Séneca).

 

DISSABTE 28 de maig

12.00h INSTAL·LACIONS ESPORTIVES INEFC LLEIDA
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la XXVIa Promoció de l'alumnat de la llicenciatura en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, apadrinades per Xavier Peirau (professor de l'INEFC Lleida).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 30 de MAIG al 5 de JUNY  
    
 

DILLUNS 30 de maig

11.30h SALA DE JUNTES 2N PIS (RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar l'International Medieval Meeting, una de les majors trobades científiques mundials sobre l'Edat Mitjana, que tindrà lloc a Lleida entre el 28 de juny i l'1 de juliol de 2011 i que aplegarà més de 100 conferenciants d'arreu del món, a càrrec de Flocel Sabaté (catedràtic Història Medieval) i Joan Busqueta (degà Facultat de Lletres).

17.30h CENTRE CULTURAL DE MOLLERUSSA
Acte de cloenda del curs 2010-11 de les Aules Universitàries de la Gent Gran de Mollerussa amb la conferència Els reptes de la independència de Catalunya, a cura de Josep Maria Solé i Sabaté (historiador).

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció The front page (Billy Wilder, 1974) dins la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 31 de maig

10.30h AULA 3.20 FACULTAT DE LLETRES
Xerrada: Nous reptes i sortides professionals en el món de l'arxivística, a càrrec de Ramon Alberch (director Escola Superior Arxivística de la UAB).

11.30h SALA DE JUNTES DEL DEGANAT (1R PIS FACULTAT DE MEDICINA)
RODA DE PREMSA amb Rodrigo Córdoba (vicepresident segon del Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT)) i Francesc Abella (professor de la UdL i responsable de la Unitat de Tabaquisme de l'Hospital Santa Maria) en motiu del Dia mundial sense tabac.

12.00h AULA MAGNA CIÈNCIES DE LA SALUT
Conferència: 150 dies de Llei del Tabac: entre la salut i la prosperitat, a cura de Rodrigo Córdoba. Seguidament, entrega del II Premi Dia mundial sense tabac a càrrec de Conxita Tarruella (comissió de Sanitat Congrés dels Diputats).

DIJOUS 2 de juny

12.30h SALA DE JUNTES CIÈNCIES DE LA SALUT
Lliurament dels premis del V Concurs Humor Gràfic i Salut, amb Joan Biscarri (vicerrector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària), Joan Ribera (degà Facultat de Medicina) i Francesc Abella (coordinador àrea de cultura Facultat de Medicina) i els guanyadors (Javier Zapatero “Zapa” i David Vela). Després de l'acte s'inaugurarà al vestíbul de la Facultat de Medicina l'exposició dels 50 dibuixos finalistes.


17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)

Acte de cloenda del curs 2010-2011 de les Aules Universitàries de la Gent Gran de Lleida amb la conferència
Lideratge efectiu i ètic de les organitzacions, a càrrec de Joan Viñas (exrector de la UdL). L'acte estarà presidit per Roberto Fernández (rector de la UdL).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de lliurament de les orles acadèmiques a l'alumnat de la 2a promoció del Programa Sènior de la UdL, apadrinades per Joan Busqueta (degà Facultat de Lletres).

19.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència Una comunitat d'emprenedors de les terres de Lleida, a càrrec de Marina Zaliznyak (creadora de @currofile), en el marc de la II Trobada Iniciador Lleida.

 

DIVENDRES 3 de juny

16.00h SALA DE GRAUS EDIFICI I ETSEA
Taula rodona:
Gestió informatitzada d'una explotació porcina, dins el programa de portes obertes del Màster en Sanitat i Producció Porcina.

18.30h AULA MAGNA CIÈNCIES DE LA SALUT
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la I Promoció de l'alumnat del Màster Universitari en Recerca Clínica en Medicina, apadrinades per Joan Comella Carnicer (director Institut de Recerca Hospital Vall d'Hebron).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 6 al 12 de JUNY  
    
 

DILLUNS 6 de juny

11.30h AULA 1.16 EDIFICI DEL RECTORAT
RODA DE PREMSA per videoconferència de presentació Consorci del Campus Iberus, des de l'Edifici Paraninf de la Universitat de Saragossa. L'acte anirà a càrrec de Manuel José López (rector Universitat de Saragossa), Julio Lafuente (rector Universitat Pública de Navarra), José María Martínez de Pisón (rector Universitat de La Rioja) i Roberto Fernández (rector Universitat de Lleida).

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció Bodega, buf de vida (Shopie Jacques i Stéphane Valentin, 2010) dins la IV Mòstra de Cinèma Occitan Llanterna Digital.

 

DIMARTS 7 de juny

12.30h SALA DE JUNTES FACULTAT CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Conferència
El sistema escolar als Estats Units, a càrrec d'Anne Pomerantz (professora Departament de Lingüística Educativa Universitat de Pennsylvania).

16.45h CASAL DE LA GENT GRAN DE TÀRREGA
Acte de cloenda del curs 2010-11 de les Aules Universitàries de la Gent Gran de Tàrrega, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua).

 

DIMECRES 8 de juny

16.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Conferència
Les causes de la crisi i les seves solucions, a càrrec de Santiago Niño Becerra (catedràtic d'Estructura Econòmica Institut Químic Sarrià) i Antonio Manzanera (empresari i autor del llibre Finanzas para emprendedores).

 

DIJOUS 9 de juny

09.00h VESTÍBUL CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inici de l'exposició Lleida-Lérida, dos ciutats germanes, que es podrà veure fins al 30 de juny.

11.30h ZONA BAIXA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Presentació de l'obra
La Lucha de l'artista Carlos Garaicoa, dins el projecte La Panera en xarxa: zona baixa, amb Glòria Picazo (directora Centre d'Art la Panera) i Helena Ayuso (servei educatiu del Centre d'Art la Panera). L'obra es podrà veure fins al 29 de juny.

19.30h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció Los ojos de Ariana (Ricardo Macián, 2007) dins el Dia Internacional dels Arxius.

 

DIVENDRES 10 de juny

12.15h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència: La crisi financera municipal, a càrrec de Joaquim Solé i Vilanova (catedràtic d'Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona), dins el Màster d'Hisenda Local i Autonòmica.

17.00h SALA DE JUNTES FACULTAT CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Acte de cloenda de la retitulació del Grau en Treball Social, amb la conferència
Ètica de les organitzacions, a càrrec de Begoña Román (professora de Filosofia UB). A les 19.30, lliurament de les Orles Acadèmiques apadrinades per Begoña Román.

18.00h SALÓ VICTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la XXX Promoció de l'alumnat de la Diplomatura de Turisme, apadrinades per Alberto López (director de l'Aeroport de Lleida-Alguaire).

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la XXXIV Promoció de l'alumnat d'Història, la XXVIII Promoció de Geografia, la XXIV Promoció d'Història de l'Art, XXXII Promoció de Filologia Hispànica i la XXIV Promoció de Filologia Anglesa, apadrinades per Màrius Serra (escriptor).

 

DISSABTE 11 de juny

11.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Conferència La gestió de les emocions a les organitzacions, a càrrec de Ramon Térmens (conseller delegat Grup Taurus), que clourà els Cursos d'Expert universitari en Educació Emocional i en Intel·ligència Emocional a les organitzacions.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 13 al 19 de JUNY  
    
 

DIMARTS 14 de juny

14.00h VESTÍBUL 1A PLANTA EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici de l'exposició
25 arguments per la pau de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida, que es podrà veure fins al 8 de juliol.

18.00h AUDITORI MUNICIPAL DE CERVERA
Acte de cloenda del curs 2010-11 de les Aules Universitàries de la Gent Gran de Cervera, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector
d'Activitats Culturals i Projecció Universitària).

19.30h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció No-Do, el tiempo y la memoria (Rafael R. Tranche, 2000) dins el Dia Internacional dels Arxius.

19.30h LA SUDA – CASTELL DEL REI
Projecció Aci laguens i ès tu, Premi Llanterna Digital 2011 i L'orsalher (Joan Flochet, 1982) dins la IV Mòstra de Cinèma Occitan Llanterna Digital.


DIMECRES 15, DIJOUS 16 I DIVENDRES 17 de juny

TOTS ELS CAMPUS
Proves d'Accés a la Universitat (PAU).


DIJOUS 16 de juny

09.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració del V Campus per la Pau, a càrrec de Rafael Allepuz (president de Justícia i Pau a Lleida) i Astrid Ballesta (vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació).

11.00h SEMINARI D'ECONOMIA, EDIFICI 4 NIVELL 1 (CAMPUS DE L'ETSEA)
Conferència: Agricultural sector in Greece, Agritourism and its parallel activities, a càrrec d'Helen Theodoropoulou (Laboratory of Economic and Social Analysis for Family and Consumer, Harokopio Universitat d'Atenes).

12.00h AULA 2.28 2N PIS (EDIFICI RECTORAT)
RODA DE PREMSA de presentació de la XVIII Trobada d'Escriptors al Pirineu que tindrà lloc a Solsona els dies 24, 25 i 26 de juny; a càrrec de Ramon Sistac (president del Grup de Recerca en Estudis de l
lengua i literatura de Ponent i del Pirineu) i Ferran Rella (coordinador de la trobada). Presentació de l'Antologia literària del Solsonès: Serenament, de la rel cap al cel (Pagès Editors).

17.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Conferència de cloenda del Curs Incorporació de la Cultura Digital a l'Aula
L'aprenentatge autèntic, a càrrec de Jordi Vivancos (responsable unitat de Projectes TIC per a l'Educació del Departament Ensenyament de la Generalitat de Catalunya).

18.00h SALA DE JUNTES FACULTAT CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques a l'alumnat dels Màsters Oficials de la Facultat de Ciències de l'Euducació, apadrinades per Antoni Ariño (catedràtic en Sociologia Universitat de València) que pronunciarà la conferència
La societat del coneixement i la formació al llarg de la vida.

19.30h SEU VELLA DE LLEIDA
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la XXV Promoció de l'alumnat de la Diplomatura en Infermeria, V Promoció del Màster en Ciències de la Infermeria i I Promoció del Màster en educació per a la Salut, apadrinades per Lawrence S. Bllomberg (Universitat de Toronto, Canadà), que pronunciarà la lliçó magistral
Desigualtats en salut en temps d'austeritat.


DIVENDRES 17 de juny

17.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)

Clausura del V Campus per la Pau, a càrrec de Pere Enciso (degà Facultat de Dret i Economia).

19.30h SALA DE JUNTES FACULTAT CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de la retitulació del Grau en Educació Primària, apadrinades per Jordi Garreta (professor Departament de Geografia i Sociologia) que pronunciarà la conferència
Canvi social i canvi educatiu.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 18 al 24 de JUNY  
    
 
DIUMENGE 19 de juny

09.30h FORTALESA ELS VILARS D'ARBECA
Inici de la Jornada de Portes Obertes al jaciment ibèric dels Vilars d'Arbeca.

 

DILLUNS 20 de juny

11.30h SALA DE JUNTES 3R PIS (RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar les investigacions que la UdL realitza en el projecte de recerca HENUFOOD – Gallina Blanca Star. Amb Ferran Badia (vicerector de Planificació, Innovació i Empresa), Maria José Motilva (directora Grup d'Investigació en Antioxidants Departament de Tecnologia d'Aliments UdL), Montse Carbó (portaveu de Gallina Blanca) i Alicia González (coordinadora científica projecte Henufood).

13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presa de possessió de Francesc Giné, nou director Escola Politècnica Superior.

 

DIMARTS 21 de juny

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presa de possessió de Fidel Molina, nou director Institut Ciències Educació.

20.00h CAFÈ DEL TEATRE DE L'ESCORXADOR
Projecció Bufola e lo lop blanc (Francis Forcou, 1986), La recreacion (karine Richard, 2009) i Gents de Ventor (Phillipe Ayme, 2010) dins la IV Mòstra de Cinèma Occitan Llanterna Digital.

 

DIMECRES 22 de juny

10.00h MAQCENTRE (PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA)
Inauguració de la Jornada de presentació de les instal·lacions de MAQCENTRE, a càrrec de Josep Maria Pelegrí (conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural), Roberto Fernández (rector UdL) i Àngel Ros (alcalde de Lleida).

18.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l'alumnat de la XIX Promoció d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestio, XIX Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes, XII Enginyeria Tècnica Industrial, I Grau en Enginyeria de l'Edificació, VII Enginyeria en Informàtica, IV Màster en Enginyeria de Programari Lliure, III Màster en Interacció Persona-Ordinador i I Màster en Ciències Aplicades a l'Enginyeria, apadrinades per Ramon Térmens (president de Taurus Group).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 27 de JUNY al 3 de JULIOL  
 
 

DILLUNS 27 de juny

08.00h JACIMENT ARQUEOLÒGIC DE LA FORTALESA D'ARBECA I CENTRE D'ARQUEOLOGIA D'ARBECA
Inici del curs
Curs teoricopràtic d'arqueologia Vilars 2011, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

 

DIMARTS 28 de juny

09.30h SALA D'ACTES EDIFICI DEL RECTORAT
Acte d'inauguració de l'Internacional Medieval Meeting Lleida, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Joan Busqueta (degà Facultat de Lletres), Flocel Sabaté (catedràtic Història Medieval) i Montserrat Parra (regidora de Cultura La Paeria). Conferència inaugural
A winter's Tale: A Feature of Medieval Peasant Life, a càrrec de Wiliam Jordan (Universitat de Princeton).

10.00h SALA VIDEOCONFERÈNCIES CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Presentació Informe de Recerca 2011 de l'Observatori Permanent de la Immigració de les comarques de Lleida, a càrrec de Jordi Garreta (director Observatori Permanent de la Immigració).

19.00h SALA VIDEOCONFERÈNCIES CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència
L'experiència com a bussiness angel, a càrrec de José Luís Vallejo (cofundador Buyvit) en el marc del cicle Last Tuesday que organitza la Jove Cambra de Lleida.

 

DIMECRES 29 de juny

18.00h SALA DE JUNTES 3R PIS (RECTORAT)
Acte de cloenda del Màster en Llengües Aplicades, a càrrec de Maria González Davies (professora llengües estrangeres Universitat Ramon Llull).

 

DIJOUS 30 de juny

09.00h AULA MAGNA CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de les XI Jornades d'actualització terapèutica
Prescripció en temps de crisi: L'eficiència és una bona indicació, a càrrec de Joan Ribera (degà Facultat de Medicina), Antoni Mateu (director Serveis Territorials Departament de Salut a Lleida), Josep Maria Sagrera (vicepresident Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, CAMFiC) i Jorge Soler (vocal CAMFiC).

 

DIVENDRES 1 de juliol

08.00h CENTRE CÍVIC TARRAQUET DE TREMP
Inici del curs
Geologia Pràctica III, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

12.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presentació de la nova Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, a càrrec de Felipe Petriz Calvo (secretari d'Estat d'Investigació Ministeri de Ciència i Innovació).

16.00h AULA 1.01 CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència
Ordinadors a les aules, la clau és la metodologia,a càrrec de Sebastià Capella (president grup Webquestcat) i Carme Barba (vicepresidenta grup Webquestcat).

18.30h SALA D'ACTES EDIFICI PRINCIPAL CAMPUS ETSEA
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l'alumnat de la XXXIV Promoció d'Enginyeria Tècnica Agrícola, apadrinades per Jaume Alsina (president Cooperativa de Guissona).

20.30h PLAÇA SANT PERE
Pregó de la Festa Major del Barri del Secà de Sant Pere 2011, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   De l'1 al 9 de JULIOL  
 

DIVENDRES 1 de juliol

08.00h CENTRE CÍVIC TARRAQUET DE TREMP
Inici del curs
Geologia Pràctica III, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

12.30h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Presentació de la nova Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, a càrrec de Felipe Petriz Calvo (secretari d'Estat d'Investigació Ministeri de Ciència i Innovació).

16.00h AULA 1.01 CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Conferència
Ordinadors a les aules, la clau és la metodologia,a càrrec de Sebastià Capella (president grup Webquestcat) i Carme Barba (vicepresidenta grup Webquestcat).

18.30h SALA D'ACTES EDIFICI PRINCIPAL CAMPUS ETSEA
Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l'alumnat de la XXXIV Promoció d'Enginyeria Tècnica Agrícola, apadrinades per Jaume Alsina (president Cooperativa de Guissona).

20.30h PLAÇA SANT PERE
Pregó de la Festa Major del Barri del Secà de Sant Pere 2011, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL).

DILLUNS 4 de juliol

09.00h AULA 2.11 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
La interacció mediada amb el cavall: Un context òptim per a l'adquisició d'habilitats competencials, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

09.30h AULA 2.12 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Innovació i desenvolupament sostenible en empreses turístiques, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

09.30h MONESTIR DE LES AVELLANES, ÓS DE BALAGUER
Inauguració
II Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes, a càrrec de Jaume Parés (associació d'amics del Monestir de les Avellanes), Karen Stöber (directora científica de les jornades), Flocel Sabaté (catedràtic d'Història Medieval) i Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària), Vicent Font (president Consell Comarcal de la Noguera), Estefania Rufach (alcaldessa d'Ós de Balaguer) i Maria Carme Garrofé (alcaldessa de Les Avellanes).

09.30h AULA 1.08 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Excel per a la gestió econòmica i financera de l'empresa, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

09.30h AULA 2.04 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Turisme rural i d'interior a les Terres de Lleida, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

09.30h AULA 1.09 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Aplicacions educatives d'eines web, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

09.30h AULA 0.37 FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Com fer una presentació d'èxit. Aplicacions i tècniques, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

09.30h AULA 1.03 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Apicultura ecològica, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

09.30h AULA 0.38 FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Iniciació pràctica a la domòtica, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

10.00h CENTRE DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ (ERILL LA VALL)
Inici del curs
Pintura mural romànica de la Vall de Boí: 10 anys de Patrimoni Mundial, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

16.00h AULA 1.09 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Introducció als SIG (Sistemes d'Informació Geogràfica) de Programari Lliure, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.


16.00h AULA 1.01 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)

Inici del curs
Iniciació experimental a la robòtica amb Lego Mindstorm, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

 

DIMARTS 5 de juliol

09.30h AULA 2.04 FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del curs
Rumb nord: Guia d'orientació i de lectura de mapes per a usuaris de GPS, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.


09.30h AULA 1.06 EDIFICI 3 (CAMPUS ETSEA)
Inici del curs
Jardins botànics i interpretació de recursos mediambientals a l'Arborètum de Lleida, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

10.15h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Sessió
Nova Llei de la Ciència, la Tecnologia i la innovació i Llei d'Economia Sostenible: novetats en adscripció, contractes, tech transfer i patents, a càrrec d'Ignasi Costas (soci RCD Assessors legals i tributaris).

12.30h AULA CÀMPING VALL D'ÀGER
Conferència
El patrimoni artístic d'època medieval de la vall d'Àger, a càrrec de Francesc Fité (professor Història de l'Art Medieval de la UdL), dins la I Jornada d'Estudis Històrics i Patrimonials Vall d'Àger Alta Noguera.

16.00h AULA CÀMPING VALL D'ÀGER
Conferència
La Postguerra a les terres noguerenques i de la vall d'Àger, a càrrec d'Antonieta Jarné (professora Història Contemporània UdL), dins la I Jornada d'Estudis Històrics i Patrimonials Vall d'Àger Alta Noguera.

16.40h AULA CÀMPING VALL D'ÀGER
Conferència
Recursos patrimonials i desenvolupament local. Una reflexió sobre la muntanya mediterrània, a càrrec d'Ignasi Aldomà (professor Departament de Geografia i Sociologia UdL), dins la I Jornada d'Estudis Històrics i Patrimonials Vall d'Àger Alta Noguera.

 

DIMECRES 6 de juliol

09.30h CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA (BALAGUER)
Inauguració del
XVI Curs d'estiu Reunió científica Comtat d'Urgell El Mercat, un món de contactes i intercanvis, a càrrec de Vicent Font (president Consell Comarcal de la Noguera), Josep Maria Roigé (alcalde de Balaguer), Enric Cobo (coordinador general d'arxius de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya), Maite Pedrol (directora Arxiu Comarcal de la Noguera), Flocel Sabaté (catedràtic d'Història Medieval) i Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària)

16.00h SALA DE GRAUS EDIFICI 1 (CAMPUS ETSEA)
Taula rodona
Factors que poden afectar a la qualitat de la carn de porcí com a producte final, amb Alejandro Diestre (Pig Improvement Company), Oscar Gil (ARGAL), Ramon Vendrel (CAG) i Núria Llopis (Agencia de Protecció de la Salut).

18.00h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte de cloenda dels estudis de Postgrau en Dret Agroalimentari, a càrrec Jordi Sala (director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya) i Antoni Vaquer (director del Centre d'Estudis Jurídics Europeus i de Mediació de la UdL). Conferència de cloenda
El desenvolupament rural front als nous reptes i prioritats de la UE en el marc de la PAC, a càrrec de Pablo Amat Llombart (professor de Dret Civil de la Universitat Politècnica de València i representant del Comitè Europeu de Dret Rural).

 

DIJOUS 7 de juliol

16.00h CENTRE CÍVIC TARRAQUET DE TREMP
Inici del curs
Les hidroelèctriques al Pirineu (1939-1985), dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

 

DIVENDRES 8 de juliol

17.00h CENTRE D'OBSERVACIÓ DE L'UNIVERS (ÀGER)
Inici del curs
Un cop d'ull a l'Univers, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.


DISSABTE 9 de juliol

09.30h INSTITUT DE SERÒS
Inici del curs
El bioturisme com a motor econòmic i de conservació de la biodiversitat, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

Print Enrere Puja

 
  dataAGENDA   Del 9 al 15 de JULIOL  
 

DISSABTE 9 de juliol

09.30h INSTITUT DE SERÒS
Inici del curs
El bioturisme com a motor econòmic i de conservació de la biodiversitat, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

 

DIUMENGE 10 de juliol

09.30h CLAUSTRE DE LES HEURES (RECTORAT)
Rebuda a l'estudiantat del Campus Científic d'Estiu 2011 “Iberus”, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua).

18.30h CAMPUS ETSEA
Visita de l'estudiantat del Campus Científic d'Estiu 2011 “Iberus” a les instal·lacions del Campus de l'ETSEA, amb Maria Rosa Teira (directora ETSEA) i Maria Ángeles Colomer (subdirectora de planificació ETSEA).

 

DIMARTS 12 de juliol

09.30h INSTITUT JOAN BRUDIEU DE LA SEU D'URGELL
Inici del cursos
De la pàgina a la pantalla: L'elaboració d'un curtmetratge; Mozart a escena: Les òperes de W.A. Mozart ern el seu context; Causes ocultes del fracàs escolar i formes de superar-lo des de la coeducació; Pedagogia teatral: Eines i recursos per al professorat de secundària; Fonologia anglesa a través del teatre. Aproximació lúdica a l'estàndard nord-americà i britànic; i Estudi de camp de sòls de la Cerdanya, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

10.00h INSTITUT JOAN BRUDIEU DE LA SEU D'URGELL
Inici del curs
Pirineus, territori de memòria, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

20.00h SALA IMMACULADA CENTRE CULTURAL “LES MONGES” (LA SEU D'URGELL)
Inauguració de la 19a edició de la Universitat d'Estiu de la UdL, a càrrec d'Albert Batalla (alcalde de la Seu d'Urgell) i Màrius Bernadó (professor d'Història de la Música de la UdL). Conferència inaugural L'última veu. Sobre l'estil tardà i la música de la vellesa, a cura de Xavier Antich (professor d'Història de les Idees Estètiques a la Universitat de Girona).

 

DIMECRES 13 de juliol

09.30h INSTITUT JOAN BRUDIEU DE LA SEU D'URGELL
Inici del curs
Pensament i cultura a Europa: De l'antiguitat al renaixement, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

12.00h SALA DE GRUPS PARLAMENT DE CATALUNYA
Compareixença del rector de la UdL, Roberto Fernández, davant la Comissió d'Ensenyament i Universitats per a informar sobre les polítiques d'universitat, recerca i innovació.


DIVENDRES 15 de juliol

09.45h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inici del Seminari Internacional sobre Plans Base per Ciutats Intermèdies, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Montserrat Giné (presidenta Delegació de Lleida Col·legi d'Arquitectes de Catalunya) i Josep Maria Llop (director Càtedra UNESCO UdL en Ciutats Intermèdies, Urbanisme i Desenvolupament).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 18 al 24 de JULIOL  
 

DILLUNS 18 de juliol

09.30h INSTITUT JOAN BRUDIEU DE LA SEU D'URGELL
Inici del cursos
Tasta la muntanya: Estratègies de desenvolupament econòmic local; Creativitat: Recerca i obtenció de solucions; Educació emocional; Educació en centres penitenciaris; Animals d'ahir, ramaderia de demà. Les races autòctones catalanes; Violència de gènere i l'adicció a les relacions dramàtiques, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

10.30h INSTITUT JOAN BRUDIEU DE LA SEU D'URGELL
Inici del curs
Com ser autosuficient per vèncer l'estrès i les angoixes, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

12.00h INSTITUT JOAN BRUDIEU DE LA SEU D'URGELL
Inici del curs
Educació i conflicte: El paper del joc com a element de socialització, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

 

DIMARTS 19 de juliol

09.30h INSTITUT JOAN BRUDIEU DE LA SEU D'URGELL
Inici del curs
Protocol social i habilitats interpersonals, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

13.00h SALA DE JUNTES 2N PIS (RECTORAT)
RODA DE PREMSA a càrrec d'Enric Marín (president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) i Miquel Pueyo (director de la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la UdL) amb motiu de la reunió amb els membres de la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la UdL i els delegats de la CCMA a Lleida. Durant la roda de premsa també s'anunciarà la primera de les activitats que organitzarà la Càtedra de Periodisme i Comunicació a la tardor.

 

DIJOUS 21 de juliol

16.30h ARXIU COMARCAL DE L'ALT URGELL (LA SEU D'URGELL)
Seminari
Música instrumental a la Península Ibèrica, 1750-1800: Estil, gènere, mercat, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

 

DIUMENGE 24 de juliol

10.30h CAMPUS ETSEA
Visita de l'estudiantat del Campus Científic d'Estiu 2011 “Iberus” a les instal·lacions del Campus de l'ETSEA, amb Maria Rosa Teira (directora ETSEA).

Print Enrere Puja

 


 
  dataAGENDA   Del 24 al 31 de JULIOL  
 

DIUMENGE 24 de juliol

10.30h CAMPUS ETSEA
Visita de l'estudiantat del Campus Científic d'Estiu 2011 “Iberus” a les instal·lacions del Campus de l'ETSEA, amb Maria Rosa Teira (directora ETSEA).

DILLUNS 25 de juliol

09.00h CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA (SOLSONA)
Inici del curs
Aprèn a crear la teva pròpia empresa, dins la Universitat d'Estiu de la UdL.

CENTRE CÍVIC “EL PASSEIG” (LA SEU D'URGELL)
Exposició fotogràfica:
Retrat d'una ciutat, que es podrà visitar fins al proper 31 de juliol.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 5 a l'11 de SETEMBRE  
 

DILLUNS 5 de setembre


09.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL CAMPUS ETSEA

Benvinguda del rector de la UdL, Roberto Fernández, a l'alumnat de primer de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària.

12.00h SALA DE JUNTES EDIFICI CEDICO PARC CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AGROALIMENTARI DE LLEIDA
ATENCIÓ ALS MITJANS de Roberto Fernández (rector UdL) i Àngel Ros alcalde de Lleida) després del Consell d'Administració del PCiTAL on es farà el relleu a la presidència del PCiTAL.

 
DIMARTS 6 de setembre


08.30h EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS CAPPONT)

Inici de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) del mes de setembre que tindrà lloc fins al 8 de setembre.

11.30h DESPATX DEL RECTOR
Signatura del conveni de col·laboració acadèmica entre el Col·legi de l’Advocacia de Lleida i la UdL. Signen: Roberto fernández (rector) i Simeó Miquel (degà Col·legi de l'Advocacia de Lleida).

 

DIJOUS 8 de setembre


13.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA

Presentació de l'ajut atorgat per la Fundació Científica de l'Associació Espanyola contra el Càncer al Grup Estable d'Investigació Oncològica de l'IRBLleida, amb Isabel Oriol Díaz (presidenta Fundació Científica AECC), Manuel López (president Junta de Lleida AECC), Jaume Reventós (cap Unitat investigació Biomèdica i oncològica traslacional Hospital de la Vall d'Hebron) i Xavier Matias-Guiu (director IRBLleida).
 

DIVENDRES 9 de setembre


17.00h SALA D'ACTES EDIFICI PRINCIPAL CAMPUS ETSEA

Acte de lliurament de les Orles Acadèmiques de l'alumnat de la III Promoció de la Llicenciatura de Biotecnologia, apadrinades per Montserrat Vendrell (directora general BioCat).
 

DIUMENGE 11 de setembre


12.00h PONT LLEVADÍS, SEU VELLA

Pregó de la "Diada" a càrrec del rector de la UdL, Roberto Fernández.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 12 a l'18 de SETEMBRE  
 

DILLUNS 12 de setembre


09.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Benvinguda de Roberto Fernández (rector UdL) a l'alumnat de primer de la Facultat de Lletres.

10.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda del rector a l'alumnat de primer curs dels graus d’Educació Infantil i Primària de la Facultat de Ciències de l'Educació.

10.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda del rector a l'estudiantat de primer curs de l'Escola Politècnica Superior.

11.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda del rector a l’estudiantat de primer curs de la Facultat de Dret i Economia.

12.00h AULA MAGNA CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT
Benvinguda del rector de la UdL a l'alumnat de primer de Medicina.

13.00h AULA MAGNA CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT
Benvinguda del rector a l'alumnat de primer d’Infermeria i Fisioteràpia.


DIMARTS 13 de setembre

 

09.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS DE CAPPONT)
Benvinguda del rector a l'alumnat de primer curs dels graus d’Educació Social, Treball Social i Psicologia de la Facultat de Ciències de l’Educació.

09.30h SALA DE GRAUS EDIFICI 1 CAMPUS ETSEA
Conferència
Impact of science on society: match or mismatch! (Impacte de la ciència a la societat: ajustament o desajustament!), a càrrec de Andrew Nelson (catedràtic de Nanotoxicologia Universitat de Leeds).

11.00h AULA G INEFC
Benvinguda del rector a l'alumnat de primer curs d'INEFC.

12.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Benvinguda del rector a l'alumnat d'intercanvi del primer quadrimestre.

16.00h SALA DE GRAUS DE LA UNITAT DOCENT (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Inici del Curs de Neurociència: Darrers avenços en l’estudi del desenvolupament, evolució, funció i malalties degeneratives i mentals del sistema nerviós. Conferència de Josep Dalmau (Institut d’Investigacions Biomèdiques Agustí Pi i Sunyer):
Mecanismos implicados en la etiologia de enfermedades neurológicas autoinmunes.

 

DIJOUS 15 de setembre

 

12.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL CAMPUS ETSEA
Inauguració del curs a l'ETSEA, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Maria Rosa Teira (directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària) i Joan Segarra (secretari acadèmic ETSEA). Lliçó inaugural
Enginyeria Agrària: sortides professionals i reptes de futur, a càrrec de Josep Sort (fundador empreses Gabinet d'Estudis Multidisciplinars i SORT Trading).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament de la medalla de l'Estudi General de la Universitat de Lleida al Dr. Joan Viñas i Salas, rector de Universitat de Lleida 2003-2011, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Jaume Barrull (professor d'Història Contemporània UdL), Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL) i Teresa Areces (secretària general de la UdL).

20.00h TEATRE DE L'ESCORXADOR
Representació de l'obra de teatre My Lleida, com a inici de la Festa del Voluntariat Lingüístic de la UdL.
21.30h Actuació de la colla castellera Los Marracos de la UdL.

22.00h CAFÈ DEL TEATRE
Fi de la Festa del Voluntariat Lingüístic de la UdL.

 

DIVENDRES 16 de setembre


18.00h SALA 2.01 ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS CAPPONT)
Conferència
Experiències reals en l'àmbit de la Interacció Persona-Ordinador, a càrrec de Juan José Rodríguez Soler (responsable Departament Experiència Multicanal i Plataformes Digitals de Bankinter-Madrid i representant de l'associació espanyola d'Interacció Persona-Ordinador).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 19 al 25 de SETEMBRE  
 

DIMARTS 20 de setembre

 

09.00h AULA 1.04 CAMPUS CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració del Màster Oficial en Ciències de la Infermeria, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua) i Mª Luisa Guitard (degana Facultat d'Infermeria).

09.30h SALA DE JUNTES (2N PIS) EDIFICI RECTORAT
Inauguració del Seminari Internacional Teatro y artes plásticas en la época de los Austrias, a càrrec de Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres), Javier Terrado (director del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica) i Ximo Company (director Grup de Recerca Art i Cultura d'Època Moderna de la UdL).

16.00h SALA DE GRAUS (AULA 0.22) UNITAT DOCENT (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Conferència
Isquemia Transitoria: La Gran Oportunidad, a càrrec de Francisco Purroy (Hospital Arnau de Vilanova), dins el Curs de Neurociència: Darrers avenços en l’estudi del desenvolupament, evolució, funció i malalties degeneratives i mentals del sistema nerviós.

19.00h SALA DE CONFERÈNCIES DEL MUSEU DE LLEIDA
Presentació del llibre
Jaume Pasqual, antiquari i col·leccionista a la Catalunya de la Il·lustració d'Alberto Velasco, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL).


DIJOUS 22 de setembre

 

09.30h SALA D'ACTES FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració
I Jornada Tècnica sobre suport TAC a la diversitat funcional, a càrrec de Mª Pau Cornadó (degana Facultat de Ciències de l'Educació), Miquel Àngel Cullerés (director Serveis Territorials Ensenyament a Lleida) i Juan Miguel Muñoz (president Associació Espiral).

10.00h SALA DE JUNTES (3R PIS) EDIFICI RECTORAT
Conferència
YUGAL / finding voice, a càrrec de Philip McLaren (escriptor aborigen australià).

11.30h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT)
Acte de cloenda dels Campionats de Catalunya Universitaris 2011, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Emma Rodero (vicerectora d'Estudiantat UPF).

17.30h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT)
Conferència
La fidelització del client en la Inserció Laboral, a càrrec de Tània Escala (consultora sènior experta en vendes i creació d'equips comercials).


DIVENDRES 23 de setembre

 

18.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Conferència inaugural del Màster en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions:
Tenim salut emocional?, a càrrec de Gàspar Hernández (periodista, escriptor i director del programa de TVC “Bricolatge emocional”).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 21 de SETEMBRE a l'1 d'OCTUBRE  
 

DILLUNS 26 de setembre

 

08.45h AULA MAGNA CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració
II Simposium sobre l'espectre impulsiu. Actualitzacions i nous horitzons, a càrrec de Joan Ribera (degà Facultat de Medicina) i Jaume Capdevila (director gerent GSS). Conferència inaugural: Festina Lente, a cura de Ramon Camats (doctor en Filosofia UdL).

09.00h SALA D'EXPOSICIONS CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inici de l'exposició
Dones de vida alegre?, que es podrà visitar fins al proper 10 d'octubre. Organitza: Metges del Món i Associació Catalana per la Infància Maltractada.

 

DIMARTS 27 de setembre

 

16.00h SALA DE GRAUS (AULA 0.22) UNITAT DOCENT (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Conferència d'Eduardo Tizzano (Hospital Santa Creu i Sant Pau, Barcelona):
Enfermedades de la Neurona Motora: Atrofia Muscular Espinal, dins les Jornades Divulgatives de Neurociència: Darrers avenços en l’estudi del desenvolupament, evolució, funció i malalties degeneratives i mentals del sistema nerviós.

18.30h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT)
Seminari:
Com Organitzar una Fira, a càrrec d'Elisenda Martínez (responsable de l'oficina de turisme i cap de comerç i fires Ajuntament de Tremp).

19.30h COORDINADORA D'ONGD I AMS DE LLEIDA
Taula rodona:
Sequera de mitjans a la Banya d'Àfrica, organitzada pel Comitè d'Emergència i Acció Humanitària a Lleida. Modera: Albert Roca (professor antropologia i director Oficina de Cooperació i Solidaritat de la UdL). Ponents: Esther Vivas (membre del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials UPF) i Josep Maria Royo (investigador Escola de Cultura de Pau UAB).


DIJOUS 29 de setembre


16.00h SALÓ SEGRIÀ (FIRA DE LLEIDA)
Inici de la 7ª Jornada AGROPRÉS - ICEA - ETSEA-UdL ¿Es la Pera una clara oportunidad para la Fruticultura de la Región de Lleida?. Producción, costes, comercialización, calidad y buen futuro de la pera, a càrrec de Maria Rosa Teira (directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària) i Antonio Colom (professor d'Economia Agroalimentària i Màrqueting de la UdL).

Print Enrere Puja

 
  dataAGENDA   De l'1 al 9 d'OCTUBRE  
 

DISSABTE 1 d'octubre

10.30h FORTALESA IBÈRICA ELS VILARS D’ARBECA
Inici de la Jornada de portes obertes del jaciment amb visites guiades, l’exposició “El molí rotatiu: una gran revolució tecnològica ibèrica”, el joc “A la recerca del molí perdut”, i els tallers: “La mòlta amb diversos tipus de molins” i “Preparació i cocció de coques de blat en un forn protohistòric”.

12.00h SALA DE GRAUS (AULA 2.03) ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS CAPPONT)

Inici de la Jornada de Teoria de Nombres, amb la conferència Cadenes i volcans d'isogènies de corbes el•líptiques, a càrrec de Mireille Fouquet (Universitat de París) i Josep M. Miret (Universitat de Lleida).


DILLUNS 3 d'octubre


VESTÍBUL DEL RECTORAT
Inici de l'exposició 50 defensant els Drets Humans, 50 anys d'Amnistia Internacional, que es podrà visitar fins al 28 d'octubre en el marc de Solidàrium.

VESTÍBUL DE L'EDIFICI 3 DE L'ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D'ENGINYERIA AGRÀRIA
Inici de l'exposició Experiència de codesenvolupament del municipi de Lleida, que es podrà visitar fins al 28 d'octubre en el marc de Solidàrium.

VESTÍBUL DE L'EDIFICI POLIVALENT (PLANTA -1) CAMPUS CAPPONT
Inici de l'exposició Suma-t'hi, que es podrà visitar fins al 28 d'octubre en el marc de Solidàrium.

09.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA
Inauguració Jornada sobre finançament empresarial, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Xavier Pont (conseller delegat de GLOBALleida) i Joan Simó (president de la Cambra de Comerç de Lleida).

17.00h CENTRE CULTURAL (MOLLERUSSA)
Inauguració del curs 2011-2012 de les Aules Universitàries de la Gent Gran de Mollerussa, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL). Conferència inaugural: L'ictus al segle XXI, a cura de Jaume Gallego (cap del servei de Neurologia i de la unitat de l'Ictus del Complex Hospitalari de Navarra).


DIMARTS 4 d'octubre


09.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inici de la Jornada Ciutats verdes i intel•ligents: vehicle elèctric un primer pas, a càrrec de l'Agència de l'Energia de Lleida a càrrec de Ferran Badia (vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL), Miquel Padilla (vicepresident de la Diputació de Lleida) i Àngel Ros (alcalde).

16.45h SALA D'ACTES REGSEGA (TÀRREGA)
Inauguració del curs 2011-2012 de les Aules Universitàries de la Gent Gran de Tàrrega, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL). Conferència inaugural: La desafecció política. Qui no estima qui?, a cura de Salvador Cardús (sociòleg, escriptor i professor de la UAB).

17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració del curs 2011-2012 de les Aules Universitàries de la Gent Gran, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL). Conferència inaugural: El canvi climàtic: El cavall de Troia de la sostenibilitat, a cura d’Enric Llebot (catedràtic de Física de la UAB i secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat Govern de la Generalitat de Catalunya).

17.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES, CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inici de la jornada: El voluntariat social amb la ponència de Jesús Ruiz (director del Centre Assís i vocal de pobresa Consell Directiu FCVS).

18.30h SALA DE JUNTES FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ
Cinema-debat: La tracta esclavitza. La llibertat és un dret. Tracta de veure-ho, a càrrec de Noemí Pérez (metges del Món) i Maria Eulàlia Palau (Associació Catalana per la Infància Maltractada). Seguidament, projecció del curtmetratge Escúchame. Intervencions: Francesc Domingo (pediatra), Carme Piqué (treballadora social), Carme Tello (psicològa) i Teresa Vallmanya (pediatra).


DIMECRES 5 d'octubre


VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE MEDICINA
Inici de l'exposició Events del Sud/campaments de solidaritat 2010, que es podrà visitar fins al 28 d'octubre en el marc de Solidàrium.

15.00h AULA D'INFORMÀTICA 1.08 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS CAPPONT)
Taller de compètències emprenedores, Start Campus.

17.00h AULA D'INFORMÀTICA 0.08 (L4) DE L'ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR (CAMPUS CAPPONT)
Taller de compètències emprenedores, Start Campus.


DIJOUS 6 d'octubre


10.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inici del I Fòrum de les pimes de Lleida.

19.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Comença el cicle de xerrades-debat “Cafè-Lletres” que organitza l’estudiantat de la Facultat de Lletres, amb "El lideratge: una virtut bàsica per a la representació de col•lectius", a càrrec d'Emili Vicente (entrenador Lleida Esportiu) i Gemma Filella (professora de la UdL).

20.00h ESPAI LA FASSINA (GUISSONA)
Inauguració del curs 2011-2012 de l'Aula d'Extensió Cultural de la Segarra a Guissona, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL). Conferència inaugural: La gent gran i la gent jove, a cura de Jordi Pujol (ex-president Generalitat de Catalunya).


DIVENDRES 7 d'octubre


10.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Inici de la Jornada de Comunicació Política: Narració, argumentació i emoció en el discurs polític, amb Joan Biscarri (vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària), Miquel Pueyo (director de la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la UdL), i Ramon Farré (delegat del Govern a Lleida).

    A les 10.30h, conferència de Josep Martí Blanch (secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya): La política vampir.

12.00h SALA D'ACTES INEFC LLEIDA
Inauguració del curs acadèmic 2011-12 de l'INEFC Lleida.

19.00h H3 DEL PCITAL, PARC DE GARDENY
Inauguració de 12ena edició de “Ciencia en Acción”, amb la presència de Roberto Fernández (president del PCiTAL i rector de la UdL)


DIUMENGE 9 d'octubre


11.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Cloenda 12ena edició de “Ciencia en Acción”.

Print Enrere Puja

 
  dataAGENDA   Del 8 al 16 d'OCTUBRE  
 

DISSABTE 8 d'octubre

10.00h SALA DE REUNIONS (RECTORAT)

Benvinguda del rector de la UdL, Roberto Fernández, als presidents del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes, que es reuneixen durant tot el dia a la UdL
.


DIUMENGE 9 d'octubre

11.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Cloenda de la 12ena edició de Ciencia en Acción,  amb la participació de Ferran Badia (vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la UdL).


DILLUNS 10 d’octubre

18.30h SALA DE JUNTES FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Cinema-debat: La tracta esclavitza. La llibertat és un dret. Tracta de veure-ho, a càrrec de Mariela Irles (metges del Món) i Ana Sebastián (Associació Catalana per la Infància Maltractada). Seguidament, projecció del curtmetratge Sex Slaves.

19.30h PASSADÍS DEL CLAUSTRE (EDIFICI RECTORAT)
Inauguració de l'exposició L’holocaust a Europa, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Joan Busqueta (degà de la Facultat de Lletres), Matilde Rufach (presidenta Associació TARBUT ALCH) i Maurice Lugassy (coordinador regional Mémorial de la Shoah) . La mostra es podrà visitar fins al proper 28 d'octubre.


DIJOUS 13 d'octubre

10.15h AUDITORI DE L'EDIFICI CEDICO. PCiTAL (TURÓ DE GARDENY)
Inauguració de les Jornades Tècniques Biocat: Nous Models Animals Preclínics per a una recerca més eficient, a càrrec d'Albert Sorribas (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL) i Montserrat Vendrell (directora general de Biocat).

18.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració oficial del Curs Acadèmic 2011-2012 de la UdL, a càrrec d’Antoni Castellà (secretari general d'Universitats) i Roberto Fernández (rector de la UdL). Conferència inaugural: Comunicación y política, a cura del periodista Iñaki Gabilondo.


DIVENDRES 14 d'octubre

09.00h AUDITORI CENTRE DE CULTURES (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del Fòrum Europeu d’Administradors de l’Educació: L'avaluació per a la millora professional, a càrrec d'Irene Rigau (consellera d'Ensenyament), Roberto Fernández (rector de la UdL), Joan Reñé (president de la Diputació de Lleida), Àngel Ros (alcalde de Lleida), Josep Serentill (president Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació) i Rosa Ma. Ríos (presidenta Fòrum Europeu d'Administradors de l'Educació a Catalunya).

10.00h Conferència inaugural: Una reflexión crítica sobre la pràctica de la evaluación profesional en los EEUU, a càrrec de Roser Salavert (membre departament d'Educació d’Escoles Públiques de Nova York).

16.00h SALA DE JUNTES FACULTAT DE CIÈNCIES DE L’EDUCACIÓ (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de les IV Jornades Dones i igualtat de tracte al món rural, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Joan Busqueta (degà Facultat de Lletres), Mª Ángeles Calero (directora Centre Dolors Piera d'Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL) i Carme Castelló (coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a Lleida).

16.00h AULA 1.11 EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS CAPPONT)
Presentació del Fons d'Emprenedors Fundació Repsol en Eficiència Energètica, a càrrec de Josep Ma. Oliveras (director de Comunicació i Relacions Institucionals de l'Institut Cerdà).

16.30h SALA DE JUNTES FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració del curs acadèmic 2011-12 del Programa Sènior de la UdL, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua), Fidel Molina (director de l'ICE-UdL), Jesús Castillo (regidor d'Educació de La Paeria) i Maria Teresa Piqué (professora Programa Sènior UdL).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 17 al 23 d'OCTUBRE  
 

DILLUNS 17 d'octubre

09.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Presentació del workshop internacional Emerging Infraestructural Landscapes (Infraestructures aeriportuàries i gestió ambiental del paisatge – Aeroport Lleida-Alguaire).
A continuació, conferència inaugural: Territori i tecnologia: el paisatge com a infraestructura verda, a càrrec de Massimo Tadi (professor de Disseny Arquitectònic Universitat Politècnica de Milà, Itàlia).

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte d'obertura del Màster Oficial en Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua), Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia), José Luis Gallizo (director del Departament d'Administració d'Empreses) i Xavier Sabi (coordinador del Màster).
17.15h Conferència inaugural: Los fondos de inversión en la actual crisis, a càrrec de José Luis Sarto (professor de la Universitat de Saragossa).

18.00h AULA MAGNA DEL CAMPUS DE CIÈNCIES DE LA SALUT (FACULTAT DE MEDICINA)

Presentació a Lleida de la campanya Som el que mengem. Alimentació saludable i pràctica esportiva, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària), Antoni Tombas (patró de la Fundació FC Barcelona), Xavier Orrit (responsable de continguts Fundació SHE), Daniel Rubiol (diplomat en dietètica i nutrició humana) i Josep Maria Fusté (exjugador de futbol del FC Barcelona).

19.00 i 22.00h CAIXAFORUM LLEIDA
Projecció de Ich möchte kein Mann sein / No quiero ser un hombre (Ernst Lubitsch, 1918), dins el cicle Ernst Lubitsch a Berlín de la Filmoteca Terres de Lleida / Cine-Ull.DIMARTS 18 d'octubre

18.00h AUDITORI MUNICIPAL DE CERVERA
Inauguració de curs de
l'Aula d'Extensió Universitària "Canceller Dou" de Cervera amb la conferència: El valor d'aprendre,  a càrrec Rosa M. Pérez Calvo (professora del Departament de Pedagogia i Psicologia de la UdL). 

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència inaugural del Màster en Patrimoni Cultural i Desenvolupament Local: A favor i en contra de la Sagrada Família, a càrrec de Juan José Lahuerta (professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona).


DIMECRES 19 d'octubre

10.30h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: Tras las huellas del parache, a càrrec de Luz Stella (professora de lingüística Universitat d'Antioquia, Colòmbia).

17.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Cloenda del programa de doctorat La construcció europea, amb la conferència Rainer Maria Rilke, un poeta europeu, a cura de Rafael Argullol (catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Pompeu Fabra).

17.30h SALA D'ACTES DE L'AJUNTAMENT DE BALAGUER
Conferència inaugural de curs de l'Aula d'Extensió Universitària de Balaguer: Autoestima i assertivitat, a càrrec de Núria Grañó Solé (psicòloga de la Fundació Blanquerna).

18.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)

Conferència inaugural del Màster en Llengües Aplicades: Empremtes de l'alfabetització en els usos i l'aprenentatge del plurilingüisme, a càrrec de Daniel Cassany (professor d'Anàlisi del discurs en llengua catalana UPF).


DIJOUS 20 d'octubre


19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: L'estada a Lleida dels jueus fugits de la Segona Guerra Mundial, a càrrec de Josep Calvet (historiador i membre de l'àrea de patrimoni memorial del Memorial Democràtic Generalitat de Catalunya).

19.30h CAFETERIA DEL RECTORAT
Indigneu-vos, una primavera política, amb Manel Lladonosa (catedràtic d'Història Contemporània de la UdL), "Ximi" (membre dels indignats) i Víctor Bretón (professor titular d'Antropologia Social de la UdL), dins el cicle de xerrades Cafè i Lletres.

20.00h CENTRE CÍVIC MESTRE VIAÑA DE SANT GUIM DE FREIXENET
Conferència inaugural de l'Aula d'Extensió Cultural de la Segarra a Sant Guim: Actuar. Aquesta és la qüestió, a càrrec de Jaume Carbonell (actor).


DIVENDRES 21 d'octubre

19.00h SALA D'ACTES DE L'EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)

Presentació del llibre Canviar els gens per millorar el món. La ciència al servei de la humanitat, a càrrec dels seus autors, professors del Grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada de la UdL.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 24 al 29 d'OCTUBRE  
 

DILLUNS 24 d'octubre

17.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de les IX Jornades sobre la Reforma de les Nacions Unides, a càrrec de Senén Florensa (secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat), Raül Romeva (eurodiputat d'Els Verds-Aliança Lliure Europea) i Antoni Blanc (director del Departament de Dret Públic de la UdL).

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de Sumurun (Ernst Lubitsch, 1920), de la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 25 d'octubre

11.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (EDIFICI DEL RECTORAT)
Inici de la Jornada epistolari Guillem Viladot, amb Josep Miquel Garcia (Fundació Lo Pardal). Seguidament, conferència: Les cartes d'Agelet i Garriga a Viladot, a cura d'Enric Falguera (membre del Grup de Recerca Aula Màrius Torres de la UdL).

12.30h SALA D'ACTES DE LA UNITAT DOCENT DE MEDICINA (COSTAT HOSPITAL ARNAU)
Inauguració del Curs Acadèmic 2011-12 dels estudis de Medicina, Ciències Biomèdiques i Nutrició Humana i Dietètica, a càrrec d'Albert Sorribas (vicerector Política Científica i Tecnològica) i Joan Ribera (degà Facultat de Medicina). Lectura de la lliçó inaugural Queratoplàsties penetrants de gran diàmetre, amb Joaquin Barraquer (catedràtic Cirurgia Ocular UAB) i Maria F. De la Paz (Centre d'Oftalmologia Barraquer).

16.00h AULA MAGNA FACULTAT DE MEDICINA
Inauguració de les XXVI Jornades de Bioètica: Nous reptes per la Medicina del segle XXI, de Joan Prat (cap d'estudis de Medicina) i Joan Viñas (coordinador de l'assignatura). Conferència inaugural: Les professions sanitàries al s. XXI, a càrrec d'Albert Oriol Bosch.

17.15h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència: La relació entre les polítiques de Nacions Unides, la UE i Espanya en matèria de cooperació al desenvolupament, a càrrec de Javier Roldán (catedràtic de la Universitat de Granada), dins de les  IX Jornades sobre la Reforma de les Nacions Unides.


DIMECRES 26 d'octubre

15.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració del 14è Congrés Internacional de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial- ACIA, a càrrec de Jesús Avilla (vicerector de Campus de la UdL),
Vicenç Torra (president de l'ACIA) i Cèsar Fernàndez (President del comitè organitzador i professor de la UdL).

17.15h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)

Conferència: La interacció de les Nacions Unides-Unió Europea en les grans crisis humanitàries amb especial atenció a l'assumpte libi, a càrrec de María José Cervell (professora de la Universitat de Múrcia), dins de les  IX Jornades sobre la Reforma de les Nacions Unides.

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Concert inaugural de la Temporada Musical 2011-2012 a la UdL, a càrrec de Maksym Dyedikov (violoncel) i Juan Andrés Barahona (piano), que interpretaran peces de Dmitri Xostakòvitx i Sergei Rachmaninov.

18.30h PLANTA -1 DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de l'exposició itinerant del Museu de Matemàtiques de Catalunya, a càrrec de Fidel Molina (director de l'ICE-CFC de la UdL) I Miquel Àngel Cullerés (director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida)DIJOUS 27 d'octubre

19.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Lliçó inaugural del curs 2011-2012 de l'IREL: El Diàleg com a eina de construcció personal i comunitària, a càrrec de monsenyor Sebastià Taltavull (teòleg i bisbe auxiliar de Barcelona).


DIVENDRES 28 d'octubre

09.30h SALA D'ACTES D'ETSEA i AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici de la Jornada Per què no puc fer-ho? de presentació dels estudis sense estereotips de gènere, que organitza el Centre Dolors Piera de la UdL.

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Lliurament dels XIV Premis ASPID, a càrrec de Josep Lluis Cleries (conseller de Benestar Social i Família), Roberto Fernández (rector de la UdL), Joan Reñé (president de la Diputació de Lleida), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Josep Giralt (president d'ASPID).


DISSABTE 29 d'octubre

09.00h SEU DE LA FUNDACIÓ ITL. EDIFICI H2 DEL PCiTAL (TURÓ DE GARDENY)
Inici de la jornada Tècniques de Medició en Bioconstrucció.

17.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de les IV Jornades Estatals d'Estudiants d'Infermeria, a càrrec de Roberto Fernańdez (rector).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 29 d'OCTUBRE al 6 de NOVEMBRE  
 

DIMECRES 2 de novembre

TOT EL DIA. SALA D'EXPOSICIONS CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
S'obre al públic l'Exposició itinerant del Museu de Matemàtiques de Catalunya, que es podrà visitar fins el 30 de novembre.

TOT EL DIA. VESTÍBUL DE LA PLANTA -1 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)
Exposició 50 anys d'Amnistia Internacional, 50 anys defensant els Drets  Humans, que es podrà veure fins el 18 de novembre, dins del 8è cicle de Cinema i Drets  Humans.

20.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Retransmissió de l'òpera Rise and Fall ot the City of Mahagonny, de Kurt Weill i Bertold Brecht, dins el cicle Òpera Oberta, el Liceu a la UdL.


DIJOUS 3 de novembre

09.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Inauguració de les XXII Jornades Jurídiques de la Facultat de Dret i Economia. Els serveis socials: consolidació, renovació o crisi?, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia), Joan Saura (director dels Serveis Territorials de Benestar i Família a Lleida) i  Àngel Ros (alcalde de Lleida).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Projecció del documental Blood in the mobile (Frank Piasecki Poulsen, 2010), dins del 8è Cicle de Cinema i Drets Humans. Col·loqui amb Albert Roca (director de l'Oficina de Cooperació Internacional de la UdL).

20.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: Els reptes de futur de la premsa. Presentació de +Vilaweb, a càrrec de Vicent Partal (director de Vilaweb).


DIVENDRES 4 de novembre

12.15h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Conferència inaugural del Màster en Hisenda Local i Autonòmica: Catalunya a Espanya i Europa: algunes reflexions a propòsit de la crisi, a càrrec d'Antoni Castells (exconseller d'Economia i catedràtic d'Hisenda Pública de la UB).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Projecció del documental Live for sale (Gayla Jamison, 2006), dins del 8è Cicle de Cinema i Drets Humans. Col·loqui amb Maria Eulàlia Palau (presidenta de l'Associació Catalana per la Infància Maltractada) i Anna Rafel (coordinadora de l'Associació anti-sida de Lleida).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 7 al 13 de NOVEMBRE  
 

DILLUNS 7 de novembre

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció d'Ana Bolena (Ernst Lubitsch, 1920), de la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 8 de novembre

09.30h AULA G D'INEFC-LLEIDA (CAPARRELLA)   
Xerrada: Soc emprenedor? Ho puc ser? Aprèn dels que ho han aconseguit, amb José Manuel Alonso (professor de la UdL) i Lluís Cortés (exalumne d'INEFC Lleida).

18.00h SALA DE CONFERÈNCIES DEL 3r PIS D'IBERCAJA (RAMBLA FERRAN 38)
Conferència inaugural del Cicle Els reptes de la immigració a la societat actual: La inmigración: una pràctica real, a càrrec d'Adriano José Dos Santos (Universitat  Jaume I).


DIMECRES 9 de novembre

12.30h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici de la sessió informativa L'impacte de les mesures d'austeritat sobre la salut de la població, amb la conferència de Carles Muntaner (catedràtic d'Infermeria Psiquiàtrica a la Universitat de Toronto). Seguidament taula rodona amb representants sindicals d'UGT, CCOO, SATSE, Metges de Catalunya, Moviment 15-M i Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida.

18.30h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Debat sobre la universitat pública amb representants del PSC, PP, CiU, ERC i ICV. 


DIJOUS 10 de novembre

08.00h i 16.00h AULA 1.02 DE LA FACULTAT D'INFERMERIA
Jornades de Foment de l'Emprenedoria - Emprèn a Infermeria, amb José Manuel Alonso (professor de la UdL), Ana Quintanilla (educadora per a la continència) i Patrick Pons (Axis Fisoterapeutes SL).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Lliurament de la medalla d'Or de la Universitat de Lleida, a títol pòstum, a Virgilio Aranda.

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Projecció del documental Water makes money  (Leslie Franke i Herdolor Lorenz, 2010), dins del 8è Cicle de Cinema i Drets Humans. Col·loqui amb César Guia (membre de la campanya d'aigua d'Enginyeria Sense Fronteres).


DIVENDRES 11 de novembre

10.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (EDIFICI RECTORAT)
Inici del Simposium on Multilingual and International Universities: Policies and Practices (Simposi d'Universitats Internacionals i Multilingües: polítiques i pràctiques).

18.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte de lliurament dels Premis a treballs de recerca a estudiants de Batxillerat i CFGS, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL) i Ramon Roca (president del Consell Social de la UdL).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Projecció del documental Janadesh, people's verdict (Enric Àlvarez i Oriol Ampuero, 2010), dins del 8è Cicle de Cinema i Drets Humans. Col·loqui amb Rafael Allepuz (professor de la UdL i president de Justícia i Pau a Lleida).


DISSABTE 12 de novembre

17.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Conferència: L'il·lusionisme com a tècnica de comunicació social, a càrrec de Màgic Andreu.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 14 al 20 de NOVEMBRE  
 

DILLUNS 14 de novembre

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció d'El gato montés  (Ernst Lubitsch, 1921), de la Filmoteca Terres de Lleida.


DIMARTS 15 de novembre

09.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inici de les V Jornades d'Endocrinologia a l'Atenció Primària.

12.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Jornada de foment de l'emprenedoria, amb Jordi Clarisó (Garcia Huerta i Clarisó Advocats), Antonia Camón de Sandoway (social màrqueting) i Núria Martí (Pirineuemoció).

12.30h SALA DE GRAUS DE L'EDIFICI 1 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici del seminari Biotechnology and sustainable use of biodiversity in Brazil (La biotecnologia i l'ús sostenible de la biodiversitat al Brasil), amb experts del Laboratori de Transferència de Gens de Brasília.

16.00h AULA 0.22 EDIFICI ANNEX A LA UNITAT DOCENT DE L'ARNAU
Conferència: Mecanismos celulares y moleculares en el control del desarrollo de la corteza cerebral, a càrrec d'Óscar Marín (Institut de Neurociències d'Alacant), dins de les Jornades divulgatives de neurociència IRBLleida 2011.

17.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Presentació del llibre L'androcentrisme lèxic en el llibre segon del Codi Civil de Catalunya. Propostes correctores, editat per la UdL, a càrrec de Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua), Pere Enciso (degà de Dret i Economia) i les autores, Dolors Toldrà i Clara Castillón.

18.00h SALA DE CONFERÈNCIES DEL 3r PIS D'IBERCAJA (RAMBLA FERRAN, 38)
Conferència dins del cicle Els reptes de la immigració a la societat actual: Inmigración. Sensibilizaciones y compromisos: Billetes para todos y todas, a càrrec de Juan Gómez (col·lectiu Amani).


DIMECRES 16 de novembre

09.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Inauguració del congrés internacional Identitats Híbrides. Una visió interdisciplinària de la mobilitat social, a càrrec d'Albert Sorribas (vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL), Joan Busqueta (degà de Lletres) i Flocel Sabaté (coordinador del congrés).

11.00h SALA DE JUNTES 2N PIS, EDIFICI DEL RECTORAT
Debat amb candidats joves de CiU, PSC, ERC, PP, ICV i Partit Pirata

16.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la Junta de l'Associació Sectorial d'estudiants d'Enginyeria de l'Edificació (ASAT), a càrrec de Ferran Badia (vicerector de Planificació, Innovació i Empresa), Francesc Giné (director de l'EPS), Josep Maria Pujol (president de Prefabricats Pujol), Gonzalo Faya (president d'ASAT) i Xavier Pajares (organitzador de les jornades).  
 
16.30h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Taula rodona inaugural de les Jornades d'Acolliment i altres mesures de protecció dels infants i adolescents més vulnerables, amb Àngels Missé (responsable territorial de l'Institut Català d'Adopcions a Lleida), Míriam Iglesias (educadora social), Montse Ezquerda (pediatra de
Centre de Salut Mantal Infantil i Juvenil) i Adoración Padial (professora de la UdL i coordinadora de les jornades).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Concert de la guitarrista Raquel Benito, dins la Temporada Musical de la UdL 2011-12. Interpretarà obres de Manuel Ponce, Francesc Tàrrega, Dionisio Aguado i Eduardo Sainz de la Maza.


DIJOUS 17 de novembre

09.30h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència inaugural del Seminari Internacional Associacionisme i Immigració: Les secondes générations et l'associationnisme civique dans les pays d'accueil (Les segones generacions i l'associacionisme cívic als països d'acollida), a càrrec de Catherine Wihtol de Wenden (Centre d'Estudis i Recerques Internacionals Sciences-Po de París).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Projecció del documental  It's elementary (Debra Chasnoff, 1996), dins del 8è Cicle de Cinema i Drets Humans. Col·loqui amb Daniel Gabarró (psicopedagog i membre d'Homes Igualitaris de Catalunya).


DIVENDRES 18 de novembre

09.00h SALA D'ACTES. EDIFICI PRINCIPAL D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inauguració de la Jornada Fertilització i reg. Aplicació en fructicultura.

16.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)

Inici de la III Jornada: Enseñanza de la lengua y la literatura castellanas.

17.30h AUDITORI CENTRE DE CULTURES I COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS CAPPONT)
Acte d'obertura de les IX Jornades Maria Rúbies de recerca i innovació educatives: L'educació al món rural, amb Dolors Mayoral (vicerectora de Docència de la UdL), Maria Pau Cornadó (degana de Ciències de l'Educació), Miquel Cullerés (director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida) i Jesús Castillo (regidor d'Educació de la Paeria).

18.30. PASSADÍS DEL 2on PIS (RECTORAT)
Inauguració de l'exposició de fotografia Els boscos, en motiu de la Setmana de la Ciència, que es podrà visitar fins al 28 de novembre.

19.00h SALA DE JUNTES del 2on PIS (RECTORAT)
Conferència inaugural de la Setmana de la Ciència: La nova cuina científica, a càrrec de Pere Castells (responsable d'Investigació
Gastronòmica i Científica de la Fundación Alícia, col·laborador del Bulli).

19.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Projecció del documental Armenio (José Carrasco, Ara Maikan i Emilio Aragón, 2009), dins del 8è Cicle de Cinema i Drets Humans. Col·loqui amb Jon Sicilia (tècnic de campanyes i esdeveniments d'Acció Contra la Fam a Catalunya).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 19 al 27 de NOVEMBRE  
 

DISSABTE 19 de novembre

9.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Presentació del Centre d'Estudis i Innovació de l'Escola Rural, dins de les IX Jornades Maria Rúbies de recerca i innovació educatives: L'educació al món rural.
17.30h Acte de cloenda i espectacle a càrrec de la companyia Nurosfera.

DILLUNS 21 de novembre

09.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)
Inauguració de la 1a Jornada Trobades amb la Càtedra d'Empresa Familiar, a càrrec de José Luis Gallizo (director de la Càtedra d'Empresa Familiar de la UdL), Gonzalo Cano (president de l'Associació Empresa Familiar de Lleida), Pau Perdices (vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida) i Rafael Peris (regidor de la Paeria).

09.15h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Inauguració de la 1a Jornada d'Ensenyaments Jurídics. Educar en la Justícia, amb Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia), Francesc Aran (director dels serveis territorials de Justícia a Lleida) i Miquel Àngel Cullerés (director dels serveis territorials d'Ensenyament ).

12.00h AULA 2.13 DE LA FACULTAT DE LLETRES (RECTORAT)
Conferència: La realitat literaturitzada, a càrrec de Francesc Serés (escriptor).

18.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES DE COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA (CAMPUS DE CAPPONT)
Acte de cloenda del 20è aniversari de l'Escola Politècnica Superior de la UdL.
18.15h Taula redona: El paper present i futur de l'EPS en el nostre territori, amb Ramon Roca (president Grup Ros Roca), Josep M. Pujol (president Grup Prefabricats Pujol), José Luís Angoso González (director d'innovació d'Indra) i Ramon Térmens (president Grup Taurus). Modera: Manuel Campo Vidal.
19.15h Taula redona: L'emprenedoria a Catalunya: passat, present i futur, a càrrec de Jordi Pujol (expresident de la Generalitat) i Pai Garcia-Milà (director general EyeOS). Modera: Manuel Campo Vidal.
 
19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de Vértigo (Alfred Hitchcock, 1958), de la Filmoteca Terres de Lleida


DIMARTS 22 de novembre

09.30h SEU DE REGSEGA (TÀRREGA)
Inauguració de la Jornada de Tardor de REGMED (Centre de Regadius de la Mediterrània), a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Jordi Salas (director general de Desenvolupament Rural) i Rosa Maria Perelló (alcaldessa de Tàrrega).

17.00h AULA BORSA 1.29 DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Inici del seminari Què cal saber per a crear una empresa?.

18.00h SEMINARI 5.2 DE L'EDIFICI 5 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici del taller Hort a casa i autocompostatge, dins de la 2a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL.

19.00h AULA 1.12 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAPPONT)

Conferència: Química: colors i reaccions amb productes quotidians, a càrrec de Josep Corominas (químic i divulgador científic), dins de la 16a Setmana de la Ciència.


DIMECRES 23 de novembre

10.00h SALA DE JUNTES DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Inauguració de la jornada Experiències laborals en primera persona. Noves alternatives per a l'empresa, a càrrec d'Octavi Miarnau (director dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació a Lleida) i Gemma Fleta (directora de l'associació Salut Mental Ponent).

18.00h SALA DE CONFERÈNCIES DEL 3r PIS D'IBERCAJA (RAMBLA FERRAN, 38)
Conferència del Cicle Els reptes de la immigració a la societat actual: De la diversidad cultural como problema a la diversidad cultural como factor de excelencia, a càrrec de Carmen Elboj (Universitat de Saragossa).


DIJOUS 24 de novembre

12.00h DESPATX DEL RECTOR
Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Signen: Roberto Fernández (rector) i Josep Pere Colat (president de la Federació).

16.00 AULA D'INFORMÀTICA D'INEFC (COMPLEX DE LA CAPARRELLA)
Inici del seminari
Què cal saber per a crear una empresa?.

18.00h SEMINARI 5.2 DE L'EDIFICI 5 D'ETSEA (CAMPUS D'AGRÒNOMS)
Inici del taller d'Elaboració de sabó per les mans, dins de la 2a Setmana de la Sostenibilitat a la UdL.

19.00h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Acte de lliurament dels Premis Extraordinaris de final de carrera i Doctorat, i distincions de la Universitat de Lleida, a càrrec de Roberto Fernández (rector).

19.00h SALA D'ACTES DEL COL·LEGI D'ECONOMISTES
Inauguració de la jornada L'economia catalana: innovació, creativitat, internacionalització. Cap a un nou model econòmic, a càrrec de Pere Enciso (degà de la Facultat de Dret i Economia de la UdL) i Xavier Ticó (president territorial del Col·legi d'Economistes de Catalunya a Lleida).


DIVENDRES 25 de novembre

09.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inici del 3r Simposi de Centres de Rehabilitació Psicosocial de Catalunya i Aragó.

09.15h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la VII Jornada Down Lleida, a càrrec de Roberto Fernández (rector de la UdL), Pilar Sanjuan (presidenta de Down Lleida) i Jesús Castillo (regidor d'Educació de la Paeria).

10.00h PLAÇA DELS FANALETS DE SANT JAUME
Acte unitari de commemoració del Dia Internacional contra la violència envers les dones, amb  representants de la UdL, la Generalitat, la subdelegació del Govern central, la Diputació de Lleida, la Paeria i el consell comarcal del Segrià.

19.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)

Conferència de cloenda de la 16a Setmana de la Ciència: Catalunya, país de boscos, a càrrec de Martí Boada (científic ambiental i geògraf).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 28 de NOVEMBRE al 4 de DESEMBRE  
 

DILLUNS 28 de novembre

12.00h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració de la jornada en motiu del Dia de les persones en situació de sense llar.

16.00h AULA 0.22 DE L'EDIFICI DOCENT (HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA)
Taula redona: La genòmica personalitzada com a medicina preventiva, amb Manuel Portero i David de Lorenzo (UdL), Arcadi Navarro (Universitat Pompeu Fabra) i Cristina Andrés (Universitat de Barcelona).

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de Las cajas españolas  (Alberto Porlan, 2004), de la Filmoteca Terres de Lleida

19.45h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Retransmissió des del Teatre del Liceu de Barcelona de l'òpera Le Grand Macabre, de György Ligeti, dins el cicle Òpera Oberta.

- 19:45h Inici classe prèvia Liceu
- 20:15h Inici “Le Grand Macabre” Acte I (50min.)
- 21:05h Entreacte (15min)
- 21:20h Acte II (70min)
- 22:40h Fi de l'emissió.


DIMARTS 29 de novembre

09.00h AULA D'INFORMÀTICA DE LA FACULTAT D'INFERMERIA
Inici del seminari Què cal saber per a crear una empresa?, amb José M. Alonso, Ramon Saladrigues i Ramon Borjabad.

09.30h DESPATX DEL RECTOR (2on PIS DEL RECTORAT)

Signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Agricultura i el Grup de Recerca en Malherbologia i Ecologia Vegetal de la UdL per investigar el maneig de biotips de males herbes resistents als herbicides en cereals d'hivern. Firmen: Roberto Fernández (rector de la UdL) i Miquel Molins (director general d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat).

11.00h SALA DE VIDEOCONFERÈNCIES DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Taula redona: Tràfic de drogues: crisi de l'actual model repressor?, amb Gonzalo Quintero (catedràtic de Dret Penal de la URV i exvocal del Consell General del Poder Judicial), Araceli Manjón-Cabeza (professora de la Universitat Complutense de Madrid i exdirectora general del Pla Nacional contra les Drogues), Francisco Javier Álvarez García (catedràtic de Dret Penal de la Universitat Carlos III de Madrid) i Raquel Castillejo (catedràtica de Dret Processal de la Universitat de Santiago de Compostel·la i exassessora del Ministre de Justícia). Modera: Ramon García Albero (catedràtic de Dret Penal de la UdL).

18.00h SALA DE CONFERÈNCIES DEL 3r PIS D'IBERCAJA (RAMBLA FERRAN, 38)

Conferència del Cicle Els reptes de la immigració a la societat actual: La interculturalidad a la luz de los acontecimientos actuales, a càrrec de Miquel Àngel Essomba (director del Centre UNESCO de Catalunya).


DIMECRES 30 de novembre

DE 10.00h A 18.00h VESTÍBUL DE LA FACULTAT DE MEDICINA
Jornada de captació de donants del Banc d'Ulls per Tractaments de la Ceguesa, de l'Institut Barraquer.

16.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAMPUS DE CAPPONT)

Inauguració del simposi sobre la Responsabilitat Civil dels Professionals, a càrrec de Santiago Ballester (director general de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat).

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Acte d'homenatge al personal de la UdL que compleix 25 anys de servei.

19.00h ARXIU DE LLEIDA
Conferència: El POUM a les comarques de Lleida: entre la revolució i la repressió, a càrrec de Jaume Barrull (professor de la UdL).


DIJOUS 1 de desembre

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
Cloenda dels cursos Democràcia, Participació i Societat Civil a la Catalunya d'avui, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL) i Joan Rigol (expresident del Parlament de Catalunya).

20.00h SALA DE JUNTES DEL 2on PIS (RECTORAT)
Conferència: El paper 2.0, a càrrec de Joan Cal (director executiu del Grup Segre).


DIVENDRES 2 de desembre

10.00h SALA DE JUNTES DEL 2n PIS (RECTORAT)
Conferència: Australia: Utopia - Dystopia? Racism in Australia, a càrrec de Susan Ballyn (directora del Centre d’Estudis Australians, Departament d’Anglès de la Universitat de Barcelona).

11.30h AULA MAGNA DE CIÈNCIES DE LA SALUT
Inauguració
de la 2a Jornada d'Iniciatives Gestió de Serveis Sanitaris.

12.00h SALA D'ACTES DE L'ARNAU DE VILANOVA
2a Conferència Jesús Montoliu, organitzada per l'IRBLleida, a càrrec del Dr. Manel Esteller (investigador de referència mundial en l'epigenètica del càncer).

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 12 al 18 de DESEMBRE  
 

DILLUNS 12 de desembre

18.00h AULA 1.09 DE L'EDIFICI POLIVALENT (CAMPUS DE CAPPONT)
Inici del seminari Què cal saber per a crear una empresa?

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA

Projecció de Después de medianoche (Davide Ferrario, 2004),  de la Filmoteca Terres de Lleida

20.00h ARXIU PROVINCIAL DE LLEIDA
Conferència inaugural de la 6a Setmana de la Prehistòria: Evidencias de la violencia en el registro antropológico, iconográfico y arqueológico durante la Prehistoria, a càrrec de Franciso Etxeberria (professor de Medicina Legal i Forense de la Universitat del País Basc).


DIMARTS 13 de desembre

12.00h AULA 2.28 (RECTORAT)
RODA DE PREMSA per presentar la jornada La Televisió en el límit i els límits de la televisió, a càrrec de Miquel Pueyo (director de la Càtedra de Periodisme de la UdL), Joana Soto (tècnica de la Càtedra de Periodisme), Ann Gyles (Consell Comarcal del Segrià) i Ivan Fernández (Waita TV).

18.00h SALA D'ACTES DEL RECTORAT
Acte commemoratiu del 25è aniversari del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.

18.30h AULA 0.22 DE LA UNITAT DOCENT DE L'HOSPITAL ARNAU

Presentació del llibre Nutrigenómica y Nutrigenética. Hacia la nutrición personalizada, dels professors de la UdL Reinald Pamplona, Manuel Portero, David de Lorenzo i José Serrano.

19.00h PLANTA -1 DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de l'exposició L'aigua patrimoni dels secans, que es podrà veure fins el pròxim 13 de gener.

19.30h BAR DEL RECTORAT
Xerrada organitzada per Cafè i Lletres: Conflictes silenciats, a càrrec de Bru Rovira (periodista i escriptor).


DIMECRES 14 de desembre

19.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)

Concert de Berta Puigdemassa (arpa), dins la Temporada Musical 2011-12 de la UdL. Interpretarà obres d'Albert Zabel, Giovanni Battista Pescetti, Ludwing Spohr i Isaac Albéniz.


DIJOUS 15 de desembre

10.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Inauguració de la jornada La televisió en el límit i els límits de la televisió, a càrrec de Joan Biscarri (vicerector d'Activitats Culturals), Miquel Pueyo (director de la Càtedra de Periodisme) i Teresa Serés (coordinadora de la jornada).

17.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Jornada L'aplicabilitat de la recerca etnològica, amb Jordi Abella, Miquel Martí, Jordi Tura i Carles Garcia.

19.30h SALA DE JUNTES FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ (CAPPONT)
Xerrada: La Declaració Universal dels Drets Humans i més enllà, a càrrec de Núria Camps (professora de Dret Internacional Públic de la UdL) i Jordi Baltà (president d'Amnistia Internacional-Catalunya).DIVENDRES 16 de desembre

12.00h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE DRET I ECONOMIA (CAPPONT)
Conferència inaugural del 14è Fòrum d'Estudis sobre la Joventut: Joventut i moviments socials, a càrrec de Carles Feixa (catedràtic d'Antropologia Social de la UdL).


DIUMENGE 18 de desembre

De 20.00h a 24.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
La Marató de TV3, dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits.

Print Enrere Puja

  dataAGENDA   Del 19 al 25 de DESEMBRE  
 

DIUMENGE 18 de desembre

De 20.00h a 24.00h SALÓ VÍCTOR SIURANA (RECTORAT)
La Marató de TV3, dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits.


DILLUNS 19 de desembre

11.30h SALA DE JUNTES DE LA FACULTAT DE MEDICINA (1r PIS)
RODA DE PREMSA per presentar la Xarxa Social per a pacients interessats en deixar el tabac, a càrrec de Joan Ribera (degà de Medicina), Francesc Abella (responsable del Grup de Tabaquisme de la UdL) i Josep Cuadrado (Hesoft Group).

12.00h AULA 1.03 DEL RECTORAT

Conferència: La presència dels estudis clàssics a la Facultat de Lletres de Lleida, a càrrec de Matías López (catedràtic de Filologia Llatina de la UdL).

16.30h SALA DE REUNIONS (2on PIS DEL RECTORAT)
RODA DE PREMSA de Roberto Fernández (rector de la UdL) i Jordi Pujol
(expresident de la Generalitat de Catalunya).

18.30h AUDITORI ENRIC GRANADOS

Acte d'investidura com a doctor Honoris causa de Jordi Pujol, apadrinat per Carles Enric Florensa (catedràtic de Dret Civil de la UdL).

19.00h i 22.00h CAIXAFÒRUM LLEIDA
Projecció de Russkij Kovcheg / El arca rusa (Aleksandr Sokurov, 2002), de la Filmoteca Terres de Lleida


DIMARTS 20 de desembre

17.30h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Acte de lliurament dels jocs didàctics i material escolar recollits pel Consell de l'Estudiantat de la UdL a Creu Roja Joventut, amb Roberto Fernández (rector), Neus Vila (vicerectora d'Estudiantat), Francesc López (representat del consell de l'estudiantat) i Mariano Gomà (president de Creu Roja Lleida).

20.00h SALA DE JUNTES DEL 3r PIS (RECTORAT)
Conferència: Periodisme 2.0, a càrrec de Xavi Menós (periodista i digital manager)


DIMECRES 21 de desembre

09.30h SALA D'ACTES (RECTORAT)
Sessió ordinària del Claustre de la UdL.


DIJOUS 22 de desembre

19.00h AUDITORI DEL CENTRE DE CULTURES (CAPPONT)
Conferència: Lideratge i felicitat, a càrrec de José Maria Gasalla (professor de Deusto Business School).

21.00h AUDITORI ENRIC GRANADOS
Antoni Tolmos (professor de la UdL) presenta el CD Essència popular, de variacions sobre cançó tradicional catalana.
Print Enrere Puja
   Darrera modificació: