Honoris Causa UdL

Josep Vallverdú Aixalà

 Descarregar pdf
18 de març de 2004
Auditori Municipal Enric Granados de Lleida
 
 
Padrí: Miquel Pueyo París, professor del departament de Filologia Catalana i Comunicació
Rector: Joan Viñas Salas
 
 

Josep Vallverdú va alternar la docència amb la traducció, l'assaig i la narrativa. Llicenciat en filologia clàssica. Autor d'una prolífica i diversificada obra, és especialment conegut per les narracions destinades als lectors més joves, per les quals ha aconseguit el màxim reconeixement.

Destaquen amb nombroses edicions: Trampa sota les aigües (premi Joaquim Ruyra, 1963), Rovelló (premi Folch i Torres, 1968 i premi de la CCEI, 1970), En Roc drapaire (premi Folch i Torres, 1970) o L'Alcalde Ferrovell (premi de la Generalitat a la millor obra juvenil, 1981). L'any 1995 l'Editorial La Galera va iniciar la publicació de la Biblioteca Vallverdú, amb les obres completes per a joves. Ha traduït obres de Chesterton, Elliot, Graham Greene, Jean Piaget, Jack London, Martin Luther King, Stevenson, Oscar Wilde, entre d'altres.

Part de la seva obra ha estat traduïda al basc, a l'espanyol, al francès, a l'italià i al rus. Va estar distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1990) i amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2000). També va ser President d'Honor del Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana i soci d'Honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Honoris Causa UdL - Josep Vallverdú

Publicació amb les intervencions i lliçons