Honoris causa UdL

Peter Ulmer

 Descarregar pdf
10 de desembre de 1998
Sala d’Actes del Campus del Rectorat
 
Padrí: Santiago Espiau Espiau, professor del departament de Dret Privat
Rector: Jaume Porta Casanellas
 
Ulmer va estudiar Dret des de 1952 en Tubinga, més tard en Ginebra i Heidelberg. En Tubinga es va unir a l'associació d'estudiants Akademische Gesellschaft Stuttgardia. Després del seu període de pràctiques el 1956, va completar la seva formació jurídica a Heidelberg i Munich, així com en la llavors Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA) de Luxemburg, que Ulmer va completar el 1961 amb un examen de perit.

Ja en 1959, Ulmer va obtenir el seu doctorat a Heidelberg amb una tesi sobre el concepte d'empresa en el Tractat de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer. Després de superar l'examen d'avaluador, Ulmer va treballar inicialment com a assistent del consell d'administració de la societat d'auditoria Deutsche Treuhandgesellschaft AG i com a funcionari del Servei Jurídic de la Comissió de les Comunitats Europees. En 1968 es va habilitar com a distribuïdor autoritzat amb una tesi supervisada per Wolfgang Hefermehl. De 1969 a 1975, Ulmer va ser professor titular de Dret Civil, Dret Mercantil i Dret Corporatiu a Hamburg i des de 1975 va ser professor titular a la Universitat d'Heidelberg, de la qual va ser rector de 1991 a 1997. De 1994 a 1996, Peter Ulmer va ser president de la Conferència de Rectors de Baden-Württemberg. També va ser president del Comitè de Ciències Jurídiques de la Fundació Alemanya de Recerca i membre de la delegació permanent del Congrés d'Advocats d'Alemanya. Ulmer va ser membre del consell d'administració del bufet d'advocats SZA Schilling, Zutt & Anschütz.

A més del dret de distribució i del dret de les condicions generals, el treball científic d'Ulmer se centra en el dret societari (en particular el dret de societats i el dret de grups). El Tribunal Suprem Federal rebutja la seva teoria esfèrica desenvolupada en relació amb la responsabilitat per xecs falsos.


 

Publicació amb les intervencions i lliçons