Honoris causa UdL

Vicenç Navarro López

 Descarregar pdf
21 de març de 2013
Saló Víctor Siurana del Campus del Rectorat
 
 
Padrí: Joan Pere Enciso Rodríguez, professor del departament d'Administació d'Empreses
Rector: Roberto Fernández Díaz

 

El catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, Vicenç Navarro, és professor de Polítiques Públiques a la The Johns Hopkins University, a Baltimore (EUA), va haver d'exiliar-se d'Espanya per raons polítiques. Ha viscut i treballat a Suècia, Gran Bretanya i als Estats Units i ha estat assessor de les Nacions Unides, l'Organització Mundial de la Salut, a més dels governs d'Unitat Popular de Xile, el cubà (en la seua reforma sanitària), el govern socialdemòcrata suec, el govern socialista espanyol, els governs tripartits catalans, així com el govern federal nord-americà, havent estat membre del grup de treball sobre la reforma sanitària de la Casa Blanca que dirigí Hillary Clinton.

Les seues àrees d'investigació són l'Economia Política, l'Estat del Benestar i els Estudis Polítics. Entre les seues publicacions hi ha el llibre Bienestar Insuficiente, Democracia Incompleta. De lo que no se habla en nuestro país, guardonat el 2002 amb el premi d'assaig de l'Editorial Anagrama.

Les seues darreres anàlisis posen sobre la taula qui han estat els vertaders culpables de l'actual situació econòmica i alerten sobre el desmantellament de l'estat del benestar i les conseqüències negatives que tindran els rescats i les retallades en la qualitat de vida de la ciutadania, especialment, de les classes populars.