Honoris causa UdL

Rattan Lal

 Descarregar pdf
13 de juny de 2017
Saló Víctor Siurana del Campus del Rectorat
 
Padrí: Ildefons Pla Sentís, professor del departament de Medi Ambient i Cències del Sòl
Rector: Roberto Fernández Díaz
 
Rattan Lal és un dels científics que més han contribuït en les últimes dècades, a escala mundial, al desenvolupament i promoció d'estudis i investigacions sobre l'ús i maneig eficient i racional de les terres, conduents a la conservació dels recursos sòl i aigua. Els seus nombrosos èxits com a investigador, moltes vegades pioners en el seu camp, continguts en 782 publicacions en revistes, 436 capítols de llibres i com a autor i editor de 73 llibres, i els reconeixements en diverses mencions i premis internacionals, es refereixen tant a aspectes relacionats amb la producció d'aliments, conservació ambiental, canvis climàtics, i fins i tot amb el manteniment de la pau en diferents regions del món.

Actualment el Dr. Rattan Lal és President Electe de la IUSS, i ha estat president d'importants organitzacions científiques sobre maneig i conservació de sòls i aigua com WASWAC (World Association of Soil and Water Conservation), ISTRO (International Soil Tillage Research Organisation) i SSSA (Soil Science Society of America). Ha rebut Doctorats Honoris Causa d'Universitats a Alemanya, Noruega, Moldàvia i l'Índia.

Per a la UdL, el Dr. Rattan Lal i les seves investigacions i publicacions han estat i són un referent obligat per a tots els investigadors i professors amb activitats de docència i recerca relacionades amb l'ús i maneig de les terres, conservació de sòls i aigua, i problemes ambientals relacionats amb el canvi climàtic.

Carregant el reproductor...