Honoris causa UdL

Éliane Vogel-Polsky

 Descarregar pdf
13 de desembre de 1999
Sala d'Actes del Campus del Rectorat
 
Padrí: Miguel Rodríguez Piñero, rector de la Universitat d'Alcalà
Rector: Jaume Porta Casanellas.
 
Éliane Vogel-Polsky va ser una jurista i feminista belga. El seu pare, immigrant rus, va obtenir la nacionalitat en reconeixement dels seus serveis prestats durant la Primera Guerra Mundial. El 1941, a raó de les ordenances antijueves, Éliane Vogel-Polsky es refugia en una escola amb documents falsos d'identitat.

Al final de la Segona Guerra Mundial, decideix ser advocada i aconsegueix el seu doctorat en Dret i va formar part del Col·legi d'Advocats de Brussel·les. Prossegueix els seus estudis superiors a la Universitat Lliure de Brussel·les, va obtenir la llicenciatura en Dret Laboral i Sociologia el 1958, la llicenciatura en Dret Social el 1963, la llicenciatura d'Estudis Europeus el 1965 i esdevé professora i investigadora en aquesta mateixa universitat, accedint a les competències d'experta internacional.

Des de 1965, es va distingir pels seus combats jurídics en favor dels drets de les dones. Va ser professora emèrita de la Universitat Lliure de Brussel·les i experta del Consell d'Europa, de l'Organització Internacional del Treball i de la Comissió Europea en matèria d'igualtat de gènere i una de les autores internacionals més reconegudes en el camp de la participació de les dones en l'àmbit públic i privat.


 

Publicació amb les intervencions i lliçons